بوشهر؛قطب جدید تولیدعسل کشور/صادرات تحول‌آفرین عسل از بوشهر
بوشهر؛قطب جدید تولیدعسل کشور/صادرات تحول‌آفرین عسل از بوشهر

خبر استان:پوشش وسیع درختان کنار در مناطق کوهستانی و دشت‌های استان بوشهر که خشکسالی تاثیر زیادی بر آنها ندارد، زنبورداران زیادی را از سراسر کشور از سال گذشته تاکنون با هدف تولید عسل کنار برای ورود به این استان ترغیب کرده و استان بوشهر را به یکی از قطب‌های مهم تولید عسل کشور تبدیل کرده است.

به گزارش خبر استان، کنار یا سدر درختی است به ارتفاع نزدیک به ۱۰ متر با برگ‌های کوچک و قلبی شکل و کشیده. عسل سدر یا عسل کنار، شهد جمع‌آوری شده از گل‌های این گیاه است. عسل کنار، عقیقی متمایل به قرمز است و علاوه بر خواص عمومی عسل دارای ویژگی‌های منحصربه‌فرد می‌باشد. عسل سدر از دیر باز به‌عنوان هدیه یا پیشکش برای پادشاهان برده می‌شده و در میان اعراب بشدت محبوب است.

در همین حال استان بوشهر به‌عنوان یکی از مستعدترین مناطق رشد درخت سدر یا کنار، اکنون می‌رود که به یکی از کانون‌های تولید عسل کشور تبدیل شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان این‌که سالانه حدود ۷۰۰ تن عسل کنار از ۱۳۵ هزار کندو در استان بوشهر برداشت می‌شود به جام‌جم می‌گوید: بیشترین تولید عسل کنار مربوط به نقاطی از استان است که از درختان کنار بیشتری برخوردار است نظیر شهرستان‌های دشتستان، جم و تنگستان.

افزایش حضور زنبورداران دربوشهر

افشین قطبی با اشاره به وجود ۳۵۰ زنبوردار بومی و ۵۰۰ زنبوردار غیربومی در استان می‌افزاید: تعداد زنبورداران بومی استان بوشهر طی ۵ سال گذشته تنها ۱۵۰ نفر بود اما اکنون این تعداد به ۳۵۰ نفر رسیده است و به طبع آن تعداد کلونی‌ها و میزان تولید نیز بیشتر شده است.

وی با بیان این‌که شرایط آب و هوایی استان بوشهر زمینه تثبیت شغل زنبورداری را هم برای زنبورداران بومی و هم زنبورداران غیربومی فراهم کرده تصریح می‌کند: در استان بوشهر حدود ۸ تا ۹ ماه از سال زنبورداران می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند و تنها سه ماه از سال به‌دلیل مهاجرت زنبورها به مکان‌های خوش آب و هوا از فعالیت باز می‌مانند این در حالی است که در استان‌های دیگر مدت زمان نگهداری زنبورها حداکثر شش ماه اول سال است.

وی عسل‌های برداشت شده در سطح استان را به دو نوع بهاره و پاییزه تقسیم بندی کرد و گفت: اولین برداشت عسل در استان بوشهر مربوط به ماههای اردیبهشت و خرداد است که از آن به عسل بهاره تعبیر می‌شود و دومین برداشت عسل مربوط به اوایل آبان ماه است که از آن به عسل کنار یا عسل پاییزه تعبیر می‌شود.

کارشناس پرورش زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز به جام‌جم می‌گوید: عسل کنار شاید چندان برای ایرانیان شناخته شده نباشد اما در خارج کشور و بخصوص کشورهای عربی مشتری فراوانی دارد و می‌تواند ضامن ایجاد اشتغال فراوان دراستان بوشهر باشد.

فرید صادقی‌زاده می‌افزاید: لذا سرمایه‌گذاری وتشویق زنبورداران بومی و غیربومی برای تولید این نوع عسل در بوشهر می‌تواندمزایای فراوانی به‌دنبال داشته باشد.

صادرات تحول‌آفرین عسل از بوشهر

در همین حال یکی از زنبورداران بومی استان بوشهر با اشاره به این‌که زنبورداری در کشور ما آن‌طور که باید مورد توجه قرار نگرفته حال آن که صنعت زنبورداری کشوری مانند چین با صنعت نفت و گاز ایران برابری می‌کند به جام‌جم می‌گوید: تولید عسل تنها یکی از محصولات زنبورداری و در واقع محصولی است که در مقایسه با سایر محصولات زنبورداری ارزش اقتصادی کمتری دارد. ژل رویال، ملکه، گرده گل، عسل و بره موم همگی از محصولات زنبورداری هستند که در این میان ژل رویال ارزش اقتصادی بالاتری نسبت به دیگر محصولات دارد و هر کیلوی آن پنج میلیون تومان به فروش می‌رسد. محمد رحمانی‌پور با بیان این‌که لازم است مسئولان در زمینه توسعه این صنعت ورود کرده تا با ایجاد تمایل در افراد به اشتغال در صنعت زنبورداری زمینه صادرات هر چه بیشتر آن را در استان بوشهر فراهم آورند می‌افزاید: در حال حاضر عسل تولیدی استان به مصرف مردم استان و همچنین استانهای دیگر می‌رسد در صورتی که با توسعه این صنعت براحتی می‌توان زمینه افزایش صادرات عسل استان بوشهر را به کشورهای دیگر فراهم کرد چرا که بازار خوبی برای محصولات زنبورداری استان در کشورهای دیگر وجود دارد. وی می‌گوید: به‌عنوان مثال یک کیلو عسل تولیدی ما زمانی که به بازارهای داخلی عرضه می‌شود کیلویی ۳۵ هزار تومان یا ۴۰ هزار تومان به فروش می‌رسد در حالی که یک زنبوردار چینی برای همین عسل تولیدی استان کیلویی ۱۷۵ هزارتومان را پیشنهاد داد.

وی با اشاره به این‌که گاهی خشکسالی‌های پی‌درپی و بارش‌های کم فعالیت زنبورداران را تحت‌الشعاع قرا می‌دهد تصریح می‌کند: وام‌هایی که به زنبورداران تعلق می‌گیرد با بهره‌های ۱۷ تا ۱۸ درصدی است که بهتر است بهره وام‌ها تا حد ۴درصد پایین آورده شود.

علاوه بر این در سالی که خشکسالی و بارندگی کم است فرصتی به زنبوردار داده شود تا از فعالیتش مایوس نشده و زمینه تداوم زنبورداری فراهم شود. خوشبختانه در استان ما حدود ۹ ماه از سال زمینه انجام زنبورداری وجود دارد.

Visited 1 times, 1 visit(s) today