خبر استان:قائممقام دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: میزان سزارین در استان بوشهر ۱۰ درصد کاهشیافته است که این نشان از موفقیت بسته حمایت از زایمان طبیعی در طرح تحول نظام سلامت است.
به گزارش خبر استان،دکتر حیدر عزیز نژاد در جشنواره ترویج زایمان طبیعی در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: در کشورهای توسعهیافته آمار زایمانهای طبیعی بالاتر از سزارین است بهگونهای که طبق آمارهایی که قبل از اجرای طرح تحول سلامت در سازمان بهداشت جهانی به ثبت رسیده است حدود ۲۰ درصد زایمانها در این کشورها به روش سزارین انجامشده که تقریباً تمامی آنها نیز با علل پزشکی بوده است.
وی تصریح کرد: یکی از برنامههای مهم طرح تحول نظام سلامت پرداختن به بحث زایمان طبیعی و رایگان نمودن آن در بیمارستانهای دولتی و افزایش دستمزد پزشکان و پرسنلی که زایمان طبیعی انجام میدهند بوده است که نتیجه همه این اقدامات نیز کاهش آمار سزارین در ¬استان است.
دکتر عزیز نژاد بیان داشت: میزان سزارین در ابتدای این طرح در استان بوشهر حدود ۵۵ درصد بوده که به حدود ۴۵ درصد در ماه گذشته کاهشیافته است.
قائممقام دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: تمامی مادران باردار در طول دوران بارداری زیر چتر حوزه سلامت قرار میگیرند و خدماتی نظیر اصول صحیح تغذیه و مراقبتهای نوزاد و جنین به آنها آموزش داده میشود که نقش مهمی در سلامت او و فرزندش داشته و تا بعد از تولد نوزاد نیز این آموزشها ادامه خواهد داشت.
متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز گفت: بارداری یکی از شیرینترین و درعینحال سختترین دوران برای خانمها محسوب میشود اما آنچه از روزهای اول بارداری فکر و ذهن خانمهای باردار را به خود مشغول میکند انتخاب روش زایمان است.
دکتر فرزانه نظری افزود: هیچ روش مطلقی در انتخاب نوع زایمان وجود ندارد و نمیتوان تمامی خانمها را مجبور به انجام روشی خاص کرد زیرا بسته به شرایط مادر و نوزاد روش زایمان متفاوت است و پزشکان در مواقعی برای حفظ جان مادر و جنین مجبور به سزارین میشوند ولی بهطورکلی اگر شرایط مناسبی برای مادر و نوزاد وجود داشته باشد بهترین روش، انجام زایمان طبیعی است.
بیشترین علت انتخاب سزارین ترس از درد زایمان است
متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: بیشترین علت انتخاب روش سزارین ترس از درد زایمان است که اگر بتوانیم روشهای کاهش درد را به مادر باردار آموزش دهیم میتوان درد زایمان را کاهش داده و خانمها را ترغیب به استفاده از این روش نمود.
وی تصریح کرد: استفاده از روشهای غیر دارویی، ریلکسیشن و تن آرامی، هیپنوتیزم و داروهای استنشاقی ازجمله روشهای کاهش درد در هنگام زایمان است.
دکتر نظری افزود: عدم اطمینان از شرایط در حین زایمان و تبدیلشدن سزارین به مد از دیگر دلایل انتخاب این روش زایمانی محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: سزارین نیز مانند سایر عملهای جراحی عوارضی دارد که از آن جمله میتوان به عوارض بیهوشی، پاره شدن رشتههای عصبی و عروقی و عوارض دارویی نام برد.
متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: از فواید زایمان طبیعی میتوان به خونریزی کمتر نسبت به سزارین، پایین بودن احتمال ابتلا به عفونتهای لگنی، جمع شدن زودتر رحم و بازگشت به شرایط قبل از بارداری و رشد عاطفی بیشتر نوزاد به دلیل تماس پوستی با مادر نام برد.
وی بیان داشت: در بسیاری از مواقع به دلیل اینکه سزارین قبل از رشد کامل جنین انجام میشود احتمال ابتلا به بیماریهای تنفسی و آسم و آلرژی در نوزادان افزایش مییابد.
دکتر نظری افزود: بسیاری از خانمها تصور میکنند به دلیل فشارهایی که در کانال زایمانی به سر و بدن جنین وارد میشود ممکن است برای او خطرناک باشد که این طرز تفکر اشتباه بوده و فشار واردشده بر نوزاد باعث میشود مایعات اضافی که در ریه نوزاد وجود دارد تخلیهشده و نوزاد برای تنفس ابتدایی موقعیت راحتتری داشته باشد.
وی تصریح کرد: همچنین نوزادی که از کانال زایمانی رد میشود باکتریهایی را از مادر جذب کرده که وارد روده او میشود و سیستم ایمنی را شکل داده، احتمال ابتلا به برخی بیماریها را در او کاهش میدهد که این از دیگر مزایای زایمان طبیعی است.
متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: از عوارض سزارین میتوان به ایجاد چسبندگی در مثانه و روده به رحم یا به جدار شکم، خونریزی حدود ۱ لیتر در مادران، میزان بیشتر ابتلا به دیابت نوع یک در نوزاد و نیز احتمال ابتلا به عفونت و پارگی عروق در این روش نام برد.
این جشنواره به همت واحد مامایی معاونت درمان، امور بانوان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و دفتر امور بانوان استانداری برگزار شد.