به گزارش خبر استان، مصطفی سالاری دوشنبهشب در نشست با پژوهشگران استان بوشهر اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم بخشی از مشکلات را از پیش پای استان برداریم، توقعات متقابل است و با همت و خرد جمعی و به تدریج حل می شود.
وی با بیان اینکه کسب علم سختی، مشقت و سختکوشی و استقامت میخواهد، اضافه کرد: کار پژوهشی بسیار طاقت فرسا است و زمان زیادی میبرد تا بتوان از نتیجه آن استفاده کرد. برای حل مشکلات پژوهش باید استقامت بالای داشته باشیم.
تکریم دانشگاه و دانشجو
استاندار بوشهر خاطرنشان کرد: از روز اول حضور در مسئولیت، یک وظیفه برای خودم معین کردم و آن هم تکریم دانشگاه و دانشجو بود ولی به این منزله نیست که ادعا کنیم همه مشکلات را حل کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه ۱۲.۵ میلیارد تومان مصوبات سفر رئیس جمهوری به حوزه علم اختصاص داده شد، ادامه داد: آیا به اندازه دیگر استانهای کشور از صندوق نوآوری و شکوفایی مطالبه کرده ایم؟ با آنها جلسه داشتیم می گفتند از بوشهر کسی مراجعه نکرده است. باید با هم حرکت کنیم و مطالبه گری و پیگیری کنیم که بسیار موثر است.
لزوم تشویق درسخوانهای استان
سالاری بیان کرد: هر استانی بهتر پیگیری کند سهم بیشتری میگیرد، آیا از ظرفیتهایمان بیشترین استفاده را کردهیم؟ اگر سهمیهها را برداریم ورودی دانشگاه خلیج فارس کمتر از ۱۰ درصد میشود و کسانی که بدون سهمیه آمدهاند قطعا جایگاه علمی بالاتری خواهند داشت.
وی افزود: ما به دهیاران پیشنهاد کردیم درصدی از آلایندگی شرکتهای نفتی که در اختیار آنها قرار میگیرد به آموزش اختصاص داده شود و به معلمان و دانش آموزان برتر جایزه دهید و بخشی هم صرف کیفیت آموزش شود و هر کسی که وضعیت علمی بهتری دارد در جامعه برجسته شود.
استاندار بوشهر ادامه داد: سال گذشته ۴۰۰ میلیارد تومان حق آلایندگی به دهیاریها دادهایم و میگوییم ۱۰ تا ۱۲ درصد خرج برجستهکردن برگزیدگان تحصیلی و علمی شود ولی استقبال نمیکنند؛ حداقل در ۳۰۰ جلسه راهکارها را تکرار کردهایم.
تجار بوشهر در توسعه علمی استان همراهی کنند
وی افزود: اگر نیروی انسان توانمند داشته باشیم از نفت و گاز و پتروشیمی سهم بیشتری خواهیم گرفت و اگر نداشته باشیم نیروهای ما نهایتا در حراست و نگهبانی شرکت های نفتی مشغول خواهند شد. نیروی انسانی باکیفیت باید تولید شود تا سهم نیروهای کیفیمان در شرکتهای نفتی بیشتر شود.
سالاری گفت: تجار ما در ۱۰۰ سال پیش با حمایت مالی مدرسه سعادت را ایجاد کردند، کلاسهای زبان و ریاضی در بوشهر برگزار میکردند و حداقل برای نیاز خودشان مسئولیت اجتماعی را ایفا می کنند ولی تجار و بازرگانان امروز حاضر نیستند برای فرزندان این استان هزینه کنند.
وی اظهار داشت: محورهای پژوهشی با توجه به مزیتها و مسائلی که در استان داریم طراحی شوند، کارگروههای تخصصی پژوهشی استان را امسال با توجه به مزیتهای استان تشکیل میدهیم. باید تعداد شرکتهای دانش بنیان در استان افزایش پیدا کند تا سهم بیشتری از صندوق نوآوری و شکوفایی گرفته شود.
بوشهر حتی یک تخت بستری خصوصی ندارد
استاندار بوشهر اضافه کرد: باید دانشگاهیان صدای بوشهر را در حوزه مسئولیتهای اجتماعی شرکتهای نفتی بلند کنند، درمقابل مشکلات و دردهایی که این شرکتها برای استان ایجاد کردهاند باید کمک و توجه کنند.
وی بیان کرد: در چند محور پژوهشی باید تمرکز کنیم و کیفیت پژوهش را در آن محورها بالا ببریم. یک مدرسه غیرانتفاعی باکیفیت قابل رقابت با مدارس نمونه در استان نداریم.
سالااری افزود: در تهران ۵۰ مدرسه اول خصوصی هستند و هزینههای کلانی را میگیرند. هنوز در بوشهر یک تخت بستری خصوصی نداریم، علیرغم اینکه دانشگاه علوم پزشکی برای دادن مجوز اعلام آمادگی کرده است. باید در استان سطح و کیفیت بالاتر زندگی ایجاد کنیم تا نخبگان و متخصصین بمانند.
مهر