خبر استان:قیام های مردمی چهره هایی چون رئیس علی دلواری باعث شد او در سال ۱۹۱۷ به عنوان مامور اطلاعاتی-امنیتی ارتش انگلیس به ایران فرستاده شود.
به گزارش خبر استان، “نایجل سورل” که این خانه را از فرزند یک نظامی سابق انگلیسی خریده بود در جعبه بیسکوئیت ۳۳ حلقه نگاتیو قدیمی”کداک” پیدا کرد که می شد حدس زد قصه های ناگفته بسیاری درآنها وجود دارد؛ حس کنجکاوی سورل باعث شد از یکی از دوستان عکاسش کمک بگیرد تا عکس ها را ظاهر کرده و از راز آنها با خبر شود.
آنچه او پس از ظاهر شدن عکس ها دید بسیار فراتر از انتظار بود؛ او به مجموعه ای دست پیدا کرده بود که روایتی تصویری از سفرها و ماموریت های “رالف واتس” افسر سابق ارتش انگلیس در جنگ جهانی اول میشد.
“رالف واتس” سرهنگ دوم قوای انگلیس کسی بود که در جریان جنگ جهانی اول چند نوبت از سوی لندن مامور شده بود تا به هند، ایران، عمان و چین سفر کند. در آن سال ها قوای انگلیسی با نقض بی طرفی ایران به بوشهر حمله کرده و بخش هایی از جنوب ایران را به اشغال خود درآورده بودند. قیام های مردمی چهره هایی چون رئیس علی دلواری باعث شد او در سال ۱۹۱۷ به عنوان مامور اطلاعاتی-امنیتی ارتش انگلیس به ایران فرستاده شود.
واتس که همراه با همسرش به ایران آمده بود تصمیم گرفت مشاهداتش در سفر به خاورمیانه و بعدها خاور دور را با یک دوربین عکاسی به ثبت برساند؛ اقدامی که باعث شد مجموعه تصویری و مستند با ارزشی برای بررسی تاریخ جنگ جهانی اول به دست آید. او که بعد از جنگ نیز علاقه خود به گشت و گذار در خاورمیانه و شرق را از دست نداد تا دهه ۴۰ میلادی به ثبت مشاهداتش با دوربین عکاسی پرداخت.
مجموعه واتس پس از آنکه توسط سورل کشف و ترمیم شد در چندین نمایشگاه به معرض دید عموم قرار داده شد؛ ÷