خبر استان:تحقیقاتی پژوهشکده دانشگاه خلیج فارس ( مهندس سید مهدی شاهروبندی و دکتر امیر وزیری زاده) موفق به ساخت دستگاه سم گیری از مار و عقرب شدند.
به گزارش خبر استان،مهندس سید مهدی شاهروبندی عضو این تیم تحقیقاتی گفت: برای اولین بار در دنیا موفق به ساخت یک دستگاه مخصوص برای سم گیری از مار و یک دستگاه مخصوص برای سم گیری از عقرب شدیم که این دستگاه هیچگونه مشابه خارجی ندارد.
وی افزود: با توجه به روش های مرسوم برای سم گیری از مار و عقرب که معمولا به صورت دستی و با خارج کردن نیش انجام می شد و نوع سم گرفته شده نیز دارای ناخالصی بود و مدت زمانی حدود یک ماه برای بدست آمدن سم لازم داشت به فکر ساخت دستگاه سم گیری افتادیم.
مهندس شاهروبندی ادامه داد: این دستگاه در مدت زمان یک ماه و با هزینه ای بالغ بر ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال ساخته شده که امیدواریم بتوانیم با توسعه آن در مدت زمان کوتاهی نسبت به تجاری سازی آن با یک قیمت مناسب اقدام نماییم.
دکتر امیر وزیری زاده دیگر عضو تیم تحقیقاتی گفت: با توجه به نیاز به سم برخی جانداران برای استفاده های علمی و پزشکی و خطراتی که در این زمینه وجود داشت و نیز لازم بود این سم ها در مدت زمان کوتاه و با بالاترین میزان خلوص بدست آید، اقدام به طراحی و ساخت این دستگاه ها نمودیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه خلیج فارس وی ادامه داد: به طور مثال بدلیل گزیدگی هایی که توسط عقرب خطرناکی به نام گادیم در استان های جنوبی به خصوص خوزستان اتفاق می افتد و اینکه سم گیری از این نوع عقرب بسیار خطرناک و سخت بود وجود چنین دستگاه هایی برای نجات جان انسان ها و کمک به تیم های تحقیقاتی برای سم گیری آسان و بی خطر یک ضرورت بود.
دکتر وزیری زاده ساخت دستگاه سم گیری از ماهی فریاله و زنبور عسل را از جمله برنامه های آینده این تیم تحقیقاتی دانست.