خبر استان:بخش ارم در شهرستان دشتستان، یکی از ظرفیت های بالقوه و بالفعل کشاورزی استان است و انواع و اقسام میوه ها، صیفی جات و حتی مرکبات و نخیلات در آن پرورش می یابد.
به گزارش خبر استان، این فصل نیز در بخش ارم، فصل برداشت «سیب ترش» است؛ نوعی سیب که مشتریان و علاقمندان فراوانی دارد و البته تنها نقطه ای از استان که این محصول کشت و برداشت می شود، بخش ارم دشتستان می باشد.
بخشدار ارم پیرامون وضعیت کشاورزی این بخش می گوید: بخش ارم به عنوان یکی از بخش های شش گانه ی شهرستان دشتستان با وسعتی بالغ بر ۱۹۴ هزار هکتار، از وسیع ترین بخش های کشور و وسیع ترین بخش استان بوشهر می باشد.
محمدمهدی مشایخی افزود: کل اراضی کشاورزی بخش، ۱۷ هزار و ۱۲۴ هکتار است که ۱۱ هزار و ۶۸۰ هکتار آن، اراضی دیم و ۵ هزار و ۴۴۴ هکتار آن اراضی آبی است و سطح زیر کشت باغات ما در بخش ارم نیز، ۱۵۵۵ هکتار است.
وی، در گفت و گو با «فکرشهر» ادامه داد: محصولات باغی ما، محصولات و مرکباتی است که در استان های دیگر، به خصوص استان های سردسیری کشت و برداشت می شود و با توجه به همین موضوع، بخش ارم این پتانسیل را دارد که در صورت تامین آب مورد نیاز و مکانیزه کردن کشاورزی، به عنوان قطب کشاورزی استان بوشهر و حتی جنوب کشور، مطرح شود.
بخشدار بخش ارم با بیان این که متاسفانه در اثر خشکسالی های پی در پی و بارش های کمی که در این چند سال داشته ایم، بخش ارم از لحاظ سطح آب با مشکل مواجه شده است، اظهارداشت: نیاز است که مسوولین استانی به ویژه در برنامه های بلند مدت استان، با توجه به این پتانسیل های بخش، برای علمی کردن کشاورزی، توسعه ی شهرک های گلخانه ای که مطالعات یکی دو موردش انجام شده و جانمایی آن نیز به زودی انجام شود و مکانیزه کردن کامل سیستم های آبیاری اقدام نمایند تا بتوانیم شاهد شکوفایی بخش باشیم.
مشایخی، یکی دیگر از مشکلات عمده ی کشاورزان بخش ارم را، بازاریابی محصولات عنوان کرد و گفت: کشاورزان ما با زحمت بسیار، محصولی را به دست می آوردند ولی به علت فقدان تعاونی های فعال در بخش و حتی شهرستان، برای فروش محصول در سطح بازارهای استانی و حتی کشور با مشکل مواجه هستند و محصولاتشان با قیمت بسیار پایین تر از هزینه کردشان به فروش می رسد.
وی ادامه داد: مشکل دیگر، بحث حمل و نقل محصولات است که نیاز است توسعه ی راه ها را در اولویت برنامه ها قرار دهیم تا کشاورزان بتوانند محصولاتشان را با سهولت بیشتری در بازارهای هدف که عموما استان های هم جوار هستند، به فروش برسانند.
بخشدار ارم در پاسخ به این سوال «فکرشهر» که برای مبحث راها و جاده ها، چه راهکاری دارید، نیز گفت: مطالعاتی برای اتصال مرکز بخش ارم به مرکز شهرستان و شهر برازجان انجام شده، اصلاح مسیر پل نمازگاه تا تنگ ارم امسال ـ سال ۹۶ ـ آغاز خواهد شد که اگر بهبود یابد یا حداقل نقاط حادثه خیز آن را کم کنیم، تاثیر بسزایی در فروش محصولات کشاورزی خواهد داشت.
وی اضافه کرد: مسیرهای دیگری نیز احداث شده، مثلا جاده ی گچ به عنوان مسیر ارتباطی مرکز بخش ارم با شهرستان کازرون و مرکز شهرستان به کازرون احداث و دهه ی فجر سال ۹۵ افتتاح شد که برای دسترسی کشاورزان به استان فارس، مسیر مناسبی است.
رییس شورای روستای خیرک که بیش ترین محصول «سیب ترش» بخش ارم در آن برداشت می شود نیز با بیان این که ما در روستای خیرک، چهار فصل را داریم، می گوید: روستای خیرک، دارای ۵۰ هکتار زمین دیم و ۳۷ هکتار زمین آبی و ۴۳ هکتار باغات می باشد.
قلچ غریبی ادامه داد: انواع میوه ها در روستای ما کشت می شود و اکنون در فصل سیب ترش قرار داریم؛ حدود ۴۰ الی ۵۰ تن سیب ترش در این فصل در روستا برداشت می شود که در بخش ارم و در شهرستان دشتستان و حتی خود بوشهر نیز به فروش می رسد.
غریبی نیز، یکی از اصلی ترین مشکلات کشاورزان روستا را فاصله ی زیادی روستا تا مرکز شهرستان و استان و نبود وسیله ی نقلیه و راه مناسب می داند و از مسوولین می خواهد که برای بهبود وضعیت هر چه سریع تر اقدام نمایند.
وی، انتظار دیگر کشاورزان را نیز این گونه بیان می کند: از مسوولین خدمات کشاورزی انتظارمان این است که نهال های اصلاح شده را در اختیار کشاورزان قرار دهند تا هم از نظر باردهی و هم کیفیت محصولات، بهبود حاصل شود و بتوان بازارهای بخش ارم و شهرستان و استان را تامین نمود.