خبر استان:شهر جم مصلا ندارد و چندین سال است که شهروندان و مسئولان این شهرستان بارها از نبود مصلا گلایه کردهاند ولی این گلایهها یا شنیده نشده، یا اگر شنیده شده، اعتناعی به آن نشده است.
به گزارش خبر استان،شهر جم مصلا ندارد و نبود مصلا سبب شده است بسیاری از برنامههای فرهنگی و مذهبی این شهر با کمبود مکان مواجه باشد و حتی برگزار نشود که باید همکاری عمومی برای رفع این مشکلات ایجاد شود.
وجود مصلا در یک شهر علاوه بر اینکه ظرفیت بزرگ برای برگزاری نماز جمعه است، میتواند در کارهای فرهنگی و مذهبی نیز یاریگر ادارات و نهادهای فرهنگی باشند.
امام جمعه جم نقشه ساخت یک مصلا در خور شان مردم شهر جم تهیه کرده است و از آنجاییکه یکی از خیران جمی به نام حسین ابراهیمی حدود چهار هزار متر مربع زمین برای ساخت مصلا اهدا کرده است در ابتدای سال جاری مصلا کلنگ زنی نیز شد.
مسئولان شهرستان جم بر اساس وعدههای خیران، شهرداری و نفت و گاز اقدام به کلنگ زنی کردند اما به دلیل عدم تامین اعتبار این پروژه در حد کلنگ زنی باقیماند.
برای احداث مصلا به ۱۰ میلیاردتومان اعتبار است
مبلغ تخمین زده شده برای ساخت این مصلا حدود ۱۰ میلیارد تومان است که گفته می شود تا الان فقط ۲۰۰ میلیون آن تامین شده است.
امام جمعه جم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از برکات انقلاب اسلامی برپایی آیین عبادی و سیاسی نماز جمعه در بسیاری از نقاط میهن اسلامیمان است.
حجت الاسلام محمدگنجی با گلایه از نبود مصلا در شهر جم اظهار داشت: متاسفانه ۱۱ سال از برگزاری نماز جمعه در شهرستان جم میگذرد ولی همچنان این شهرستان جایگاه مستقل نماز جمعه ندارد.
وی با بیان اینکه مبلغ تخمین زده برای ساخت مصلا ۱۰ میلیارد تومان است گفت: تاکنون فقط ۲۰۰ میلیون ریال آن تامین اعتبار شده است.
وی افزود: شهرداری جم وعده مبلغ یک میلیارد تومان برای فونداسیون و اسکلت بندی این ساختمان داده است که متاسفانه بازرسی استان این مصوبه شورای شهر جم را رد کرده است.
گنجی تصریح کرد: شهرداری این پروژه را با طرح کتابخانه که در این پروژه جزئی از این مصلا است را به استان ارسال کرده است و منتظر جواب است.
امام جمعه جم با بیان اینکه شهرداری جم سالانه مبلغ حدود ۲۰ میلیارد تومان صرف هزینههای آسفالت چمن و فوتبال و کارهایی از این قبیل می کند، افزود: میتوان بخشی از این هزینهها را در کارهای فرهنگی از جمله ساخت مصلا هزینه کند.
وعده کمک هفت میلیارد تومان وزارت نفت
گنجی بیان داشت: از وزارت نفت هم قول هفت میلیارد تومان کمک به مصلا گرفتهایم و منتظر جواب هستیم اما به دلیل آتش سوزی که در پتروشیمی ماهشهر اتفاق افتاده است گفتهاند تا یک ماه دیگر برای پرداخت این مبلغ خبرتان میدهیم.
وی ادامه داد: متاسفانه امسال وزارت نفت کمبود بودجه دارد و شاید پرداخت این مبلغ عملی نشود اما آن را به عنوان یک دستور کار ویژه برای تاییدیه فرستادهایم.
گنجی با بیان اینکه شهرستان جم میزبان خانوارهای مجموعه نفت و گاز است، تاکید کرد: از شرکتها و پتروشیمیهای منطقه انتظار و توقع داریم که در ساخت مصلا مشارکت کنند.
وی گفت: منتظر جواب بازرس استان به شهرداری هستیم که اگر این مبلغ تایید شود حداقل استارت ساخت مصلا زده شود.
همکاری مناسبی برای احداث مصلا صورت نگرفت
رئیس شورای اسلامی شهرستان جم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مصلا نماد دینداری مردمان هر خطه محسوب می شود و به فرموده امام راحل نماز جمعه از عنایات حق تعالی به نظام جمهوری اسلامی است.
علی پریشان با بیان اینکه مصلا میعادگاه عبادی سیاسی مردم هر شهر است افزود: شهرستان جم که به عنوان مردمی ولایت مدار و دیندار و فرهنگی شناخته شده است و این نگاه ارزنده در شهرها و استان های همجوار نسبت به شهرستان جم وجود دارد از نعمت مصلا محروم است.
وی با تقدیر از تلاشها و پیگیرهای امام جمعه جم در زمینه ساخت مصلا ادامه داد: جای بسی تاسف است که با حضور صنعت نفت و گاز در منطقه و همجواری با منطقه اقتصادی انرژی پارس تنها شهرستان استان هستیم که از نعمت مصلیا بیبهرهایم.
رئیس شورای اسلامی شهرستان جم اضافه کرد: یکی از خیرین نیک اندیش زمین مناسبی برای ساخت مصلی اهداء کرده و شهرداری و شورای اسلامی شهر جم نیز مشارکت خوبی برای این امر خیر داشتهاند که امید است موانع این مشکل در استان حل شود.
پریشان با بیان اینکه متاسفانه کمترین همکاری از سوی شرکتهای حاضر در منطقه صورت نگرفته است افزود: به واسطه حضوری که شرکت های نفتی و گازی و پتروشیمی ها در منطقه دارند و هم به منظور استفاده ساکنین شهرکها از این موهبت و هم به واسطه تاثیرات منفی فرهنگی که به واسطه صنعتی شدن متوجه مردم شهرستان شده است مردم شهرستان چشم انتظار دستان با سخاوت مدیران مجموعه های نفتی و گازی و پتروشیمی ها برای مشارکت در این امر خیر هستند.
نفت و گاز برای احداث مصلا مشارکت کنند
فرماندار جم نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه مصلا نماد فرهنگی هر شهرستان است افزود: زیبنده نیست در شهرستان با فرهنگ و ادب جم مصلا وجود نداشته باشد.
فتح الله نوروزی افزود: با توجه به آماده بودن زمین انتظار داریم شرکت های نفت و گاز برای احداث مصلا همراهی و حمایت لازم را داشته باشند.
به گزارش خبرنگار مهر، جم میزبان یکی از بزرگترین پالایشگاههای کشور است و بخش عمده گاز کشور در این شهرستان تولید میشود و همچنین تعداد زیادی از فعالان صنعت نفت در این شهرستان سکونت دارند که میطلبد شاهد همکاری بیشتری برای ساخت مصلا در این شهر توسط این صنایع باشیم.