خبر استان: پس از سالها انتظار، بانک خون بند ناف نوزادان در بوشهر آغاز بکار کرد تا بوشهر در ذخیره سلولهای بنیادی خونبند ناف از استان همسایه بینیاز شود.
به گزارش خبر استان، تاکنون بانک های خون بندناف در ۲۵ استان کشور راه اندازی شده و از کاربردهای آن می توان به درمان بیماری های لاعلاج اشاره کرد.
تحقیقات نشان می دهد پیوند خون بندناف برای درمان ۷۰ نوع بیماری مانند کم خونی مادرزادی، انواع سرطان خون، تالاسمی، فلج مغزی، پارکینسون، دیابت و اختلالات کبدی استفاده می شود.
پس از سالها انتظار، بانک خون بند ناف نوزادان در بوشهر آغاز بکار کرد تا بوشهر در ذخیره سلولهای بنیادی خونبند ناف از استان همسایه بینیاز شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی بوشهر در حاشیه افتتاح این مرکز که مجاور کلینیک درمانی ملت (روبروی سازمان انتقال خون) است، اظهار داشت: خون بند ناف حاوی سلول های بنیادی است و این قابلیت را دارد که حتی سال ها بعد برای ترمیم بافت های صدمه دیده بدن در برخی قسمت ها مانند قلب و مغز استفاده شود.
دکتر سعید کشمیری ادامه داد: خون بند ناف در هنگام وضع حمل از نوزاد جدا و نگهداری می شود تا در صورت نیاز برای مداوای همان شخص، افراد خانواده و یا برای اشخاص دیگر استفاده شود.
وی با بیان اینکه دیگر نیاز به مراجعه به استان های دیگر جهت نگهداری بند ناف نوزادان نیست، ادامه داد: از امروز بانک خون بند ناف در بوشهر که با مشکارکت جهاد دانشگاهی ایجاد شده، آمادگی این خدمت رسانی را دارد.
ریاست جهاد دانشگاهی استان گفت:با بهره برداری از این مرکز مشکل رفت و آمدها و هزینه خانواده های بوشهری در مراجعه به استان فارس به منظوره ذخیره بند ناف فرزندانشان برطرف شد.
علی احمدی زاده افزود:نمونه های دریافتی توسط متخصصین دانشگاه علوم پزشکی و حوزه بیمارستان ذخیره و در فرایندی به تهران که مرکز ذخیره سازی و بانک های خون بند ناف است ارسال می شود تا برای ۲۰ سال نگهداری شوند.
وی، با بیان اینکه سالانه بیش از ۱۵۰ نمونه از استان بوشهر برای ذخیره سازی به بانک خون سلولهای بنیادی بند ناف استان فارس ارسال میشود بیان کرد: در این بانک، خانوادههایی که مایل باشند میتوانند خون بند ناف نوزاد خود را اهدا کنند تا برای فرد دیگری که نیاز به پیوند دارد مورد استفاده قرار بگیرد.
وی گفت: هزینه نگهداری خون بندناف برای هر خانوار ۲ میلیون تومان است و علاوه بر آن هر سال صد هزار تومان به منظور شارژ این ذخیره سازی از خانواده ها دریافت می شود.
احمدی زاده افزود: اعتبار اولیه جهاد دانشگاهی برای اجرای این طرح ۵۰ میلیون تومان است و زمینه ساز ایجاد بخش پیوند در استان خواهد بود که برای ایجاد آن ۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
دفتر بانک سلولهای بنیادی خون بند ناف استان بوشهر به همت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، جهاد دانشگاهی استان بوشهر و شرکت فنآوری بن یاختههای رویان در کنار کلینیک تخصصی و فوق تخصصی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر واقع در خیابان امام خمینی (ره) بوشهر قرار دارد.