خبر استان:پرویزرمضانی در خصوص هم پوشانی بیمه ها نیز گفت: افراد در صورتیکه زیر پوشش هیچ بیمه دیگری نباشند زیر پوشش بیمه سلامت قرار می گیرند.
به گزارش خبر استان دکتر پرویزرمضانی روز شنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی استان بوشهر افزود: همچنین مطالبات سایر موسسه ها و بخش خصوصی (داروخانه ها) نیز تا تیرماه امسال تسویه و سایر موسسه های ارائه دهنده خدمات پاراکلینیکی و پزشکان نیز تا خرداد امسال پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه پرداخت به موقع مطالبات باعث ارائه خدمات بهتراز سوی جامعه پزشکی می شود، اظهارداشت: با وجود تاخیر در پرداختها ولی دانشگاه علوم پزشکی خدمات رسانی در بخش سلامت را بدون تاخیر و معطلی به مردم ارائه داده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر یادآورشد: در طرح تحول نظام سلامت مجری اصلی دانشگاه علوم پزشکی است ولی بار هزینه ای این طرح بر عهده بیمه هاست که ۸۵تا ۹۵ درصد هزینه ها از طرف سازمانهای بیمه گر، سه درصد بیمه های روستایی و شش درصد سایر صندوقها انجام می شود که کمک خوبی برای حفاظت مالی در بخش بستری است.
وی با اشاره به تقاضاهای القایی ( خدماتی که غیر ضروری ارائه می شود) که از طرف بیمه شده ها یا پزشکان درخواست می شود گفت: براساس بررسی ها نتیجه بیش از ۷۰ درصد از ام آر ای و آزمایش هایی که انجام می شود نرمال است.
رمضانی افزود: انجام آزمایش های تکراری، تجویزهای دارویی و ام آر آی تکراری و غیر ضروری باعث بروز مشکلات و هزینه های گزافی می شود که در همین راستا با تعامل دانشگاه علوم پزشکی کمیته نظارت بر درمان در استان برای نظارت وپی گیری موارد یادشده تشکیل که انجام این مهم باعث کاهش برخی از تقاضاهای القایی در استان بوشهر شده است.
وی گفت: تنها راه برون رفت از مشکلات درمانی و صرف هزینه های زیاد اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع است که در این سیستم با مشورت پزشک خانواده مسیر درمانی افراد مشخص و از صرف هزینه های زیاد نیز کاسته می شود.
وی با اشاره به محدودیت منابع و رشد روزافزون هزینه های سلامت، افزود: تمام دست اندرکاران حوزه سلامت در بخش های دولتی و خصوصی باید در راستای مدیریت منابع تلاش بیشتری داشته باشند.
مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر یکی از موارد بسیار مهم در مدیریت منابع حوزه سلامت را تلاش برای بهبود و ارتقای نظارت ها در تجویز خدمات دارویی و پاراکلینیک دانست و بر لزوم توجه جدی به اصلاح ساختار نظام ارائه خدمات تاکید کرد.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه امید افزود: با توجه به اینکه همه اطلاعات بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت به سامانه امید منتقل شده است به این تریت امکان رفع هم پوشانی بیمه ها میسر شده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهردر خصوص تبدیل وضعیت پرونده های بیمه شدگان روستایی گفت: با توجه به اینکه پرونده سلامت این افراد کاغذی واین امر باعث بروز مشکلاتی برای آنان می شد، سامانه جدید پرونده الکترونیکی برای این افراد تشکیل شد.
رمضانی در خصوص صدور دفترچه بیمه سلامت نیز اظهار کرد: در زمان حاضر ۲۰ دفتر پیشخوان و یک دفتر نمایندگی کار صدور دفترچه بیمه سلامت را در استان بوشهر انجام می دهند.
وی در خصوص خدمات ارائه شده به اتباع خارجی نیز گفت: در زمان حاضر دو هزار نفر از اتباع خارجی ساکن در استان بوشهر زیرپوشش بیمه سلامت قرار دارند.
این مقام مسئول یادآورشد:حق بیمه اتباع یادشده از سوی کمیساریای عالی پناهندگان پرداخت می شود و خدمات درمانی را همچون سایر شهروندان ایرانی دریافت می کنند.
مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر گفت: در زمان حاضر ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت این استان زیر پوشش بیمه سلامت قرار دارند که ۵۵ هزار نفر از آنان در برنامه بیمه سلامت همگانی در دو سال اخیر به صورت رایگان زیر پوشش قرار گرفتند.
وی افزود: مابقی بیمه شده ها شامل ، کارکنان دولت، مددجویان بهزیستی، طلبه ها، دانشجویان و خانواد شهدا و ایثارگران و ۳۴۰ هزار نفر از جمعیت روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت در استان زیر پوشش خدمات بیمه سلامت قرار دارند.
رمضانی هدف بیمه سلامت را تکمیل بیمه، ارتقای سیستم خدمات سلامت و حفاظت مالی از مردم در مقابل هزینه های درمانی ذکر کرد.
وی در خصوص هم پوشانی بیمه ها نیز گفت: افراد در صورتیکه زیر پوشش هیچ بیمه دیگری نباشند زیر پوشش بیمه سلامت قرار می گیرند.
رمضانی در خصوص دارو نیز گفت: حدود ۲۵ درصد هزینه های اداره کل بیمه سلامت در سال ۹۴ مربوط به بخش دارواست که حدود ۱۵ درصد مربوط به بخش سرپایی و مابقی مربوط به داروهای استفاده شده برای بیماران بستری است.
وی با بیان اینکه بیمه سلامت استان بوشهر با ۹۵ درصد موسسه های تشخیصی استان قرار داد دارد بیان کرد: بیمه سلامت با ۹۵ درصد موسسه های تشخیصی قرار داد دارد.
رمضانی اظهارداشت: کل هزینه درمان بیمه سلامت از ۳۱۰میلیارد ریال سال ۹۲، به ۹۳۰میلیارد ریال در سال ۹۴ افزایش یافته و تا نیمه اول امسال نیز بالغ بر۵۰۰ میلیارد ریال برای این موضع هزینه شده است و پیش بینی می شود تا پایان سال به یکهزار و ۱۰۰ میلیارد ریال افزایش یابد.
وی افزود: همچنین خدمات درمانی سطح یک نیز از ۷۰ میلیارد ریال تا قبل از اجرای طرح تحول به ۳۸۰میلیارد ریال تا سال گذشته رسیده و پیش بینی می شود تا پایان امسال به ۴۰۰ میلیارد ریال افزایش می یابد.
رئیس سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی استان بوشهر نیز گفت: تغییر سیاست درمان محوری به سلامت محوری رویکردی مثبت در سازمان بیمه سلامت است که این مهم اهتمام جدی به پیشگیری و سلامت جامعه را درپی خواهد داشت.
اکبر اقبال مجرد افزود:برخی از بیماران بدلایل خاصی برخی از خدمات درمانی را از طریق مطب و مجتمع های پزشکی و آزمایشگاهی خصوصی دریافت می کنند که مبالغ مورد تعهد سازمان های بیمه ای متناسب با هزینه های درمانی نیست.
وی یادآورشد: این امر باعث شده تا دستگاههای اجرایی و بنگاههای اقتصادی بخش خصوصی در قالب بیمه تکمیلی بخشی از هزینه های درمان کارکنان خود را تامین کنند اما این امر نیز جوابگو و پوشش دهنده کامل هزینه های پرداختی توسط بیماران نیست.
رئیس سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی استان بوشهر اظهارداشت: شرکت های بیمه ای بجای جزیره ای عمل کردن باید با تجمیع منابع مالی سطح خدمات دهی و پوشش هزینه ای بیماران را افزایش تا نگرانی مردم کاهش یابد.
وی گفت: هم اینک برخی از مردم بدلیل بالا بودن هزینه از پیگیری درمان خود منصرف می شوند و برخی از خدمات درمانی نیز در مراکز دولتی یا انجام نمی شود و یا مدت زمان انتظار برای انجام عمل طولانی است.
اقبال مجرد افزود: نتایج نظر سنجی ها حکایت از رضایت مندی مردم از اجرای تحول نظام سلامت دارد طوریکه به اعتقاد مردم یکی از کارنامه های درخشان عملکرد دولت این موضوع است.
رئیس سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی استان بوشهر تصریح کرد: باتوجه به هزینه های سنگین و آثار زیان بار بیماری بر سلامت افراد،تلاش برای نهادینه سازی فرهنگ پیشگیری در جامعه باید در کنار اقدام های درمانی مورد توجه متولیان سلامت قرار گیرد.