خبر استان:معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر: ۸۵ درصد از محصولات کشاورزی این استان فاقد هر نوع باقیمانده سموم شیمیایی و بطور کامل سالم است.
به گزارش خبر استان به نقل از ایرنا، خسرو عمرانی روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: برای نخستین بار ۱۷۰ نمونه از سطح ۲۰ هزار هکتار از مزرعه ها و باغ های استان پایش انجام و مشخص شد بیشتر محصولات زراعی و باغی استان از سلامت کامل برخوردار هستند.
وی اضافه کرد: در چهارسال گذشته مبارزه تلفیقی و غیر شیمیایی در محصولات زراعی و باغی استان با هدف کاهش مصرف سم، مبارزه بیولوژیک و حذف سم های پرخطر در سطح ۸۰ هزار هکتار از مزرعه ها و باغ های استان بوشهر انجام شده است.
عمرانی اظهار کرد: تهیه، تدوین، تصویب و اجرای ‘طرح نجات نخلستان’ در سطح ۳۴ هزار هکتار از نخیلات و مزرعه های شهرستان دشتستان از جمله دیگر اقدام های مهم سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر است.
وی یادآور شد: در این مدت اصلاح و نوسازی نخیلات با ارقام تجاری مجول، پیارم و برحی انجام و برنامه الگوی کشت و مدیریت کاهش میزان مصرف آب در سطح بیش از ۳۰هزار هکتار از مزرعه های استان بوشهر اجرا شده است.
عمرانی اضافه کرد: در این مدت برای نخستین بار، عملیات مدیریت آفات چوبخوار خرما، مبارزه بیولوژیک، غیر شیمیایی و شیمیایی، در سطح بیش از ۲هزار هکتار از نخیلات استان برنامه ریزی و اجرا شده است.
وی بیان کرد: همچنین افزایش سطح های کشت محصولات گلخانه ای از ۷۸ هکتار به ۱۲۴ هکتار و رشد ۵۹ درصدی آن و تولید سالانه حدو ۱۳هزار تن بذر گندم، ۸۶۰ میلیون اصله نشاء، تولید ۱۰۰ هزار اصله نهال و خودکفایی کامل در استان انجام شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: افزایش ضریب مکانیزاسیون کشاورزی استان از ۷۸درصد اسب بخار در هکتار در سال ۹۲ به ۱٫۱ درصد در سال ۹۵ و رشد ۴۰ درصدی آن سبب افزایش سطح مکانیزه کشت، کاهش مصرف نهاده ها، سوخت و هزینه تولید در واحد سطح از جمله فعالیت هایی است که در این مدت انجام شده است.
عمرانی افزود: افزایش سطح کشاورزی حفاظتی استان بوشهر از یکهزار و ۲۰۰ هکتار در سال ۹۲ به چهار هزار و ۶۰۰ هکتار درسال ۹۵ و رشد ۲۸۰ درصدی که در اثر افزایش تعداد ادوات کشاورزی حفاظتی از ۷۰ دستگاه به ۲۵۰ دستگاه سبب کاهش مصرف آب، بهبود بافت و ساختمان خاک شده است.
وی یادآور شد: در کشاورزی حفاظتی، بقایای گیاهی با دستگاه های خاص (دستگاه خاک ورز حفاظتی) به منظور افزایش ماده آلی با خاک مخلوط شده و محصول جدید در خاک حاوی بقایای گیاهی کاشته می شود.