سفر هوایی و دریایی برای یک سونوگرافی ساده/پزشک غیر بومی که یک بار در ماه حاضر می شد
سفر هوایی و دریایی برای یک سونوگرافی ساده/پزشک غیر بومی که یک بار در ماه حاضر می شد

خبر استان:جزیره خارگ با وجود نقش مهمی که در اقتصاد کشور دارد ولی هنوز در برخی مسائل کوچک با مشکلات بزرگی روبرو است که از جمله می‌توان به نبود امکان انجام یک سونوگرافی ساده اشاره کرد.

به گزارش خبر استان،شرایط جغرافیایی جزیره خارگ را که در ذهن مرور می‌کنیم به این نتیجه می‌رسیم که این جزیره از هر لحاظ خاص است، از جمله مشکلاتی که مردم در این سال‌ها با آن خو گرفته‌اند.

خارگ به تعبیر جلال آل احمد « دُر یتیم خلیج فارس» است، اسم خارگ و اهالی شریف این منطقه در اذهان تداعی کننده کلمه ایثار و مقاوت است، مردمانی که ۸ سال در جنگ فقط نجوای ایستادگی را فریاد زدند.

برادران و خواهران اهل سنت و تشیع این جزیره مانند زنجیری در هم تنیده در کنار هم و با یک هدف، آنهم اقتدار ایران اسلامی در کنار عظیم‌ترین تاسیسات نفتی کشور ایستادگی کردند.

چندین ماه است که تنها سونوگرافی جزیره خارگ دچار مشکل شده است و امکان سونو در جزیره وجود ندارد و برای انجام یک سنوگرافی، باید از جزیره خارج شوند درمان اهالی شریف و مقاوم این منطقه یکی از اساسی‌ترین و مهم‌ترین خواسته‌های آنها است که البته تا حدود زیادی حل شده یا در حال حل است اما یکی از نیازهای مهم و حیاتی که اکثرا قشر بانوان جزیره با آن درگیر هستند، بحث سنوگرافی است.

چندین ماه است که تنها سونوگرافی جزیره خارگ که در بیمارستان شهدای خلیج فارس صنعت نفت است، دچار مشکل شده است و امکان سونو در جزیره وجود ندارد و برای انجام یک سنوگرافی، یک خانواده باید از جزیره خارج شوند.

مشکلات نوبت‌دهی بیمارستان‌ها به کنار، بحث تردد و نرخ ها هم جای تامل دارد، یعنی تحمیل هزینه چندین برابری برای یک خانواده خارگی برای انجام سونوگرافی در حالت عادی بیمار، در حالت بحرانی و نیاز مبرم به سونوگرافی که مطمنا باید بیمار با اورژانس هوایی به بیرون از جزیره منتقل شود.

ساختمان‌ها مشکلات حوزه سلامت را رفع نمی‌کنند

یکی از اهالی بومی جزیره خارگ در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: یکی از وظایف دولت‌ها توجه به حوزه سلامت به‌ویژه در مناطق خاص در کشور است که جزیره خارگ یکی از این مناطق است، توجه به حوزه سلامت امید به زندگی را بالا می‌برد؛ اقدامات خوبی در حوزه سلامت صورت گرفته است ولی ایجاد ساختمان‌ها مشکلات حوزه سلامت را رفع نمی‌کند.

خانم محمدی افزود: بیمارستان و درمانگاه در خارگ کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت در حال ارائه خدمت است، سنوگرافی در زمان بارداری یکی از مهمترین اجزای پازل برای بانوان است که هم اکنون این خدمت در جزیره خارگ قطع شده است و ما باید برای کوچکترین نیاز به بیرون از جزیره با شرایط بد تردد راهی شویم.

خانم سعادت از بانوان شاغل در جزیره خارگ در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: دستگاه سونوگرافی یکی از تجهیزات مهم تشخیصی در پزشکی است و نبود این دستگاه در جزیره خارگ دغدغه‌ای جدی فارغ از محیط  پر استرس کاری برای ما بانوان شاغل را که غیربومی و دور از خانواده هستیم ایجاد کرده است.

اهالی خارگ شایسته بهترین خدمات هستند

بخشدار ویژه خارگ در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با شروع به کار دولت تدبیر و امید ورود بسیار خوبی در حوزه سلامت توسط دولت صورت گرفته است.

وی افزود: ارائه خدمات بیمه‌ای و درمانی توسط دولت به‌عنوان متولی حوزه درمان در سال‌های اخیر بصورت منظم صورت گرفته است.

رضایی تصریح کرد: مکاتبات فراوانی از سوی مدیران ارشد استان و بخشداری ویژه خارگ برای راه‌اندازی بیمارستان یا درمانگاه مجهز تامیین اجتماعی در جزیره خارگ صورت گرفته است و امیدوار هستیم خدمات شایسته‌ای به اهالی این جزیره ارائه شود.

پزشک متخصص دستگاه سونوگرافی نداریم

رئیس بیمارستان خلیج فارس صنعت نفت در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: دستگاه سونوگرافی درحال حاضر داریم ولی پزشک متخصص این دستگاه در جزیره وجود ندارد.

دکتر لشکری افزود: تنها پزشک سونوگرافیست توسط این بیمارستان از شیراز ماهی یک‌بار برای سونوگرافی در خارگ حضور داشت که هفته گذشته ۶۳ بیمار هم سونوگرافی شدند.

وی افزود: در عین حال، دستگاه سونوگرافی جدید با کیفیت بسیار بالا و قابلیت‌های تشخیصی دقیق از طریق سازمان در حال خریداری است و در طی ماه‌های آینده در بیمارستان نفت خارگ مستقر و عملیاتی می‌شود.

یک منبع آگاه نیز به خبرنگار مهر در خارگ گفت: یک‌دستگاه سنوگرافی برای جزیره خارگ خریداری شده است و مقدمات انتقال این دستگاه طی ماه های آینده فراهم خواهد شد.

توسعه خدمات درمانی به مناطق نفتی

رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت استان بوشهر نیز گفت: بهداشت و درمان صنعت نفت استان بوشهر با داشتن بیمارستان تخصصی ۶۴ تخت خوابی توحید جم، بیمارستان تخصصی ٣٢ تخت‌خوابی خلیج فارس خارگ، ۴ مرکز پزشکی خانواده و ۳۴ مرکز بهداشتی درمانی صنعتی خدمات متنوعی را به کارکنان صنعت نفت و خانواده های آنان و همچنین ساکنین بومی مناطق جم و عسلویه و خارک ارائه می دهد.

مهرداد حسین‌زاده اضافه کرد: آمار مراجعین به این مراکز درمانی طی سال‌های اخیر رشد صعودی را داشته است به گونه‌ای که نسبت به سالیان گذشته ، افزایش ۸ درصدی را در تعداد مراجعین شاهد هستیم.

در حالی که جزیره خارگ نقش پررنگی در اقتصاد و درآمد کشور دارد، اهالی این جزیره نباید برای کارهای ساده‌ای همچون سونوگرافی مجبور به انجام سفر دریایی یا هوایی باشند رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر و خارگ اظهار داشت: همچنین با اجرای «طرح تحول نظام سلامت» و همگام با سیاست های دولت، امکان استفاده بهینه ساکنین مناطق پیرامونی صنعت از خدمات درمانی در بیمارستان‌های توحید جم و خلیج فارس خارگ فراهم شده است.

حسین زاده با اشاره به ایفای نقش مسئولیت اجتماعی وزارت نفت در مناطق عملیاتی بیان داشت: در بخش های پرهزینه درمانی همانند بخش اورژانس، زایشگاه، اتاق‌های عمل و بخش بستری ۸۰ درصد مراجعین را ساکنین بومی منطقه تشکیل می دهند که مراجعین بومی حداکثر ۶ درصد از هزینه ها را پرداخت می کنند که این نیز خود نمونه بارزی از ایفای نقش مسئولیت اجتماعی وزارت نفت است.

در حالی که جزیره خارگ نقش پررنگی در اقتصاد و درآمد کشور دارد، اهالی این جزیره نباید برای کارهای ساده‌ای همچون سونوگرافی مجبور به انجام سفر دریایی یا هوایی باشند که خطرات بیشتری نیز انها را تهدید کند.

مسئولان باید به وعده‌های خود برای بهبود وضعیت درمانی در جزیره خارگ عمل کنند و امکانات مناسب درمانی و تشخصیص در این جزیره مستقر شود.

Visited 4 times, 1 visit(s) today