بذر گوجه فرنگی کاکی ۶۲۸ثبت جهانی شد
بذر گوجه فرنگی کاکی ۶۲۸ثبت جهانی شد

خبر استان:مدیرجهاد کشاورزی بخش کاکی یادآورشد: بخش کاکی خواست‌گاه و قطب فعالیت‌های گلخانه‌ای است که در چند سال متوالی در زمینه تولید مکانیزه نشاء سبزی و صیفی در کشور رتبه‌های برتر را کسب کرده‌ایم.

به گزارش خبر استان مصطفی احمدی امروز در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در شهرستان دشتی اظهار داشت: کشاورزی سهم مهمی در اقتصاد و اشتغال ساکنان بخش کاکی دارد.

وی افزود: ۳۰ درصد سطح زیر کشت محصول گوجه فرنگی استان بوشهر در بخش کاکی به عمل می‌آید و ۳۲ درصد کل تولید محصول خارج از فصل گوجه فرنگی که بیانگر میانگین بالاتر تولید در واحد سطح است نیز در بخش کاکی شهرستان دشتی در استان بوشهر به دست می‌آید.

مدیرجهاد کشاورزی بخش کاکی یادآورشد: بخش کاکی خواست‌گاه و قطب فعالیت‌های گلخانه‌ای است که در چند سال متوالی در زمینه تولید مکانیزه نشاء سبزی و صیفی در کشور رتبه‌های برتر را کسب کرده‌ایم.

احمدی اظهار داشت: برای اولین بار در استان بوشهر کشت‌های بدون خاک (هیدروپونیک و کشت آئروپونیک) در ۴۰۰ متر مربع از گلخانه‌های بخش کاکی به صورت آزمایشی انجام شد که از شرایط رشدی مطلوبی برخوردار است.

وی اضافه کرد: گلخانه‌های شهرستان دشتی نقش مهمی در اقتصاد و تولید دارند که به طور مثال سال گذشته در سطح کشور برای اولین بار تولید ۵ میلیون قطعه نشاء ذرت در گلخانه‌های این منطقه جهت کشاورزان استان کرمانشاه تولید کردیم.

احمدی خاطرنشان کرد: در حوزه زراعت و دیم ۲۵ هزار هکتار از راضی بخش کاکی گندم و جو کشت شده که بخش عمده آن در حاشیه رودخانه مند به طول ۹۰ کیلومتر کشت و دارای اراضی مستعدی است که در سال‌های پرباران امکان رقابت با کشت آبی را دارد.

وی ادامه داد: سطح زیر کشت گندم دیم بخش کاکی با پنج شهرستان استان بوشهر برابری می‌کند اما به علت پراکنش نامناسب بارندگی برداشت چندانی از مزارع صورت نمی‌گیرد.

احمدی یادآور شد: در حال حاضر ۹۰ درصد از مزارع کشاورزی مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار است و ۷۰ درصد از ۴۲۳ حلقه چاه کشاورزی در این بخش، از انرژی برق استفاده می‌کنند.

مدیر جهادکشاورزی بخش کاکی تصریح کرد: در بحث نوسانات محصول گوجه فرنگی برای کشاورزان پیش آمد معادل ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان خرید حمایتی گوجه فرنگی انجام شد که در هفته جاری ۳۷ درصد از این مبلغ به حساب کشاورزان منطقه واریز شد.

وی افزود: در سال گذشته مبلغ ۳ میلیارد تومان پرداخت تسهیلات به کشاورزان گلخانه‌ای و توسعه مکانیزاسیون در قالب طرح توسعه ملی پرداخت شد.

احمدی گفت: با توجه به پتانسیل‌هایی که در منطقه وجود دارد، بذر گوجه فرنگی با نام کاکی ۶۲۸ ثبت جهانی شده و شرایط سازگاری و بومی‌پذیری با منطقه را دارد و می‌توانم در زمینه کارهای تحقیقاتی و پژوهشی در سطح منطقه گام‌هایی برداریم.

وی با اعلام این که سالانه در استان بوشهر ۱۴ تا ۱۵ میلیارد تومان صرف خرید بذر گوجه فرنگی می‌شود که غالبا وارداتی هستند، گفت:
تغییر تدریجی الگوی کشت توسط جهاد کشاورزی استان بوشهر آغاز شده که البته این الگوی کشت یک موضوع چند جانبه و بستگی به اقلیم، مدیریت زراعی، بحث اقتصاد و مسائل اجتماعی دارد.

مدیر جهادکشاورزی بخش کاکی شهرستان دشتی ادامه داد: قسمتی از این فرایند بحث اشتغال، امنیت غذایی و ثبات اقتصادی است که همراهی و همکاری همه‌جانبه دستگاه‌های مختلف را اهم از مجموعه‌های سیاسی، اصحاب رسانه، صاحبان تریبون و وزارت نیرو  طلب می‌کند.

وی اضافه کرد: توسعه صنایع جانبی محصولات گوجه فرنگی در استان بوشهر، تسهیلات برای توسعه گلخانه‌ای و کشت داربستی در فضای باز به عنوان راهکارهایی است که می‌توانند برای مدیریت آب و خاک موثر باشند.

احمدی بیان کرد: متاسفانه مجموعه تحقیقات کشاورزی استان متمرکز در شهرستان دشتستان است و در دیگر شهرستان‌ها فعالیت‌های تحقیقات کشاورزی نداریم.

Visited 1 times, 1 visit(s) today