خبر استان:درحالی که هنوز فرهنگسازی و زیرساختهای استادیومهای ورزشی کشورمان برای حضور بانوان در ورزشگاهها فراهم نشده در یکی از روستاهای استان بوشهر خانمها به تماشای مسابقات فوتبال روستایشان مینشینند.
به گزارش خبر استان،در روزهایی که بحث بسیاری از شبکههای مجازی و مسوولان کشوری، حضور بانوان در استادیومهای ورزشی است و همین مسأله، بازخوردها، مخالفان و موافقان زیادی دارد، انتشار عکسهایی از مسابقه فوتبال در روستایی دورافتاده با حضور تماشاچیان زن و البته شعار زیر پیراهن ورزشی یکی از بازیکنان؛ بازتاب گستردهای در رسانهها و شبکههای اجتماعی داشت. سراغ اهالی این روستای کوچک رفتیم و از حال و روزشان پرسیدیم.
چند فریم عکس ساده کافی بود تا نام «شاهیجان» بر سر زبانها بیفتد. روستایی که در آن مسابقه فوتبال برگزار شد. خانمهای روستا به تماشای مسابقه نشستند. یکی از بازیکنان پیراهنش را بالا زد و شعار «حضور در ورزشگاهها حق زنان است» را به دوربینها نشان داد و در پایان هم از چند بانوی روستایی تجلیل شد، اما کمتر کسی میداند این روستا کجاست و مردمش چه میکنند؟
روستای شاهیجان یکی از کوچکترین روستاهای شهرستان دشتستان استان بوشهر است. حدود ۲۰۹ نفر جمعیت دارد و عمده شغل اهالی ده، کشاورزی است. همه اهالی ده از یک طایفه و همه عمرانی هستند. اینها را آقای «ابوذر عمرانینسب» میگوید. او دبیر برگزاری مسابقات پیشکسوتان فوتبال روستای شاهیجان بود و به «صبح نو» میگوید: «نمایش شعار بازیکن تیم ما خیلی خودجوش انجام شد و بدون هیچگونه هماهنگی با ما شکل گرفت. کار و ایده خودش بود و ما هم اصلاً از این ماجرا خبر نداشتیم.»
از بانوان تقدیر کردیم
عمرانینسب درباره حضور بانوان بهعنوان تماشاچی نیز توضیح میدهد: «از همان ابتدای برگزاری مسابقات بانوان فوتبالدوست روستا از برگزاری مسابقات حمایت کردند. فلسفه شروع مسابقات از درگذشت یکی از اسطورههای فوتبالی شاهیجان، آقای حاج مرتضی عمرانی شکل گرفت. یادواره ایشان در سال ۸۶ برگزار شد. در آن سال، ایشان تازه به رحمت خدا رفته بودند و به نوعی با برگزاری مراسم فوتبال، مراسم یادبود ایشان برگزار شد. خانواده ایشان و اهالی ده در این یادواره شرکت کردند. از همان زمان بود که این رسم بهوجود آمد تا بانوان و خانوادههای شاهیجان با هم با مسابقات همراه شوند. همین حضور، شادی و نشاط زیادی را در بین روستاییان ایجاد میکند. تعطیلات نوروز تفریح و نشاط خوبی برای روستا ایجاد شد.» او توضیح میدهد: «حضور بانوان جو صمیمی خوبی به مسابقات داد و به نظم و انضباط مسابقات هم کمک کرد. با حضور خانمها رعایت بسیاری از مسائل اخلاقی انجام شد و این موضوع برای ما بهعنوان برگزارکننده خیلی خوشایند بود. در روز مسابقه فینال هم یک استقبال صد درصدی از طرف بانوان داشتیم. یعنی همه زنان روستا آمدند تا مسابقه را ببینند. حتی مادران و بانوانی که در طول سال هیچ مسابقه فوتبالی را از تلویزیون تماشا نکرده بودند هم به تماشای بازی نشستند و جو خوب و بینظیری را خلق کردند.» اما موضوع تقدیر از بانوان تماشاچی چه بوده است؟ عمرانینسب توضیح میدهد: «ما که این شور و شوق بانوان و استقبال آنها را از مراسم دیدیم، تصمیم گرفتیم از تماشاچیانمان هم تقدیر کنیم. سعی کردیم بهجای یک مراسم صرفاً مردانه، یک مراسم انسانی داشته باشیم. احساس کردیم این درخواست همه مردم ایران است که این ممنوعیت برداشته شود و مکرراً این حمایتها از سوی بانوان روستا انجام شد. اوج حمایت بانوان اما در تقدیر یکی از مادربزرگهای روستا به نمایندگی از تمام بانوان روستا بود.» دبیر برگزاری مسابقات پیشکسوتان فوتبال روستای شاهیجان ادامه میدهد: «این مادربزرگ عزیز در تمام مسابقات شرکت کرده بود و بهعنوان تماشاچی حضور داشت. ایشان عصازنان لوح تقدیر مسابقات را دریافت کردند. همه تماشاچیان ایستاده ایشان را به مدت چندین دقیقه تشویق کردند و به نظرم این اوج برگزاری مراسم بود. آنهایی که امروز مخالف حضور بانوان در ورزشگاهها هستند شاید اگر در مراسم حضور داشتند نظرشان تغییر میکرد و تجدیدنظر میکردند.»
بازخوردها مثبت بود
آقای «علی عمرانی» دهیار پیشین روستا و بازیکن تیم پیشکسوتان روستاست. او درباره مسابقه فوتبالی که در نوروز امسال برگزار شد، به «صبح نو» میگوید: «این پنجمین دورهای است که مسابقات برگزار میشود. در همه دوران هم حضور خانمها آزاد بوده است، اما اینبار بیشتر موردتوجه قرار گرفته است. در دورههای قبل این اتفاق میافتاد ولی اینبار بیشتر به چشم آمد.» او تأکید میکند: «از دو خانم روستا -که حضور مستمر در مسابقات داشتند- یکی خانم کهنسالی بود که در همه مسابقات بهعنوان تماشاچی حضور داشتند و خانم جوانتری هم بودند که از او تقدیر شد. هدف از این کار بها دادن به خانمها بهعنوان یک اصل در روستا بوده است. همیشه این اصل در بین روستاییان وجود داشته است که زنان همپای مردان کار داشتند و در اقتصاد، شغل و کشاورزی و دامداری فعالیت میکردند. از روز نخست برگزاری مسابقه، حضور خانمها در کنار زمین ورزشی روستا برنامهریزیشده بود تا آنها هم بتوانند شرکت کنند. حتی وقتی برای تماشاچی صندلی وجود نداشت، برای بانوان صندلی در نظر گرفته میشد تا بتوانند بنشینند تا به امروز که گستردهتر هم شده است.» بازیکن تیم پیشکسوتان درباره واکنشها به این حرکت روستا هم عنوان میکند: «بازتاب این موضوع در رسانهها زیاد بوده است. مقامات هم در مسابقه دعوت بودهاند. نماینده مجلس شهرستان، مدیرکل ورزش و جوانان استان، رییس هیات فوتبال استان در مراسم بودند و آنها از این موضوع استقبال کردند. ما واکنش منفی نشنیدیم و ندیدیم. هرچند که در مسابقات قبلی ما واکنشهای منفی دریافت کردهایم. در فضای مجازی واکنشها و همه بازخوردها مثبت بودند.»