خبر استان:خردادماه امسال مسافران بوشهر به تهران و بالعکس نسبت به کاهش پرواز ها و افزایش قیمت بلیت در این مسیر معترض بودند و خواستار نظارت و حل این مساله شدند، اما با این وجود مشکل همچنان باقی است.
به گزارش خبر استان، مسافران پروازهای بوشهر – تهران و بالعکس بر این باورند که انحصاری بودن و نبود رقیب و نظارت جامع عامل یکه تازی در افزایس نرخ بلیت پروازهای این مسیر و نگرانی و نارضایتی شده است.
آنان می گویند: تا چند ماه پیش فقط تاخیر مکرر و طولانی مدت پروازها بود که باعث آزار و اعتراض مسافران می شد اما در ماه های اخیر افزایش بی رویه و بدون ضابطه قیمت پروازهای داخلی نیز مضاعف شده و فشار غیرقابل تحملی را بر آنها وارد کرده است.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر بوشهر گفت: هم اکنون به علت کاهش پروازهای شرکت های هواپیمایی معتبر در مسیر بوشهر – تهران و بالعکس قیمت بلیت پرواز های این خط هوایی بیش از حد تصور بالا رفته است.
مهرزاد آسایش روز شنبه درگفت و گو با خبرنگاران افزود: در برخی مواقع نرخ بلیت بوشهر به تهران از قیمت پرواز تهران – دبی و برخی کشورهای همسایه گران تر شده است.
وی اضافه کرد: با هدف کاهش قیمت بلیت پرواز ها حضور ایرلاین های معتبر و موفق درخطوط پروازی بوشهر ضروری است.
آسایش ادامه داد: با توجه به شرایط خاص بندر بوشهر و وجود گمرک، بندر، نیروگاه اتمی، شرکت های بازرگانی و نفتی و توریستی بودن بندر بوشهر تعداد قابل توجهی از آنها هواپیما را به عنوان وسیله حمل و نقل و مسافرت برمی گزینند.
وی بیان کرد: مسافران این مسیر از کاهش پروازهای برخی شرکتهای هواپیمایی معتبر و اسم و رسم دار که از نظر سطح کیفی خدمات، از دیگر شرکتهای هواپیمایی وضعیت مطلوب تری دارند گلایه مند هستند زیرا این مشکل افزایش نرخ بلیت پروازها را به دنبال داشته است.
آسایش گفت: براساس پیگیری های انجام شده قرار بود شرکت هواپیمایی اترک به عنوان پایلوت اختصاصی استان بوشهر در این مسیر فعالیت کند که اگرچه برای مدتی فعال و باعث رقابتی شدن و افزایش کیفیت پروازها شد اما پس از مدتی این ایرلاین نیز بوشهر را ترک کرد.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر بوشهر ادامه داد: با این وجود یکی از درخواست ها چندین ساله بوشهری ها حضور ایرلاین های معتبر مانند ماهان در خطوط پروازی بوشهر است.
آسایش اظهار داشت: در حالی که این شرکت هواپیمایی در عسلویه و خط پروازی بوشهر- خارگ و بالعکس مشغول به فعالیت است ولی در مسیر بوشهر – تهران فعالیتی ندارد.
وی بیان کرد: امیدواریم مدیران و نمایندگان استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی زمینه حضور همه ایرلاین های معتبر و موفق را در مسیرهای پروازی بوشهر به دیگر نقاط کشور و خارج فراهم کنند تا با رقابتی شدن فعالیت های این شرکت ها در بوشهر باعث کاهش قیمت بلیت پروازها شود.
شماری از شهروندان بوشهری افزودند: در بسیاری مواقع به دلیل ضرورت ناگزیر به خرید بلیت های گران پرواز بوشهر-تهران و بالعکس هستیم.
یک استاد دانشگاه گفت: در سال گذشته در یک مورد ناچار شدم به دلیل محدودیت در پروازها بلیت مسیر تهران – بوشهر را به قیمت چهار میلیون و ۸۰۰ هزار خریداری کنم.
محمد دانا افزود: این افزایش نرخ بلیت هواپیما تنها برای بوشهر وجود دارد و مسافران پروازهای دیگر استان ها با چنین مشکلاتی روبرو نیستند.
وی بیان کرد: شاید عمده دلیل این گرانی بلیت پروازها نبود رقابت کافی و شمار کم شرکت های خدمات دهنده به فرودگاه بوشهر است که برای این کمبود باید چاره اندیشی لازم صورت گیرد.
یک شهروند بوشهری گفت: یکبار بلیت پرواز بوشهر به تهران را با نرخ پنج میلیون و ۳۰۰ هزار ریال خریداری کردم زیرا برای رسیدن به امتحان در تهران ناگزیر به تن دادن به این گرانی شدم.
ابوذر شهابی اظهار داشت: این افزایش نرخ در مسیر یاد شده در حالی رقم می خورد که در همین فرودگاه بوشهر تورهای چند روزه مشهد در بیشتر ایام سال با هزینه ای کمتر از پنج میلیون ریال قابل انجام است.
شهروند دیگری بیان کرد: با وجود گرانی بلیت تاخیر در پرواز بیش از هر چیز دیگری خسته کننده است که به نظر می رسد در تاخیرها نیز بوشهر در صدر قرار داشته باشد.
محمد رجبی ادامه داد: با این وضعیت اعمال یک نظارت جامع و تاثیرگذار می تواند به میزان زیادی از گرانی بلیت ها و تاخیر پروازهای بوشهر بکاهد.
نماینده شهرستان های بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نبود رقابت و ایجاد یک بازار انحصاری برای خرید بلیت هواپیما در فرودگاه بوشهر گفت: در موضوع قیمت بلیت پروازهای فرودگاه بوشهر یک سری سوء استفاده ناشی از نبود نظارت و مدیریت شکل گرفته و این مهم باعث شده تا قیمت بلیت پرواز بوشهر-تهران به ۸ تا ۱۰ میلیون ریال نیز برسد.
حجت الاسلام عبدالحمید خدری افزود: مردم نسبت به این موضوع بسیار معترض هستند اما به دلیل مسافت زیاد و ضرورت تن به خرید بلیت های گران قیمت میدهند.
وی تاکید کرد: مسئولان ذیربط یا باید بازار انحصاری در این فرودگاه را بشکنند و یا اینکه فروش بلیت چارتر را بردارند.
خدری اظهار داشت: در این ارتباط بزودی نشستی با وزیرراه و شهرسازی خواهیم داشت، هر چند وزیر هم چندی پیش پس از آنکه مطلع شد بیش از ۹۵ درصد پروازهای بوشهر به روش چارتری انجام میشود، دستور رسیدگی به این موضوع را داده است.
وی افزود: چنانچه در مذاکرات خود با وزیر راه و شهرسازی به نتیجه نرسیم از سایر اهرمهای خود در مجلس شورای اسلامی استفاده می کنیم.
مدیرکل فرودگاه های استان بوشهر گفت: موضوع نظارت بر قیمت ها جزو وظایف ذاتی فرودگاه نیست بلکه در حیطه مسئولیتی سازمان هواپیمایی کشور است که به عنوان متولی حمل و نقل هوایی نظارت بر فرودگاه ها، شرکت های هواپیمایی و آژانس های مسافرتی را بر عهده دارد.
کمال دهقان منشادی افزود: در این ارتباط ۲ ماه پیش نیز ۲ بازرس سازمان هواپیمایی کشور با حضور در بوشهر از فرودگاه و سایر بخش های زیرمجموعه بازدید داشتند که گزارش نتیجه بازدید آنها به فرودگاه داده نمی شود و تنها در صورت تخلف، گزارش آنها به تعزیرات حکومتی ارجاع می شود.
وی ادامه داد: انجمن شرکت های هواپیمایی نیز در اسفند سال گذشته پایین ترین قیمت بلیت مسیر بوشهر – تهران و بالعکس را یک میلیون و ۱۲۰ هزار و بیشترین آن را چهار میلیون و ۱۶۰ هزار ریال تعریف کرده است.
دهقان منشادی بیان کرد: به تازگی در بررسی های اینترنتی صورت گرفته بلیت خط پروازی تهران – بوشهر برای ۱۰ روز آینده بیشترین میزان آن سه میلیون ریال و در یک ماه گذشته نیز بیشترین نرخ چهار میلیون ریال ثبت شده که از نرخ انجمن شرکت های هواپیمایی تخلف نکرده است.
وی گفت: با این حال در چندین مورد نیز به مسافران پروازی خط یاد شده اعلام شده چنانچه فردی بلیت بیش از چهار میلیون ریال تهیه کرده سند پرداخت آن را به فرودگاه تحویل دهد که در این زمینه هیچکدام از مسافران اقدامی در این زمینه نداشتند.
دهقان منشادی ادامه داد: با این وجود فروش بلیت پرواز بوشهر-تهران و بالعکس به نرخ فراتر از حد قانونی را تایید و یا تکذیب نمی کنیم و ممکن است شرکت بصورت موردی تخلف کرده باشد که در این زمینه مسافران باید این مهم را اطلاع رسانی کنند تا پیگیری قضایی لازم برای آن صورت گیرد.
وی ادامه داد: اکنون شمار پروازهای داخلی استان بوشهر بطور میانگین ۱۰۰ پرواز در هفته است و در ماه رمضان به دلیل کمبود مسافر برخی از آنها لغو می شود.
مدیرکل فرودگاه های استان بوشهر ادامه داد: تهران، مشهد، اصفهان، شیراز و خارگ پنج مقصد داخلی پروازهای فرودگاه بوشهر است.
دهقان منشادی اضافه کرد: در ارتباط با فرودگاه بوشهر نکته قابل توجه مساوی بودن میزان عرضه و تقاضاست.
وی بااشاره به اینکه در سال گذشته شمار پروازهای استان بوشهر ۳۰ درصد رشد داشت، افزود: در این مدت شمار شرکت های هواپیمایی فعال در استان بوشهر نیز از پنج شرکت به ۹ شرکت افزایش یافت که این مهم به ایجاد رقابت بیشتر بین آنها کمک شایانی کرده است.
متصدی یکی از دفاتر فروش بلیت هواپیمایی در بوشهر با تایید شناور بودن نرخ پروازها، علت این موضوع را شمار کم هواپیما و چارتری بودن پروازها عنوان کرد.
وی که خواست نامش درخبر فاش نشود، گفت: هرچند شرکت های ایران ایر، زاگرس، قشم ایر و آسمان در مسیر بوشهر- تهران خط پروازی دارند اما پروازهای این شرکت ها بطور پیوسته و روزانه نیست و در برخی روزهای هفته تنها ۲ پرواز در مسیر بوشهر – تهران انجام می شود.
این متصدی دفتر فروش هواپیمایی افزود: با توجه به اینکه عمده بلیت های این شرکت ها در قالب چارتر انجام می شود، نرخ بلیت شناور است و با توجه به تعداد مسافران و شمار صندلی های هواپیما قیمت ها متفاوت است.
وی افزود: همچنین قیمت همه بلیت ها نیز یکسان نیست و بستگی به زمان مانده تا پرواز و ظرفیت خالی و شمار مسافران دارد.