به گزارش ندای استان،ساحل چریف، یکی از جاذبههای طبیعی و زیبای شهرستان عسلویه در استان بوشهر است. این ساحل با ویژگیهای منحصربهفرد خود ازجمله آبهای شفاف، ماسههای طلایی و فضای آرامشبخش، مورد توجه گردشگران و طبیعتدوستان قرار دارد، اما ورود خودروهای آفرود باعث نابودی این ساحل زیبا شده است.
لاکپشتهای دریایی خلیجفارس بهدلیل نابودی زیستگاه، وضعیت بسیار شکنندهای دارند و حضور آفرودسواران در سواحل اوضاع را برای آنها بدتر کرده است.
از ۷گونه لاکپشت دریایی، سواحل جنوبی ایران میزبان ۵گونه است. لاکپشت زیتونی، کوچکترین و لاکپشت چرمی از بزرگترین لاکپشتهای دنیا در میان آنهاست.
این عکس که در شبکههای اجتماعی از تلف شدن لاکپشت دریایی منتشر شده، تأثر بسیاری از کاربران را به همراه داشته است.
اهمیت حفاظت از سواحل برای لاکپشتها
تخریب زیستگاههای طبیعی، فرسایش خاک و ساختار ساحل و آلودگی آب و خاک از مهمترین آسیبهایی است که آفرودسواران غیرحرفهای ایجاد میکنند.
تخمگذاری: لاکپشتهای ماده برای تخمگذاری به سواحل شنی و بکر نیاز دارند. تخریب این سواحل میتواند فرایند زادآوری آنها را مختل کند.
تأمین امنیت: حضور انسان، شکارچیان طبیعی و آلودگیها میتواند تخمها و نوزادان را تهدید کند. حفاظت از سواحل به کاهش این تهدیدات کمک میکند.
چرخه زندگی: لاکپشتها بهطور غریزی به سواحلی که در آن متولد شدهاند بازمیگردند؛ بنابراین حفاظت از این سواحل برای بقای نسل آنها ضروری است.
ممنوعیت آفرود سواری در مناطق حفاظت شده
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر از ممنوعیت ورود و تردد خودروهای آفرود و موتورهای کراس در مناطق تحت مدیریت این استان خبر داد.
عبدالرحمن مرادزاده با اشاره به تأثیرات مخرب این خودروها و آفرود زنی غیر حرفهای بر اکوسیستمهای حساس منطقه اظهار داشت: ورود خودروهای آفرود و موتورهای کراس به مناطق تحت مدیریت محیط زیست خصوصاً مناطق ساحلی نظیر پارک ملی نایبند، پارک ملی دیر – نخیلو و مناطق حفاظت شده مند و حله موجب تخریب زیستگاههای طبیعی و آسیب به حیاتوحش و پوشش گیاهی، اختلال در بقای گونههای جانوری، و همچنین آلودگیهای زیست محیطی میشود.
وی افزود: نیروهای یگان حفاظت محیط زیست استان بهصورت جدی از ورود و تردد این خودروها در مناطق چهارگانه تحت مدیریت جلوگیری کرده و در صورت تخلف، با افراد خاطی مطابق قانون برخورد خواهند کرد.
- نویسنده : زهرا رفیعی