خبر استان:رئیس مرکز بهداشت شهرستان بوشهر: در سال ۹۵ تعداد ۲۴۹ مورد حیوان گزیدگی ،با مراجعه به مرکز بهداشت بر علیه این بیماری واکسینه و سرم ضدهاری دریافت نموده اند.
به گزارش خبر استان به نقل از روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر: رئیس مرکز بهداشت با بیان اینکه بیماری هاری به دلیل خطر کشندگی بالا(صد در صد)،تلفات دام و خسارت های اقتصادی ناشی از بیماری حائز اهمیت فراوان می باشد سالانه مبالغ زیادی صرف خرید سرم و واکسن ضدهاری جهت درمان و پیشگیری آسیب دیدگان می شود.
مهندس حسن فخرایی با بیان اینکه هزینه مصرفی جهت واکسن و سرم ضدهاری برای هر فرد مصدوم مجموعاً ۸۰۰-۷۵۰ هزار تومان تخمین زده می شود اضافه داشت : برای کنترل بیماری هاری از نگهداری سگ و گربه در منزل خودداری گردد و در مواردی که الزام جهت نگهداری اینگونه حیوانات در منزل می باشد حتماً قلاده گذاری شده و نسبت به واکسیناسیون حیوان اقدام گرددوهمچنین جلوگیری از تماس سگهای خانگی با سگهای بی سرپناه را در کنترل هاری بسیار با اهمیت برشمرد.
مسئول واحد مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت شهرستان نیز اضافه کرد: در صورت بروز علائم بیماری هاری ، این بیماری درمان پذیر نبوده و سرانجام به مرگ منجر می شود وتنها افرادی که پس از گزیدگی پستانداران اصلی و وحشی بلافاصله در اسرع وقت به مراکز درمان پیشگیری مراجعه و تحت مراقبت های مربوطه قرار گیرند می توانند از ابتلا به بیماری هاری در امان بمانند.
دکتر زهره زمانیان اشاره داشت :در تمام موارد حیوان گزیدگی بایستی حیوان را مشکوک به هاری فرض نمود و اقدام های لازم را بلافاصله انجام داد تا خلاف آن ثابت شود و موضوع از نظر هاری منتفی گردد.
ایشان توصیه نمود در صورت بروز حیوان گزیدگی سریعاً ناحیه گاز گرفته شده را با آب و صابون تمیز نموده و نباید جلوی خونریزی را گرفت بلکه اجازه بدهید که خون جاری شود و میکروبها را بیرون بریزد و مصدوم را جهت درمان پیشگیری از هاری به مرکز بهداشت یا بیمارستان برسانید تا واکسیناسیون ضدهاری انجام شود.