بوشهر به‌عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شد+تصویر
بوشهر به‌عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شد+تصویر

خبر استان: در آیین پایانی جشنواره پایتخت کتاب و روستاهای برتر دوستدار کتاب که در تالار وحدت برگزار شد، بوشهر به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شد.

به گزارش خبر استان ،در این مراسم که دوم اسفندماه در تالار وحدت برگزار شد، هیأت داوران سومین دوره طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران، «بوشهر» را به‌عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی کرد.

پس از بررسی پرونده شهرهایی که داوران مرحله مقدماتی با بررسی پرونده ۱۰۳ شهر، به داوری نهایی معرفی کرده بودند، شهر بوشهر، به‌دلیل “برنامه‌های نوآورانه، مشارکت‌جویانه و منسجم و استفاده از ظرفیت‌های صنعتی، فرهنگی و هنری در تدوین برنامه‌های ویژه پایتخت کتاب ایران و همچنین حمایت از طرح‌های ترویج کتابخوانی” به‌عنوان سومین پایتخت کتاب ایران معرفی شد.

لوح تقدیر وزیران کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی و لوح تقدیر کمیسیون ملی یونسکو به شهردار و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهر اهدا شد. همچنین مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال جایزه نقدی و ۱۰۰ میلیون ریال حواله کتاب به این شهر اهدا شد.

صالحی امیری با اشاره به انتخاب بوشهر به عنوان پایتخت کتاب ایران، اظهار کرد: بوشهر انتخاب شد. بوشهر خود یک ایران کوچک است. بوشهر همه زیبایی‌ها را در خود جمع کرده است. مردمانی نجیب سختکوش فرهیخته و با فرهنگ. ما به بوشهری‌های عزیز افتخار می کنیم. بوشهر تکه‌ای از ایران اسلامی است. بوشهر پایتخت کتاب ایران اسلامی است.

وزیر ارشاد با بیان اینکه ایران زیباست، گفت: من با یکی از روستاهای برگزیده در شبکه‌های اجتماعی در ارتباط هستم و مدام از وضعیت کتابخانه آن مطلع می‌شوم.

سیدمحمد بهشتی، محمود آموزگار، سیدعباس صالحی، علیرضا مختارپور، احمد مسجدجامعی، عباس کرخی و عبدالمهدی مستکین، اعضای هیأت داوران سومین دوره طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران بودند.

شهرهای اصفهان، اِوَز،  برازجان، تبریز، تفت، دزفول، دَمَق، زرند، کاشان، رفسنجان، کنگان، شبانکاره، شهرری‌، شهرضا، شهرکرد، شیراز، لاهیجان‌، ورامین و یزد نیز دیگر شهرهای راه‌یافته به مرحله نهایی بودند.

همچنین ۱۰ روستا از استان‌های فارس، اصفهان، کردستان، هرمزگان، یزد، بوشهر، خراسان شمالی، همدان و البرز در سومین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، روستای دوستدار کتاب شناخته شدند.

روستاهای «فهلیان» از نورآباد ممسنی استان فارس، «علوی» از نیاسر استان اصفهان، «خواجه جمالی» از نی‌یز استان فارس، «سردوش» از مریوان استان کردستان، «گَزیر» از بندر لنگه استان هرمزگان، «رئیس‌آباد» از ابرکوه استان یزد، «درازی» از دشتی استان بوشهر، «طبر» از جاجرم استان خراسان شمالی، «قُباق تپه» از کبودرآهنگ استان همدان و «فرّخ‌آباد» از فردیس استان البرز، به‌عنوان روستاهای دوستدار کتاب کشور معرفی شدند.

حمیده ماحوزی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از سال ۹۳ تاکنون ‌تلاش‌های گسترده‌ای برای انتخاب بوشهر به عنوان پایتخت کتاب ایران صورت گرفته است و طرح‌ها وبرنامه‌های متعددی را در این زمینه اجرا کردیم.

وی با اشاره به پتانسیل بالای استان بوشهر حوزه کتاب و کتاب‌خوانی، خاطرنشان کرد: استان بوشهر در سال ۹۳ مقام سوم کشور را کسب کرد و در سال ۹۴ نیز به عنوان یکی از دو نامزد اصلی پایتخت کتاب ایران انتخاب شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر اضافه کرد: در سال ۹۴ دبیرخانه در استان فعال بود ولی بوشهر رتبه دوم کتاب ایران را کسب کرد.

وی تصریح کرد: در سال جاری دبیرخانه فعال‌تر شد و از نهادها و سازمان‌ها و ادارات مختلف برای دستیابی به اهداف مورد نظر کمک خواستیم و برنامه های سال ۹۳ و ۹۴ اجرایی شد و گام‌های اساسی در این زمینه برداشته شد.

ماحوزی با اشاره به اینکه از هزار و ۵۰۰ باشگاه کتاب در کشور، ۵۱۰ باشگاه در بوشهر و خورموج است، افزود: ۹۰ درصد برنامه‌ها اجرا شد و امسال بوشهر به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شد.

Visited 2 times, 1 visit(s) today