خبر استان:با همکاری مردم خون گرم و عاشق ولایت و با جمع آوری نذورات مردم، به نیت تعجیل در فرج قائم آل محمد(عج) پخت بزرگترین غذای نذری در استان بوشهر در دوراهک انجام شد.
به گزارش خبر استان، به مناسبت فرارسیدن نیمه شعبان، ستاد شعبانیه شهر دوراهک با همکاری مردم خون گرم و عاشق ولایت و با جمع آوری نذورات مردم، هر ساله به نیت تعجیل در فرج قائم آل محمد(عج) اقدام به پخت بزرگترین غذای نذری در استان بوشهر میکنند.
در این روز بزرگ همه مردم شهر دوراهک و روستاهای اطراف و مهمانانی که از شهرهای اطراف در این مراسم حضور داشتند و غذایی که برای بیش از ۱۲ هزار نفر، متبرک به نام مبارکترین مولود است را میل کردند.
برای پخت غذای نذری روز نیمه شعبان، بیش از هزار و ۸۰۰ کیلو برنج، ۷۰۰ کیلو گرم گوشت، هزار و ۵۰۰ کیلو سبزی، بیش از ۴۰۰ کیلو روغن، ۲۰۰ کیلو رب گوجه و بیش از ۴۰۰ کیلو حبوبات استفاده شده است و پس از پخت در بین مردم و دوستداران و منتظران قائم آل محمد(عج) توسط خودروهایی که از قبل مشخص و عوامل مربوطه در بین همه شهروندان تقسیم شد.
انجام یک سنت ۴۰ ساله
فرماندار شهرستان دیر در حاشیه بازدید از مراحل پخت غذای نذری شهر دوراهک با تقدیر از تلاشهای مردم دوراهک برای برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان و برپایی پخت غذای نذری در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: مشارکت مردم و خیران در برگزاری جشنها و سنت پخت بزرگترین غذای نذری شعبان در شهر دوراهک، سبب میشود که جشنها باشکوه بیشتر برگزار شود.
حمزه اعتماد با بیان اینکه میلاد امام زمان(عج) فرصتی مغتنم در راستای ترویج فرهنگ مهدویت است، افزود: آنچه موجب امیدبخشی در جامعه میشود، فرهنگ انتظار است که باید در تقویت آن تلاش شود.
فرماندار شهرستان دیر با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از خیران و نیکوکاران در شهرستان دیر این اقدام خیر و خداپسندانه را هر ساله انجام می دهند، اظهار داشت: انتظار فرج برترین اعمال است و همین امر نشانه داشتن روحیه اصلاح گری مهمترین وظیفه ما در عصر غیبت است.
اعتما، در خصوص سابقه پخت غذای نذری در شهر دوراهک گفت: آن طور که پیشکسوتان ولایتمدار میگویند این سنت حسنه بیش از ۴۰ سال است که هر ساله در این شهر توسط مردم اعم از زن و مرد و به صورت گروهی در یک فضایی کاملا صمیمی و معنوی برگزار میشود.
تشریح روند پخت بزرگترین غذای نذری
رئیس شورای اسلامی شهر دوراهک و رئیس ستاد شعبانیه این شهر در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: پخت غذای نذری در روز نیمه شعبان یکی از سنتهای دیرینه و حسنهای است که سالها است در دوراهک انجام میشود.
حسن دوراهکی با بیان اینکه پخت غذای نذری در شهر دوراهک، یک مراسم خاصی است که بیش از ۴۰ سال است با یک نیت خالص و پاک آغاز شده و تا کنون نیز ادامه دارد، افزود: اوج این دلدادگی را میتوان در این شهر در روز ۱۵ شعبان مشاهده کرد.
وی ضمن تجلیل از خانواده حاج عباس شاکری برای میزبانی هرساله پخت غذای نذری، اظهار داشت: اوایل این غذای نذری با توجه به جمعیت دوراهک و روستاهای اطراف، با پخت ماهی آغاز شده است و مردم دلباخته دیگر اجازه ندادند وقفهای در این کار بیافتد.
رئیس شورای اسلامی شهر دوراهک گفت:پخت غذای نذری از غروب روز ۱۴ شعبان آغاز میشود و تا نزدیکیهای صبح روز ۱۵ شعبان ادامه دارد و کار بسته بندی غذا از ساعت ۱۰ صبح روز ۱۵ آغاز میشود و تا اذان ظهر ادامه دارد و سپس غذاها توسط خودروهایی که از قبل مشخص شدهاند به مساجد و حسینیههای هر محله فرستاده میشود تا توسط عوامل مربوطه در بین مردم تقسیم گردد.
دوراهکی از برگزاری جشن ازدواج ۲ زوج جوان در جشن بزرگ شعبان به همت ستاد شعبانیه خبر داد و افزود: جشن بزرگ نیمه شعبان همراه با ازدواج چند زوج جوان دوراهکی در شب میلاد یگانه منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود(عج) به همت ستاد شعبانیه برگزار شد که پذیرایی از مهمانان این دو زوج خوشبخت بر عهده ستاد شعبانیه شهر دوراهک بوده است.
برگزاری جشن شکوهمند نیمه شعبان
شهردار دوراهک در گفتوگو با خبرنگار مهر با تبریک این روز فرخنده گفت: شهر دوراهک هر سال یکهفته مانده به نیمه شعبان با آذینبندی کوی و برزن آماده برگزاری شکوهمند این روز بزرگ شیعیان است.
هوشنگ احمدی ضمن تجلیل از همکاری همه شهروندان دوراهکی در برگزاری جشنها و مناسبتهای مختلف در این شهر و تبریک به این عروس و داماد دوراهکی افزود: فراهم کردن بستر ازدواج آسان از سنتهای حسنه و مورد تاکید دین است و موجب کاهش فساد و ناهنجاری در جامعه، مبارزه با منکرات، نهادینه شدن فرهنگ عفاف و حجاب میشود.