خبر استان:نماینده دشتستان با بیان اینکه دسترسی به مواد غذایی طبیعی و سالم از حقوق اولیه هر شهروند ایرانی است، گفت:وزارت جهاد کشاورزی نقشه جامع اقتصاد کشاورزی کشور را تهیه و ابلاغ کند.
به گزارش خبر استان، محمدباقر سعادت در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در نطق میان دستور خود ضمن تشکر از مردم دشتستان و امیدواری برای استیفای حقوق مردم حوزه انتخابیه اش گفت: اگر معتقدیم که یکی از مهمترین محورهای اقتصاد مقاومتی تلاش برای تضمین امنیت غذایی، سلامت و ادامه حیات عزتمندانه برای آحاد ملت در برابر تحریمهای ظالمانه یا بحران ها طبیعی است، باید اعتراف کرد که استقرار یک نظام کشاورزی دانش بنیان، هدفمند و برنامه محور از اساسی ترین راهبردهای اقتصاد مقاومتی است.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه لزوم تدبیر و اجرای نظام کشاورزی نه یک مقوله ترجیحی، بلکه یک ضرورت حیاتی برای کشور و آیندگان است، افزود:متاسفانه تاکنون برآیند اقدامات صورت گرفته توسط نهادهای ذیربط به ویژه وزارت جهادکشاورزی و نیرو در این زمینه بسیار ناکافی بوده و از وضعیت منظور بسیار فاصله دارد.
سعادت با اشاره به برخی مطالبات منطقه ای و ملی کمیسیون کشاورزی و مردم حوزه انتخابیه اش در زمینه کشاورزی، از دستگاههای مرتبط ادامه داد: با توجه به اینکه اطلاعات و آمار فنی و تخصصی مهمترین عامل لازم برای برنامهریزی در هر زمینه ای است و متاسفانه مقوله کشاورزی در کشور از سردرگمی و بی برنامگی شدید رنج می برد، لذا از وزارت جهاد کشاورزی انتظار می رود ظرف یک برنامه زمانبندی شده نقشه جامع اقتصاد کشاورزی کشور را تهیه و ابلاغ کند.
وی با بیان اینکه دسترسی به مواد غذایی طبیعی و سالم از حقوق اولیه هر شهروند ایرانی است، یادآور شد:به واسطه عدم نظارت و توجه کافی دغدغه های جدی برای شهروندان کشور ایجاد کرده تا آنجا که حتی میزان سلامت و امنیت غذایی میوه ها و سبزیجات همواره ذهن مردم را به خود مشغول کرده است، لذا با توجه به این دغدغه ها وزارت جهادکشاورزی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برنامه ریزی های لازم جهت ایجاد سازوکارهای موثر آموزشی، قانونی و نظارتی برای تامین امنیت غذایی هموطنان و سلامت محصولات تولیدی یا فرآوری شده کشاورزان را تحقق بخشند.
وزارت صنعت و کشاورزری سازوکارهای لازم جهت توان افزایی بخش تولیدی و بازرگانی محصولات کشاورزی را فراهم کنند
سعادت افزود:از وزارت جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت انتظار می رود که با درک زیان های وارده به بخش خصوصی فعال در حوزه کشاورزی طی سال های گذشته سازوکارهای لازم جهت توان افزایی بخش تولیدی و بازرگانی محصولات کشاورزی برای رقابت در بازارهای خارجی را فراهم کنند .
وی ادامه داد:وزارتخانه های مذکور باید بستر لازم برای تجارت خارجی تولیدات کشاورزی داخلی به ویژه خرمای کم نظیر دشتستان را مهیا کرده و امید را به کشاورزان و تولیدکنندگان داخلی باز گردانند، که این خود زمینه مناسبی برای رونق و پایداری اشتغال در بخش کشاورزی بوده و رشد صنایع وابسته را سبب خواهد شد.
آثار نامطلبوب امنیتی با رقابت بر سر منابع آبی
سعادت با بیان اینکه از وزارت وزارت جهادکشاورزی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتظار می رود که برنامه ریزی مقتضی جهت تحول اقتصاد کشاورزی به سمت یک اقتصاد دانش بنیان را تحقق بخشند، تصریح کرد: این موضوع باید از حد شعاری سال های گذشته خارج شود و از فضای مناسب به وجود آمده پس از برجام در تعامل با دنیا به منظور بهره گیری از دانش فنی و تکنولوژی های نوین در حوزه های مرتبط استفاده کنند و از وزارت نیرو و کشاورزی انتظار می رود برنامه های جامع اجرایی، آموزشی و فرهنگی در حوزه اقتصاد آب کشاورزی تدوین و اجرا کنند.
وی افزود: در غیر اینصورت در برخی استان ها فاصله تا خشکی آب کشاورزی کمتر از یک دهم می شود و در آن صورت رقابت بر سر آب کشاورزی و حتی آب شرب آثار امنیتی نامطلوب در کشور عارض کند.
وی با بیان اینکه مدتهاست نخلهای راست قامت دشستان از تاب تشنگی کمر خم کرده و دریای سبز باغستانها در برابر چشمان بهتزده کشاورزان و نخل داران و مردم شهرستان روبه خشکی نهاده است، ادامه داد:اجرای برنامههای آبخیزداری، آبخوانداری و به ویژه تسریع در اجرای پروژههای مهم از جمله سد دالکی از جمله مطالبات مهم مردم دشستان در حوزه کشاورزی است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، اظهار کرد:از دولت انتظار میرد با نگاهی متمایز به آن بنگرد و الا گریه بر مزار نخلهای راستقامت دشتسان التیامبخش زخمهای مردم نخواهد بود و مردم هم این کم توجهی را هرگز فراموش نخواهند کرد.
ذات نمایندگی بر مدار نظارت و تذکر بر کاستی ها است
وی افزود: از دولت انتظار می رود که با حمایت از کشاورزان و نخلداران دشتستان از طریق ارائه تسهیلات با سود مناسب، پرداخت فوری بیمه خسارت وارده به کشاورزان، حمایت از تعاونی ها و صنایع بزرگ و کوچک مرتبط با کشاورزی و ارائه خدمات مشاوره ای علمی، همچنین ایجاد بستر مناسب برای کارآفرینی، اشتغال و به کارگیری متخصصان و افراد علاقه مند زمینه خروج کشاورزی دشتستان از بحران رکود را فراهم کند.
عضو هیئت رییسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، با بیان اینکه خدا را شاکریم که دولت یازدهم بر مدار خرد و تدبیر در میدیریت کشور می چرخد، تصریح کرد:دولتی که بر منافع ملی پیش می رود، شایسته حمایت است، اما ذات نمایندگی بر مدار نظارت و تذکر بر کاستی ها است و دولت همانند گذشته باید فضای امن تر برای رسانه ها ایجاد کند و توان خود را مبارزه با فساد، رانت و تبعیض کند./خانه ملت