خبر استان:روز گذشته روزنامه الشرق الاوسط طی گزارشی ادعا کرد که یک ایزوتوپ رادیواکتیو از سایت هسته ای بوشهر در ایران به سرقت رفته است که این موضوع منجر به بروز برخی نگرانی ها در مورد استفاده از این قطعه هسته ای در راستای ساخت بمب آلوده کننده رادیو اکتیو شده است.

به گزارش خبر استان، بر اساس ادعای این روزنامه قطعه ایزوتوپ گم شده از نوع اریدیوم ۱۹۲ است که مفقود شدن آن از سوی نهاد نظارتی هسته ای ایران، چندی قبل به آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارش شده است و اکنون منجر به آن شده است که کشورهای حاشیه خلیج فارس در مورد سوء استفاده از آن احساس نگرانی کنند.

آنگونه که این روزنامه بیان کرده است احتمال استفاده از این ایزوتوپ به عنوان یک بمب آلوده کننده وجود دارد. این نوع از بمب سلاحی است که اشعه رادیولوژیک از خود ساتع میکند که جزو سلاح های متعارف طبقه بندی شده و با انفجار آن اشعه های رادیو اکتیو در محل انفجار پراکنده خواهد شد.

الشرق الاوسط به نقل از منابع امنیتی سعودی گفته است که این قطعه ایریدیوم از تاسیسات بوشهر سرقت شده و به خارج از نیروگاه منتقل شده است. به گفته این منابع خودرویی که این قطعه را منتقل کرده است بعدا متروک یافته شده در حالی که این قطعه در خودرو نبوده است. به ادعای این مقامات هنوز مشخص نیست که چه کسی این قطعه را و با چه منظوری سرقت کرده است.

ماجرای سرقت یک ایزوتوپ از تاسیسات هسته ای بوشهر چیست؟

گزارش روزنامه الشرق الاوسط امروز به شکلی وسیع از سوی رسانه های اسرائیلی نیز پوشش داده شده است و روزنامه ها و وب سایت های پر مخاطب این رژیم امروز با اشاره به این گزارش و ادعاها از روزنامه الشرق الاوسط دقیقا روی خط روزنامه سعودی حرکت کرده اند.

توضیح آنکه ایریدیوم ۱۹۲ از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی به عنوان یک ماده رادیو اکتیو از نوع دوم و یک ایزوتوپ ناپایدار طبقه بندی شده است که هم اشعه گاما و هم الکترون را به اطراف خود ساتع میکند. مواد رادیو اکیتو از نوع دوم از گونه ای هستند که مجاورت انسان با آنها برای چند ساعت پیاپی یا چند روز میتواند منجر به مرگ آنی شود و اساسا ایریدیوم ۱۹۲ واجد کاربرد های صنعتی است.

ادعای عجیب روزنامه عربستانی در مورد به سرقت رفتن یکی از این ایزوتوپ ها از نیروگاه هسته ای بوشهر در حالی است که این موضوع از سوی هیچ رسانه معتبر دیگری مطرح نشده است و روزنامه عربستانی نیز این موضوع را به نقل از مقامات امنیتی سعودی مطرح کرده است.

نکته جالب ماجرا در این جا است که این ادعا امروز با پوشش ویژه ای از سوی رسانه های اسرائیلی نیز همراه شده است و نشریاتی مانند تایمز اسرائیل، هاآرتص و آروتزشوا این مطلب را مورد توجه قرار داده اند.

در حالی که گزارش الشرق الاوسط اشاره میکند که مشخص نیست که چه کسی و با چه منظوری این قطعه را به سرقت برده اما به شکلی جالب توجه کل گزارش و اشاره به موضوع نگرانی کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس به خوب بیان میکند که هدف این گزارش کیست و در واقع الشرق الاوسط به شکل تلویحی ایران را متهم به دخالت یا تدارک برای ساخت یک بمب آلوده کننده هسته ای برای استفاده علیه کشورهای همسایه خود کرده است.

این ادعا در حالی مطرح میشود که از چندی پیش جبهه رسانه ای تندروهای آمریکایی، رسانه های عربی و اسرائیلی بر علیه ایران فعالیت شدیدی را آغاز کرده اند که از ماجرای گزارش آژانس در مورد تولید بیش از حد مجاز آب سنگین توسط ایران آغاز شده است. این خط چندی پیش تر با گزارشهای کذب رسانه های اسرائیلی در مورد ارسال سلاح از سوی ایران به سمت لبنان پیگیری شد و اکنون به نظر میرسد که موضوع سرقت ایزوتوپ هسته ای حلقه دیگری از این زنجیر است.

به شکلی جالب توجه در گزارش همه رسانه هایی که این موضوع را پوشش داده اند، اشاره ای مستقیم به ماجرای گزارش آژانس در مورد تولید آب سنگین ایران نیز وجود دارد.
 آنچه به نظر میرسد این است که تمامی این تلاش های رسانه ای یک هدف و منظور را در پی دارد و آن هجمه بر علیه ایران در آستانه ریاست جمهوری دونالد ترامپ است. طی هفته های گذشته مقامات عربستانی و اسرائیلی از دونالد ترامپ درخواست کرده اند که به جای زیر پا گذاشتن مستقیم توافق هسته ای، اقدام به سخت گیری های گسترده علیه ایران کند تا مسئولیت نقض تعهدات به گردن ایران باشد.

به خوبی میتوان دریافت که اکنون این گزارشها و نمونه های مشابه آنها مقدمه چینی برای اعمال فشار روانی و رسانه ای بر ایران در راستای همان استراتژی است و رسانه های عربستان و اسرائیل در پی آن هستند که از هم اکنون مقدمات و مستندات اغلب کذب خود را برای اعمال فشار احتمالی بر ایران در آینده نزدیک فراهم کنند./تابناک

Visited 4 times, 1 visit(s) today