مرکزی که گره از مشکلات ۵۷۶ خانواده بازکرد
مرکزی که گره از مشکلات ۵۷۶ خانواده بازکرد

خبر استان:والدین دارای ‘کودکان با نیاز خاص’ گویند: با راه اندازی مرکز مشاوره ‘باران’ در شهرستان جم در سال ۹۴، بخش زیادی از مشکلات ما در زمینه درمان فرزندانمان برطرف شده است.

به گزارش خبر استان،مرکز مشاوره باران شهرستان جم استان بوشهر در اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ با درخواست والدین کودکان با نیازهای خاص و پیگیریی ها مجدانه بهداشت و درمان صنعت نفت در استان بوشهر راه اندازی و هم اکنون به ۵۷۶ کودک با نیاز خاص خدمات مشاوره ای ارائه می کند.

مادر ‘آلما’ چهار ساله که زیر پوشش مرکز باران است، گفت: در هفته ۲۷ حاملگی، کیسه آب جنین سوراخ شد و چون بیمارستان جم فاقد ‘ان آی سی یو’ نوزادان بود بچه دچار مشکلات حرکتی شد.
وی افزود: برای گرفتن مشاوره در چنین مرکزی مشکلات زیادی داشتم و ناچار به رفت و آمد مستمر به شیراز بودم که اکنون حدود ۲ سال است با راه اندازی مرکز باران در جم بخشی از مشکلاتمان حل شده است.

مادر امیرعابد کودک دیگری در مرکز باران بیان کرد: بچه ام ۹ ماهه بدنیا آمد اما سهل انگاری پرستار در حین زایمان باعث شد تا به دلیل نارسایی اکسیژن، نوزاد دچار مشکلات حرکتی شود.
وی ادامه داد: وقتی امیرعابد ۶ ماه داشت، احساس می کردم که حرکات جسمی اش شبیه بقیه بچه های ۶ ماهه نیست و با وجود مراجعه متعدد به پزشک از این وضعیت مطلع نشدم تا وقتی که بچه ام به ۹ ماهگی رسید و یقین پیدا کردم که مشکلات حرکتی دارد.

این مادر اضافه کرد: با کمک مرکز مشاوره باران یک پزشک متخصص مغز و اعصاب کودکان در تهران به من معرفی شد که اکنون با مراجعه به آن پزشک در تهران، کمک خیلی زیادی به امیرعابد شده و تغییرات زیادی را به وضوح در این مدت در حرکات جسمی فرزندم احساس می کنم.

وی اظهار کرد: کمک های مشاوره ای و درمانی مرکز باران نیز باعث شد تا فرزندم برای اولین بار سینه خیز، چهار دست و پا و راه رفتن را یاد بگیرد و حس کنجکاویش نیز بیشتر شود.

مادر نیایش که جزو نیروهای شرکت نفت است و هزینه ای بابت مشاوره به مرکز باران پرداخت نمی کند، گفت: سهل انگاری پزشک اورژانس و بی توجهی به وضعیت زایمان باعث به وجود آمدن شرایطی شد تا فرزندم دچار کم بینایی و متعاقب آن ضعف حرکتی همراه با ترس شدید شود.

وی افزود: بخاطر وضعیت نیایش بیش از یک سال را در شیراز به تنهایی زندگی کردم و بعد از تاسیس مرکز کار درمانی باران در جم نیز ۱۰ ماه در نوبت ماندم تا خدمات لازم را از این مرکز دریافت کنم.

مادر محمد امین کودک دیگری در این مرکز اظهار کرد: پسرم هشت ساله است و ضعف حرکتی شدید داشت که با مراجعه به این مرکز کار درمانی باران بطور رضایت بخشی مشکلات حرکتی او برطرف شده و با پای خودش پس از آخرین جلسه بهبودیش از این مرکز خارج شد اما پس از بهبودی که تعداد جلسه ها و ساعات اختصاص یافته به وی در مرکز باران کم شد، دوباره دچار مشکل اولیه شده است.
این مادر از مسئولان خواست توجه بیشتری به چنین مراکز مشاوره ای داشته باشند و فضا نیروی بیشتری را به آنها اختصاص دهند.

وی یادآورشد: حیف است که پسرم با وجود این همه زحمت که استقلال نسبی اش حرکت به دست آورده بود، باز به حالت اولیه اش بازگردد و دوباره دچار ضعف و ناتوانی شود.
مادری دیگری گفت: تلاش مسئولان بیمارستان توحید جم برای تاسیس مرکز مشاوره ای باران جای تقدیر و تشکر دارد، زیرا سعی می کنند هزینه های کمتری از خانواده ها دریافت شود، اما با این وجود باز هم این هزینه ها بر دوش خانواده ها سنگینی می کند و نیاز به حمایت بهزیستی است.
وی همچنین از سازمان بیمه تامین اجتماعی خواست، هزینه های مشاوره ای و درمانی را نیز زیر پوشش بیمه قرار دهد.
سرپرست مرکز مشاوره باران جم استان بوشهر گفت: مرکز مشاوره ای باران در ابتدا با ۵۰ تا ۶۰ کودک با نیازهای خاص راه اندازی شد و اکنون پس از گذشت حدود ۲ سال به ۵۷۶ کودک خدمات مشاوره ای ارائه می دهد.

سید وحید مومنی افزود: از این شمار ۳۹۰ کودک با مراجعه آزاد از شهرستانهای جم، کنگان، عسلویه، دیر و بخش هایی از جنوب استان فارس و ۱۸۶ کودک نیز از فرزندان کارکنان صنعت نفت در منطقه هستند.
وی که خود دانش آموخته رشته کاردرمانی است و هم اکنون نیز به کوکان با نیازهای خاص یاری می رساند، گفت: راه اندازی مرکز مشاوره ای کار درمانی در این ناحیه با توجه به ازدیاد ازدواجهای فامیلی و تولد کودکانی با نیازهای خاص از ضرورت های این منطقه است که پیش از این باید دایر می شد.

مومنی ادامه داد: تا پیش از افتتاح مرکز مشاوره ای باران، این کودکان که شمار آنان نیز کم نیست به هیچ مرکز مشاوره ای مراجعه نمی کردند یا اینکه برای گرفتن درمان و مشاوره به بوشهر و یا شیراز مسافرت می کردند که برای خانواده ها کاری طاقت فرسا بود.
وی بیان کرد: هم اکنون ۲ نفر کار درمان جسمی، ۲ نفر کار درمان ذهنی و ۲ نفر نیز گفتار درمانی برای این کودکان انجام می دهند، که با توجه به تعداد مراجعه کننده ها شمار نیروهای متخصص کم است.

مومنی، هدف نهایی از کار درمانی روی کودکان با نیازهای خاص را رسیدن آنها به استقلال نسبی عنوان کرد.
مومنی گفت: تا کنون ۱۰ کودک نیمه فلج مغزی با کمک این مرکز مشاوره ای به استقلال تعریف شده رسیده اند و راه افتاده اند.

 

منبع:ایرنا

Visited 1 times, 1 visit(s) today