مشارکت ۱۰ درصدی خیران مدرسه ساز بوشهری/حضور تجار و بازرگانان بوشهری در ساخت مدرسه کمرنگ است
مشارکت ۱۰ درصدی خیران مدرسه ساز بوشهری/حضور تجار و بازرگانان بوشهری در ساخت مدرسه کمرنگ است

خبر استان:دکتر سالاری گفت: در حالی که خیران در عرصه تعلیم و تربیت افزایش یافته ولی مشارکت تجار و بازرگانان بوشهری در این عرصه کم‌رنگ است.

به گزارش خبر استان، مصطفی سالاری ظهر امروز در  نوزدهمین جشنواره خیران مدرسه ساز استان بوشهر با قدردانی از تلاش خیران در عرصه تعلیم و تربیت اظهار داشت: قدردانی از کسانیکه از اندوخته‌های شخصی در راه تعلیم و علم‌آموزی مایه می‌گذارند وظیفه همگانی است.

وی با بیان اینکه خیران استان بوشهر در امر مدرسه سازی و مشارکت در علم‌آموزی دارای قدمت درخشان تاریخی هستند افزود: تجار بوشهری روزی که آموزش نوین در نقاط مختلف ترویج نداشت مدرسه سعادت در بوشهر را تاسیس کردند که افتخار مردم این دیار است.

استاندار بوشهر با تاکید بر مشارکت، افراد متمکن، تجار و بازرگانان استان بوشهر در امر تعلیم و تربیت گفت: با وجود اندک افراد ثروتمند در بیش از یک قرن پیش در بوشهر ولی با مشارکت در عرصه علم‌آموزی و تعلیم و تربیت فرهیختگی خود را در جامعه نشان دادند که اکنون انتظار می‌رود تجار در این عرصه مشارکت بیشتری داشته باشند.

سالاری با بیان اینکه در زمان ساخت مدرسه سعادت بوشهر در ۱۱۷ سال پیش به اندازه زمان کنونی تجار و بازرگان در استان بوشهر نداشت افزود: اکنون بیش از ۶۰ برابر آن زمان تعداد تجار، بازرگانان و افراد متمکن جامعه افزایش یافته ولی مشارکت آنها در عرصه علم‌آموزی و تعلیم  و تربیت دانش‌آموزان بسیار اندک شده که باید برای افزایش مشارکت این افراد چاره‌اندیشی شود.

وی با بیان اینکه مدرسه سازی رسالت و وظیفه دولت است تصریح کرد: هر چند تامین فضا و امکانات آموزشی بر عهده دولت است ولی حضور خیران در این عرصه بسیاری از مشکلات این حوزه برطرف می‌کند.

استاندار بوشهر با بیان اینکه خیران در ساخت فضاهای آموزشی در استان بوشهر نقش مهمی دارند خاطر نشان کرد: از خیرانی که در ساخت مدارس استان بوشهر مشارکت دارند شاید ۱۰ درصد آن بومی استان باشد و مابقی از خیران دیگر نقاط در داخل و خارج از کشور هستند.

سالاری با بیان اینکه حضور تجار استان بوشهر در ساخت مدرسه کم‌رنگ است گفت: در حالی که خیران در عرصه تعلیم و تربیت افزایش یافته ولی مشارکت تجار و بازرگانان بوشهری در این عرصه کم‌رنگ است.

وی با تاکید بر توسعه فرهنگ مدرسه‌سازی و  مدرسه‌یاری افزود: آموزش و پرورش استان بوشهر باید فرهنگ مدرسه‌سازی و مدرسه‌یاری در تمام لایه‌های جامعه در استان بوشهر ترویج کند.

استاندار بوشهر با تاکید بر توجه به احساس مسئولیت همه مردم استان بوشهر در حل مشکلات جامعه تصریح کرد: همانگونه که ۱۰۰ سال پیش مردم به ویژه تجار بوشهری در ساخت مدرسه احساس مسئولیت می‌کردند باید در فرهنگ سازی مشارکت افراد متمکن استان بوشهر در این مهم تلاش شود.

سالاری تاکید کرد: فعالان اقتصادی و تجاری استان بوشهر نباید نسبت به فرزندان این مرز و بوم که در مدارس تحصیل می‌کنند بی تفاوت باشند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: مسئولان استانی از جمله آیت‌الله صفایی بوشهری، آیت الله حسینی بوشهری توانسته‌اند مشوق‌های خوبی در راستای گسترش فرهنگ مدرسه‌سازی باشند.

کرمی عنوان کرد: از تعداد هزار ۳۳۰ مدرسه تخریبی به ۷۸۵ مدرسه کاهش پیدا کرده که ۵۰ درصد این میزان به دست خیرین انجام شده است.

وی با بیان اینکه خیرین در کنار مدرسه‌سازی به مدرسه یاری نیز توجه داشته باشند، عنوان کرد: امروز وجود یک مدرسه مناسب اگرچه نیاز است اما کافی نیست و باید به دلیل کمی سرانه مدارس در برگزاری برنامه‌های علمی، فرهنگی، ورزشی و اجتماعی مدارس را یاری کنند.

کرمی تصریح کرد: برخی شرکت‌ها از جمله شرکت آریا ساسول، صنایع زیر مجموعه پارس جنوبی، بنیاد برکت و بنیاد مصلی در راستای مدرسه یاری تشکر کنیم.

Visited 1 times, 1 visit(s) today