ندای استان:مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: عملیات فک پلمب ۳۰ دستگاه کانتینر کالای بدون صاحب در راستای دستور رییس قوه قضاییه برای تعیین تکلیف این کالاها امروز – چهارشنبه – انجام شد.
به گزارش ندای استان،محمد شکیبی نسب روز چهارشنبه در این آیین افزود: عملیات کانتینری در بندر بوشهر از سال ۱۳۸۲ آغاز شد که تا امروز ۲ میلیون و ۱۱۰ هزار کانتینر در این بندر تخلیه و بارگیری شده است.
شکیبی نسب ادامه داد: در آغاز عملیات کانتینری سیستم ثبت اطلاعات آنها در بندر بوشهر به مدت هفت سال به صورت دستی و کاغذی بود اما از سال ۸۹ با تغییر رویکرد حمل و نقل کانتینری و اجرای تجارت الکترونیک، سازمان بنادر سامانههای کانتینری و کالای عمومی را تهیه کرد که انتقال اطلاعات از سیستم دستی ثبت اطلاعات کانتینرها به سیستم الکترونیکی را به همراه داشت.
وی اظهار کرد: در آن مقطع شمار زیادی کانتینر در بندر وجود داشت که ثبت سامانه شدند و به نظر می رسد ۳۰ کانتینر بلاتکلیف بندر بوشهر نیز در فرایند انتقال اطلاعات از سیستم دستی به سامانه الکترونیک جا مانده باشند.
شکیبی نسب افزود: همچنین ۲ سال پیش نیز سامانه های بندری مورد حمله سایبری قرار گرفت و بخش زیادی از اطلاعات از بین رفت که با همت متخصصان بخش های مختلف اطلاعات به طور مجدد بارگذاری شدند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: با هدف حصول اطمینان از صحت سنجی کالاهای موجود در محوطه بندر بوشهر، از اسفند سال ۱۴۰۰ عملیات شمارش تک تک کانتینرها و مطابقت با سامانه های بندری در دستور کار قرار گرفت و به صورت شبانه روزی شمارش و کنترل کانتینرها انجام شد تا اینکه در اردیبهشت امسال مشخص شد ۳۰ کانتینر در سامانه ثبت نشده و اسنادی از آنها وجود ندارد.
شکیبی نسب عنوان کرد: با استعلام از شرکت های کشتیرانی مالک طرف کانتینرها، مشخص شد که به دلیل مراجعه نکردن صاحبان کالا، در شرکت های کشتیرانی اطلاعات و سابقهای از آنها وجود ندارد.
به گفته شکیبی نسب در این راستا به محض اطلاع از قطعیت فاقد مالک بودن کانتینرها سریعا موضوع به مراجع قضایی در استان بوشهر اطلاع رسانی شد و در آیینی با حضور معاون دادستان بوشهر پلمب کانتینرها شکسته و محتویات آن نیز مشخص شد.
شکیبی نسب تاکید کرد: با توجه به رها شدن این کانتینرها باید از سوی ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) تعیین تکلیف شوند که با جلسات و پیگیری های انجام شده محتویات ۳۰ کانتینر مدنظر، امروز با حضور کارشناسان مسئول شمارش و مطابق با حکم قاضی اصل ۴۹ برای فروش محتویات کانتینرها اقدام میشود.
وی یادآور شد: به استثنای یک کانتینر حاوی برنج فاسد، محتویات سایر کانتینرها شامل یخچال، تلویزیون، کولر، ضبط صوت و پمپ باد است که با توجه به نداشتن تاریخ انقضاء همچنان قابلیت استفاده دارند.
شکیبی نسب تصریح کرد: در موضوع انبارها، تمام کالاها سالانه در سامانههای کانتینری سازمان بنادر و دریانوردی انبارگردانی می شوند تا با همت و تلاش کارکنان هیچگونه مغایرتی در بخش کانتینرها وجود نداشته باشد.
حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای رئیس قوه قضائیه ۶ مرداد ماه جاری در سفر یک روزه به استان بوشهر و بازدید از انبارهای منطقه ویژه اقتصادی، اموال تملیکی و اداره بندر بوشهر با مشاهده ۳۰ کانتینر پلمب شده برضرورت تعیین تکلیف این کانتینرها تاکید کرد.
به مالکان برای مراجعه ضربالاجل داده شده است
دادستان بوشهر هم در گفتوگو با خبرنگار صداوسیما گفت: این ۳۰ کانتینر پرونده قضایی در مراجع قضایی ندارند و زمان زیادی رها شده اند که با پیگیریهای انجام شده مالک ۱۱ کانتینر مشخص شد و ۱۹ کانتینر مالک مشخصی ندارند.
علی حسنپور افزود: اگر این مالکان برای تعیین تکلیف کالاهای خود مراجعه نکند این اموال بهعنوان اموال اعراض شده به شمار میآید که از طریق دادگاه اصل ۴۹ ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای تملک آنها اقدام میکند.
او تأکید کرد که، چون ۱۳ سال از بلاتکلیفی کالاهای این ۳۰ کانتینر گذشته، اگر مالکان برای تعیین تکلیف کالاهایشان با قید فورت مراجعه نکنند همه این کالاها به تملک ستاد اجرایی درخواهد آمد.
دادستان بوشهر گفت: دادگستری تلاش دارد با بازدیدهای میدانی از رسوب کالا در انبارهای گمرک، بندر و جمعآوری و فروش اموال تملیکی پیشگری شود.
حسن پور ادامه داد: در همین باره در سه ماه امسال هزار و ۱۱۷ پرونده کالای رسوبی از سالهای گذشته تعیین تکلیف شد که سه برابر مدت مشابه سال ۱۴۰۰ است.