پنج پنج نود و پنج و یک روز مردادی در فرمانداری دشتی
پنج پنج نود و پنج و یک روز مردادی در فرمانداری دشتی

خبر استان:شهریاری برای تیم اجرایی استان رقیب نیست بلکه همکاری است که می توان با تکیه بر دانشش سهم بیشتری از خواستهای مردم را محقق نمود.

به گزارش خبر استان،اینبار اما توپ شهریاری پر نبود. او با استاندار و مدیر برنامه ریزی نشستهای مشترکی داشت و یکی دو روز را در بین مردم دشتی و تنگستان مانده بود. به شهرها و روستاها رفته بود و از ساحل و دریا نیز دیدن کرده بود. شاید سادگی دشتیاتی و صفای تنگسیرها در او اثر کرده بود.

فرمانداری ۳

جلسه شورای اداری با درخواست امام جمعه خورموج و برای گرامیداشت سالگرد اقامه اولین نماز جمعه ی کشور برگزار شده بود با این وجود شهریاری تاکید کرد که به دعوت فرماندار به این نشست آمده است. این اولین شورای اداری بود که شهریاری در این دوره از نمایندگی خود در دشتی در آن حضور می یافت. او که در تنگستان پس از طرح درخواست رصد مدیران اجرایی بلافاصله خطاب به آنان گفته بود، اگر کسی بخواهد به جای کار اجرایی به موضوعات سیاسی بپردازد از همین الان محل کارش را ترک کند، امروز در فرمانداری دشتی با لحنی دیگر به بیان درخواستش پرداخت. شهریاری توضیح داد که وظیفه ی نماینده قانون گذاری و نظارت است اما او برای عزل و نصب هیچ مدیری دخالت نخواهد کرد. شهریاری خطاب به مدیران دشتی گفت: من برای هیچ سمتی گزینه ندارم و به این موضوع فکر هم نمی کنم بنابراین با قدرت و اعتماد به نفس به کار خود ادامه دهید و کمک کنید تا امور مردم را پیش ببریم.

 

شهریاری که مطمئن است اگر مدیران اجرایی استان بخواهند با او چالش کنند بسیاری از وعده هایش که در حالت عادی نیز عملی شذنش دشوار است محقق نمی شود اینبار از در تعامل وارد شده است. او می داند در مواجهه با مدیران و روسای دستگاه های اجرایی کشور اگر مدیران استان او را همراهی نکنند دستاوردی نخواهد داشت، بنابراین با زرنگی می خواهد عدم موفقیت خودش در برخی از پیگیری ها را به زمین تیم اجرایی بیندازد.

همانطور که شهریاری سهم خود و دولت همفکرش را در عقب ماندگیهای پیشین دشتی و تنگستان مشخص نمی کند، می تواند در پایان چهار سال با تکیه بر قدرت بیانش مردم را قانع کند که نشدن ها محصول عدم همراهی دولت بوده است.

دولت و نمایندگان اجرایی آن در استان و شهرستان اما بیش از پیروزی گروهی و سیاسی در جبهه ی کوچک دشتی و تنگستان به فتح بزرگتر و در میدان وسیع تر می اندیشند. از این رو شهریاری برای تیم اجرایی استان رقیب نیست بلکه همکاری است که می توان با تکیه بر دانشش سهم بیشتری از خواستهای مردم را محقق نمود.

فرمانداری ۱

بنابراین سه شنبه پنجمین روز مرداد در فرمانداری دشتی نشانی از تقابل و رویارویی نداشت. با وجود تعریض ها به همدیگر اما ادب اداری و پوزیشن جلسه رعایت شد.

سهم امام جمعه خورموج که در سالیان اخیر بسیار با تدبیر با موضوعات مواجه شده است در جلسه ی امروز و پیشبرد این نزدیکی بسیار مشهود بود.

شهریاری به شرایط نامطلوب استان به ویژه دشتی و تنگستان در شاخص های توسعه اشاره کرد و  فرماندار دشتی نیز توضیح داد در حالی شهرستان را به دست گرفته که ۲۶۵ پروژه نیمه تمام در این شهرستان بر زمین مانده بود که بیشتر آنها فاقد توجیه اقتصادی و اجتماعی بوده و هیچ گونه اعتباری نیز نداشته اند.

مهرجو به صراحت گفت، وقتی برنامه دست وی را برای تعریف پروژه های جدید بسته و او ملزم به اتمام طرح های قبلی بوده و موفق شده است ۱۲۵ پروژه را در این سالها انجام دهد این خودش نشان دهنده ی حسن نیت دولت در ادامه مسیر سازندگی کشور است.

شهریاری تعریضی به سایت های مجازی و گروه های اجتماعی نیز زد. او یکبار دیگر بر پاشنه ی قوتش چرخید و از مراتب قانون دانی اش سخن گفت. «کدامشان بیشتر از من به قانون و اصول قانونی آشنایی دارند». این جمله ای بود که شهریاری با آن به خاکریز بدون دفاع رسانه ها زد.

هیچکدام از رسانه ها از این ننوشته بودند که شهریاری حق ندارد حوزه ی اجرایی را رصد کند. آنها نوشته بودند استفاده از ادبیات به کار رفته در این حدود محل اشکال است. رسانه ها وقتی می بینند دکتر شهریاری دارای مواضع متغیر سیاسی است و به شدت علاقه مند به سیاست ورزی است اما دیگران را از پرداختن به سیاست منع می کند با دوگانگی مواجه می شوند.

در این نشست نماینده استان در شورای عالی استانها نیز بدون خطاب قرار دادن شخصی معین، کسی یا کسانی را از ماندن در گذشته و بازگویه چندین باره اینکه در گذشته کاری نشده است منع کرد.

سید علی اکبر فاطمی که به رک گویی شهره است بلافاصله از حضور دکتر شهریاری در نشست تشکر کرد و انگار ذهن مخاطب را به آدرسی که می خواست بدهد هدایت نمود.

دکتر شهریاری از انجام پروژه سنگین و فعالیتهای شبانه روزی تیم مشاورانش گفت و روشن کرد به تعداد فصول برنامه بودجه از نخبگان حوزه های گوناگون شهرستان استفاده کرده است و حاصل این کار چهار جزوه است که اتفاقا این جزوات مورد رشک استاندار نیز واقع شده است.

بگذریم که این همه نیروی کیفی را دکتر چگونه توانسته است در استانی که عمده ترین ضعفش کمبود نیروی انسانی مجرب است گرد هم بیاورد اما اگر واقعا چنین تیمی شکل گرفته است باید پرسید چقدر از اعضای این تیم در دستگاه های اداری شاغل هستند و چقدر از این اطلاعات از دستگاه هایی گرد آمده که بعضا مورد نقد دکتر هستند که عملکرد مطلوبی ندارند.

باید برای اینکار که در این فرصت محدود سامان یافته است به اعضای این تیم تبریک گفت. وقتی تمامی پروژه های اجرایی با اطلاعات ریز میزان پیشرفت فیزیکی و اعتباری در کنار تمام پروژه هایی که نیاز منطقه است و می توان با اعتبارات استانی و ملی آنها را انجام داد گرد آمده یعنی اینکه صفر تا صد نیازمندیها شناسایی شده است و با قولی که دکتر در خصوص افزایش اعتبارات استانی و ملی داد واقعا باید آستینها را بالا زد و برای رشد و تعالی این حدود آماده بود.

فرمانداری

فرماندار دشتی نیز در این نشست از وضعیت شهرستان در نقطه ی تحویل به دولت امید گفت. او گفت که ۲۶۵ پروژه نیمه تمام از دولت قبل را با تعهد انجام، تحویل گرفته و در این سه سال علی رغم کمبود اعتبارات ۱۲۵ پروژه را انجام داده است و بقیه نیز در زمان باقی مانده به سطح قابل قبولی از پیشرفت می رسند.

فرماندار تصریح کرد دشتی فقط برای تعمیر و نوسازی مدارسش به بیش از چهارصد میلیارد تومان نیازمند است که همین رقم خود به تنهایی بیش از بودجه یکساله ی دشتی است.

او از راه اندازی گمرک در شهرستان گفت و با شوقی خاص ادامه داد، مرده ی فراموش شده گمرک لاور که فقط در ته مانده ی اذهان بزرگان منطقه حیات حداقلی و تصاویر محوی داشت را زنده کردیم و اکنون نیاز داریم به آن پر و بال بدهیم تا دوباره در اقتصاد منطقه بازیگری توانمند بشود.

مهرجو از بیمارستان زینبیه گفت که تا پیش از او پنجاه درصد از فضای بیمارستان را به بخش اداری اختصاص داده بودند و به جای استفاده درمانی به دلیل فقر امکانات، شبکه بهداشت از آن به عنوان فضای اداری بهره می برد.

فرماندار دشتی گفت، با اعتبارات قطره چکانی توانسته ایم بخش اداری را از بیمارستان منتقل نماییم و بخشهای مختلف دیالیز و … را به بیمارستان بیفزاییم.

او از ورودی و خروجی مرکز شهرستان نیز گفت و اضافه کرد: در این مسیر مردم روستاهای نزدیک با موتورسیکلت تردد می کردند و هر ماه چندین نفر در تصادفات فوت می شدند و من از این بابت رنج می کشیدم تا اینکه از محل اعتبارات ملی که توسط نماینده ی وقت پیگیری شد ورودی های خورموج به شکلی آبرومند و ایمن بدل شدند.

فرماندار از وسعت دشتی و گرانی انجام خدمات برای این روستاهای پراکنده گفت و تصریح کرد برای یک روستا با چندین خانوار می بایست کیلومترها خطوط لوله آب، گاز و شبکه برق ایجاد کنیم که این باعث گرانی خدمات زیربنایی در دشتی شده است.

او از این موضوع نیز پرده برداشت که خورموج و بخش مرکزی از لیست مناطق محروم کشور خارج شده و اکنون در فهرست مناطق برخوردار قرار دارند و این باعث شده است هیچ سرمایه گذاری راغب به گذاشتن وقت و سرمایه اش در این محدودیتهای محیطی نباشد در حالی که او می تواند همین سرمایه را در مناطق برخوردار تر و خوش آب و هوا هزینه کند، دست ما خالی است و هیچ امتیازی برای جذب سرمایه گذار نداریم. مهرجو روشن کرد که این اتفاق در سال ۸۷ افتاده و از آن سال تاکنون اطلاع رسانی نشده است تا افکار عمومی دلایل برخی از مشکلات خود را در این بی تدبیری جستجو کنند.

مهرجو از آمادگی شهرستان برای تعامل با نماینده هم سخن گفت. او تاکید کرد که آماده است نماینده مردم را در انجام وظایفش همراهی کند.

فرماندار در پایان عمده نیازمندیهای شهرستان را که به اعتبارات ملی وابسته هستند را اینگونه بازگو نمود.

احداث پست برق ۱۳۲ کیلو ولت چاهگاه، لایروبی اسکله های شهرستان، بازسازی کلاس های فرسوده در سطح مدارس منطقه، نوسازی ۳۸ درصد از شبکه های آبرسانی شهری و روستایی.

شهریاری در پایان این نشست به دفتر فرماندار رفت و با وی در خصوص مسائل شهرستان به گفتگو پرداخت. خبرنگار مند نیز در همین فرصت با شهریاری به گفتگو نشست تا برخی از دغدغه های این رسانه را بازگو کند. وی از شهریاری خواست اجازه دهد تا او را بی مهابا نقد کند تا سایر مدیران در شهرستان نقد شدن و مدارا را یاد بگیرند. شهریاری هرچند بلی یا خیر نگفت اما به نظر می رسد او نیز می داند نقد منصفانه بسیار بیشتر از تعریف و تمجیدها به کار او می آید.

در هر حال این تعامل می تواند حائز دستاوردهای خوبی برای شهرستان باشد به شرط اینکه طرفین منافع مردم را در نظر داشته باشند.

به زعم نگارنده بخش اعظم منفعت این تعامل به جبهه ی شهریاری می رسد. زیرا او در باز کردن مسیر در مجلس و نهادهای اجرایی نیازمند پشتیبانی اجرایی در حوزه ی انتخابیه است و او باید از پشت جبهه ی خود و نیروهای پشتیبانی اش مطمئن باشد تا بلکه بتواند پیشروی کند.

مسلم است در این حرکت گروه های چپ در شهرستان هزینه خواهند پرداخت تا راستی های دشتی بتوانند گام بعدی را بهتر بردارند. امری که عکس آن سخت است در عمل اتفاق بیفتد. تجربه نشان داده است نیروهای راست حاضر نیستند در بزنگاه ها دست حسن نیت چپی ها را بفشارند.

با این وجود می توان از دریچه ای خوشبینانه تر نیز به این اتفاق نگریست. وقتی پای منافع مردم در میان است و مردم شهرستان چشم انتطار عملکرد مسئولان هستند تا بلکه بخشی از مشکلات عدیده شان حل و رفع شود دیگر نباید معطل ماند و چرتکه انداخت.

از این رو این حرکت را به فال نیک می گیریم و امیدواریم با ترمیم شکافها فواصل قلبی و اندیشه و آرمانی این دو گروه در دشتی به همدیگر کمتر شده و دشتی بتواند با حداکثر توان انسانی خود به سوی توسعه و پیشرفت گام بردارد.

 

منبع:مند

Visited 5 times, 1 visit(s) today