شلاق تا ۷۴ ضربه در انتظار رسانه‌های متخلف در انتخابات
شلاق تا ۷۴ ضربه در انتظار رسانه‌های متخلف در انتخابات

خبر استان:رئیس دادگستری شهرستان دشتی گفت: بر اساس ماده ۹۱ قانون انتخابات ، تعطیلی نشریه یا سایت خبری یا مرکز ارسال پیامک و شبکه‌های مجازی متخلف در عرصه انتخابات، از یک تا سه‌ ماه است و مدیران آن به شلاق تا هفتاد و چهار ضربه محکوم می‌‌شوند.

به گزارش خبر استان، سالار مومنی امروز در جلسه شورای پیشگیری از جرم شهرستان دشتی با موضوع جرایم و آسیب‌های اجتماعی فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی اظهار داشت: فضای مجازی رقیب جدی رسانه های مکتوب و شفاهی است یکی از برنامه های قوه قضائیه کنترل و پیشگیری از وقوع جرم در فضای مجازی است.

وی پیشگیری از وقوع جرم را دغدغه همه مسوولان دانست و تاکیدکرد: اجرای سیاست‌های پیشگیری از وقوع جرم نیازمند همکاری همه ادارات و نهادی شهرستان دشتی و خبرنگاران است.
رئیس کل دادگستری شهرستان دشتی یادآور شد: خوشبختانه در نظام مقدس جمهوری اسلامی هر دو سال یک انتخابات پرشور و حضور حداکثری مردم برگزار می‌شود که در جهان بی نظیر است.

وی با بیان این که در آستانه برگزاری دو انتخابات هم زمان دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا قرار داریم، اضافه کرد: هر چه به زمان برگزاری انتخابات نزدیک‌تر می شویم در جامعه شور و شوق انتخاباتی بیشتری شاهد هستیم.

مومنی تصریح کرد: تفاوتی که انتخابات امسال با انتخابات سال‌های گذشته دارد این است که مردم از فضاهای مجازی استفاده می کنند که البته یک مزایا و یک معایب هم دارد.

وی با اشاره به مزیت آن ادامه داد: در انتخابات‌های گذشته هزینه‌های سرسام آوری خرج می‌شد و نصب بنر و کاغذ در خیلی از اوقات از حد اسراف هم بالاتر می‌رفت که خوشبختانه امروز جای خود را به فضاهای مجازی داده است.

رئیس دادگستری شهرستان دشتی بیان کرد: در فضای بنز و کاغذ تخلفات کمتری صورت می گرفت و امروز دسترسی به سایت‌ها و مطالب آن بسیار آسان است اما متاسفانه هر فرد می‌تواند یک سایت بی نام و نشان برای خود راه‌اندازی کند.

مومنی گفت: امروزه با توجه به فراگیر شدن فضاهای مجازی بسیاری از کاندیداهای شورای اسلامی شهر به تبلیغات در این نوع فضاها مجازی روی آورده‎اند زیرا رسانه‌های سنتی و مجازی می‌توانند نقش مهمی در آگاهی بخشی به مردم داشته باشند که در وهله اول وظیفه رسانه‌ها در فضای مجازی افزایش میزان حضور مردم در انتخابات است.

وی افزود: سایت‌های خبری و فضاهای مجازی در شهرستان دشتی کنترل و رصد می‌شود و یکی از رسالت‌های بزرگی که سالیان سال معطل مانده بود که در چند سال قوه قضائیه آنرا احیاء کرده بحث پیشگیری از وقوع جرم است.

مومنی گفت: چند سالی است ستاد پیشگیری از وقوع جرائم در شهرستان دشتی فعالیت خود را آغاز کرده و یکی از رسالت‌های این ستاد، پیشگیری از وقوع جرائم انتخاباتی است که در شهرستان شروع شده است.

وی اضافه کرد: جلسه ستاد پیشگیری از وقوع جرائم انتخاباتی از فضاهای مجازی شروع کرده‌ایم و اگر فضاهای مجازی در راستای قانون اقدام کنند شور و شوق انتخابات را بیشتر و مردم به راحتی می‌توانند فرد اصلح و مورد نظر خود را انتخاب کنند.

مومنی، ترغیب مردم به حضور پررنگ و حداکثری در انتخابات را از وظایف رسانه‌ها برشمرد و بیان کرد: رسانه‌های مجازی فرصت بسیارخوبی برای فراخوان مردم به حضور در انتخابات هستند.

وی حفظ اخلاق رسانه‌ای، حفظ حرمت، حفظ آبرو و حریم داوطلبین را مهم دانست و افزود: انتخابات ریاست جمهوری از اهمت بالایی برخوردار است و انتخابات محلی نیز حساسیت بیشتری دارد که همه باید در راستای کمترکردن مشکلات گام برداریم.

رئیس کل دادگستری شهرستان دشتی یادآور شد: از فضاهای مجازی در شهرستان دشتی انتظار داریم مطالبی بنویسند که صرفا مردم را جهت شرکت در انتخابات شهر و روستا دعوت کنند و مطالبی له یا علیه هیچ کدام از کاندیداها ننویسند که تحت عنوان تبلیغات زود هنگام می باشد و چنانچه هر فردی اقدام به تبلیغات زود هنگام کند تخلف کرده است.

وی افزود: در زمان تبلیغات انتخاباتی اگر کسی تخلف کند قانون‌گذار برای آن مجازات تعیین کرده است.

رئیس دادگستری شهرستان دشتی با اشاره به ماده ۷۴ قانون انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: طبق این ماده کلیه رسانه‌های دیداری و شنیداری و مکتوب و الکترونیک و سایر شبکه‌های مجازی، حق ندارند آگهی یا مطلبی علیه نامزدهای انتخاباتی درج کنند و یا مطالبی بنویسند که دال بر انصراف گروه یا اشخاصی از نامزدهای معین تلقی شود.

وی ادامه داد: در صورت وقوع این تخلف، نامزدهای مزبور حق دارند پاسخ خود را ظرف ۱۸ ساعت پس از انتشار، به وسیله وزارت کشور به رسانه مزبور بدهند و رسانه مزبور مکلف به نشر فوری آن در اولین زمان ممکن است

مومنی گفت: در صورتی‌که رسانه مزبور قبل از ساعات ممنوعیت تبلیغاتی اطلاع‌رسانی نکند یا منتشر نشود، مدیر مسئول آن باید با هزینه خود پاسخ نامزد را به روزنامه یا مجله هم طرازی که قبل از ممنوعیت تبلیغات چاپ می‌شود، ارسال کند و آن نشریه مکلف به درج آن در اولین چاپ نشریه است.

وی اضافه کرد: بر اساس ماده ۹۱ قانون انتخابات ، تعطیلی نشریه یا سایت خبری یا مرکز ارسال پیامک و شبکه‌های مجازی متخلف در عرصه انتخابات، از یک تا سه‌ ماه است و مدیر نشریه یا سایت خبری یا مرکز ارسال پیامک و شبکه‌های مجازی به شلاق تا هفتاد و چهار ضربه محکوم می‌‌شود و در صورت مشخص بودن نویسنده مقاله این مجازات شامل نویسنده نیز می‌شود./فارس

Visited 1 times, 1 visit(s) today