مضرات پارازیت به مغز استخوان/ بوشهر از جمله استانهای پیشرو در جمع آوری قلیانها در سطح کشور
مضرات پارازیت به مغز استخوان/ بوشهر از جمله استانهای پیشرو در جمع آوری قلیانها در سطح کشور

خبر استان:دکتر علیرضا رئیسی گفت: وجود پرتوهای مغناطیسی برخی دکلهای فشار قوی برق و پارازیت ها برای سلامتی انسانها مضر است و باید تمهیداتی برای ساماندهی آنها اندیشیده شود.

به گزارش خبر استان، دکتر علیرضا رئیسی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: دکلهای فشار قوی برق در فاصله ۵۰ تا ۱۰۰ متری به دلیل ایجاد میدان مغناطیسی و فشاری که به سیستم عصبی وارد می کند برای انسان فوق العاده مضر است و باید تمهیداتی در این زمینه اندیشیده شود.
وی با بیان اینکه هرچیزی که از حد مجاز خود بگذرد برای سلامت انسان مضر است، بیان کرد: همچنین پارازیت ها برای سلامت انسان زیان آور است، ولی این مساله به میزان، شدت و مدت آن بستگی دارد.
رئیسی اظهار داشت: آثار مخرب پارازیت ها به مغز استخوان، سلول‌های جنسی آسیب زده و باعث بروز سردردهای ناشناخته مزمن می‌شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در زمان حاضر وجود پارس شمالی و جنوبی، نیروگاه اتمی و احداث دو نیروگاه دیگر، فاضلاب، ریزگردها و برخی پارازیت ها آلایندگی هایی برای مردم استان به دنبال دارد که صنایع باید به تعهدات و الزام های قانونی خود در منطقه توجه داشته باشند.
رئیسی، درباره مصرف زیاد قلیان در میان جوانان و نوجوانان استان بوشهر بیان کرد: بوشهر از جمله استانهای پیشرو در جمع آوری قلیانها در سطح کشور است و معتقدیم در حوزه آنچه مربوط به سلامت مردم است کوتاه نمی آئیم.
وی یادآور شد: ۲۵ درصد مولفه های سلامت در اختیار دانشگاه علوم پزشکی است و ۷۵ درصد در اختیار سایر سازمانها و نهادهاست که همکاری آنها در اجرا می تواند محیطی امن و سالم را برای شهروندان فراهم کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح تحول سلامت گفت: با وجود اجرای این طرح در سطح این استان ولی هنوز عقب ماندگی هایی در حوزه سلامت و درمان وجود دارد که باید به آنها رسیدگی شود.


رئیسی افزود: نبود مرکز درمان جامع سرطان شامل رادیو تراپی و شیمی درمانی، نیاز به ۲۰ تا ۲۵ پزشک متخصص در رشته های غیر مادر (مینور و تکمیلی) در شهرستانها، راه اندازی ۲۰۰ تخت بیمارستانی دیگر، وجود مشکلات متعدد در طراحی اولیه برخی بیمارستانها، احداث یک بیمارستان بزرگ به جای بیمارستانهای کوچک در برخی از شهرستانها از جمله کمبودها و مشکلات زیر ساختی بخش درمان استان بوشهر است.
وی با اشاره به مشکلات متعدد در بخش فضای فیزیکی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر ادامه داد: اگر فضای فیزیکی دانشگاه بخوبی طراحی می شد، امروز با توجه به سهمیه های گرفته شده می توانستیم جمعیت بیشتری از دانشجویان را در رشته های دندانپزشکی و پزشکی بعنوان نیروی بومی جذب کنیم و مشکلی در زمینه جذب و ماندگاری آنها در این استان ایجاد نمی شد.
رئیسی در مورد ماندگاری پزشکان در استان بوشهر گفت: اگر وضعیت زیرساختهای شهری در این استان بهتر شود به طور یقین زمینه ماندگاری آنها فراهم تر می شود.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات استان بوشهر اعزام و حمل و نقل بیماران است گفت: در این ارتباط با اجرای طرح تحول سلامت ۱۷ آمبولانس با تخت ویژه در استان مجهز شده و همه بیمارستانهای استان از این امکانات برخوردار هستند.
وی یادآور شد: توجه به حاشیه نشین ها در بخش درمان از هدفهای طرح تحول سلامت است که در این ارتباط تاکنون با وجود اینکه حاشیه نشینی در استان بوشهر ناچیز است ولی ۲۸ مرکز جامع سلامت و ۱۴ پایگاه راه اندازی شده است.
این مقام مسئول تاکید کرد: طرح تحول سلامت برای مردم یک نعمت و برای نظام جمهوری اسلامی یک دستاورد مهم است که باید حمایت و پشتیبانی شود.
رئیسی در باره امنیت غذایی در استان بوشهر گفت: در این زمینه هفت کمیته و ۴۹ پروژه مداخله ای برای بهبود وضعیت و تدوین سند غذایی در این استان تشکیل و طراحی شده است.
وی در مورد وضعیت اهدای عضو و پیشرو بودن فرهنگ انسان دوستانه در استان بوشهر گفت: اهدای عضو در سال ۹۳ در استان یک مورد، سال ۹۴ سه مورد و در سال ۹۵ با تشکیل کمیته ای در این زمینه تاکنون ۱۰ اهدای عضو انجام شده است.
رئیسی گفت: هر فرد اهدا کننده عضو می تواند کمتر از هشت نفر را نجات دهد به همین دلیل با توجه به اینکه سالانه بیش از ۴۰۰ هزار عضو قابل پیوند در کشور دفن و از بین می رود، به همین دلیل ترویج فرهنگ اهدای عضو در استان بوشهر ضروری است.
وی در باره مطالبات دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر از بیمه ها (بیمه سلامت و تامین اجتماعی) گفت: در زمان حاضر با توجه به همکاری مسئولان استان و سفر مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی کشور به بوشهر میزان این مطالبات به یکهزار میلیارد ریال کاهش یافته است.
رئیسی با بیان اینکه پرداختی دانشگاه علوم پزشکی از مطالبات جلوتر بوده است اظهار کرد: هرچند تاکنون پرداختهای پرسنلی دانشگاه علوم پزشکی به روز نشده ولی تلاش شده که در پرداخت ها پیشتاز باشیم./ایرنا

Visited 1 times, 1 visit(s) today