خبر استان: چهاردهمین جلسه هیات امنای استان بوشهر با ریاست دکتر میرازده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و حضور سایر اعضا به منظور بررسی بودجه سال ۹۶ دانشگاه آزاد اسلامی استان برگزار شد.
به گزارش خبر استان، دکتر میرزاده در ابتدای این جلسه با بیان اینکه هجرت آیت الله هاشمی رفسنجانی (ره) برای کل کشور ضایعه سختی بود، گفت: برای خانواده دانشگاه آزاد اسلامی پذیرش این موضوع بسیار سخت تر و طاقت فرساتر است.
دکتر میرزاده افزود: آیت الله هاشمی رفسنجانی (ره) ظرف ۳۵ سال عمر دانشگاه آزاد اسلامی در تمام لحظات تحول این دانشگاه با حضور فعال و جدی خود از اعتبار دانشگاه حمایت می کردند.
وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه در حال حاضر آثار بی بدیل تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه فرهنگی، اجتماعی، کارآفرینی و … کاملا مشهود است.
دکتر میرزاده در ادامه جلسه با تاکید بر لزوم توسعه فعالیت های فرهنگی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار داشت: تا کنون ۹۹۱ طرح ماندگار فرهنگی کالبدی، نهادی و رخدادی در این دانشگاه اجرایی شده است.
واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه بستر سازی فرهنگی با جدیت فعالیت کنند
وی با بیان اینکه مقرر شده واحدهای دانشگاهی مشاهیر استان خود را شناسایی کرده و در قالب پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری به معرفی آنها بپردازند، افزود: این موضوع باعث شاناسانده شدن مشاهیر مناطق مختلف ایران ، آشنایی بیشتر فرزندان با گذشته و فرهنگ کشور خود و ارتقای سطح فرهنگ خواهد شد.
دکتر میرزاده خطاب به مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر گفت: در زمینه بستر سازی فرهنگی با جدیت فعالیت کنید چرا که توسعه فرهنگی به توسعه حوزه های دیگر از جمله اقتصادی، اجتماعی و … منجر می شود.
وی در ادامه جلسه با بیان اینکه زیر بنای اقتصاد مقاومتی اقتصاد دانش بنیان است، اظهار داشت: مسئولین دانشگاهی باید حرکت به سمت توسعه اقتصاد دانش بنیان را در راس امور خود قرار دهند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین بر جذب کمک های مردمی و خیرین در واحدهای انشگاهی برای تجهیز دانشگاه، آزمایشگاه و کارگاه ها تاکید کرد.
گفتنی است در پایان جلسه هیات امنای استان بوشهر، بودجه این استان شامل ۱۱۴ میلیارد تومان از حیث منابع و مصارف و ۸۴ میلیارد تومان از حیث درآمد و هزینه، به تصویب اعضای جلسه هیات امنای استان رسید
قیصری گزارشی از عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی در استان بوشهر ارائه کرد و گفت: «در استان بوشهر، ۴۹ واحد آموزش عالی وجود دارد که ۱۱ واحد آن یعنی ۲۳درصد کل مراکز استان به دانشگاه آزاد اسلامی اختصاص دارد. به همین ترتیب دانشگاه علمی کاربردی ۴۳درصد، وزارت علوم ۲درصد، وزارت بهداشت ۲درصد، غیرانتفاعی ۴درصد، فنیوحرفهای هم ۴درصد و دانشگاه پیامنور هم ۲۲درصد مراکز آموزش عالی این استان را مدیریت میکنند.»
او ادامه داد: «در این استان در حال حاضر ۶۰ هزار و ۶۸۹ دانشجو تحصیل میکنند که سهم دانشگاه آزاد اسلامی ۳۷درصد یعنی ۲۲هزار و ۲۶۷ دانشجو است. این در حالی است که وزارت علوم در این استان ۹درصد، وزارت بهداشت ۷درصد، علمی کاربردی ۲۲درصد، فنیوحرفهای ۲درصد، غیرانتفاعی ۴درصد و دانشگاه پیامنور هم ۲۲درصد دانشجویان را در خود جای دادهاند.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر افزود: «۴درصد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در مقطع کاردانی، ۵۰درصد در کارشناسی، ۲۵درصد در کارشناسیارشد، ۱درصد دکتری در و ۵درصد هم در آموزشکدههای سما تحصیل میکنند.»
به گفته قیصری تاکنون از دانشگاه آزاد اسلامی ۶۷هزار و ۱۴ نفر فارغالتحصیل شدهاند که از این لحاظ نسبت به فارغالتحصیلان استان سهم دانشگاه آزاد اسلامی ۴۴درصد است. همچنین نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی به کل دانشجویان تحصیلات تکمیلی موسسات آموزش عالی استان بوشهر ۵۶درصد است.
دبیر هیات امنای استان بوشهر به وضعیت اعضای هیات علمی دانشگاههای این استان هم اشاره کرد و گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر ۳۷۱ عضو هیات علمی دارد در حالی که دانشگاه پیامنور ۷۰، وزارت بهداشت ۱۵۸، فنیوحرفهای ۶، غیرانتفاعی ۲۱ و وزارت علوم ۲۲۵ عضو هیات علمی دارند. در حالی که نسبت استاد به دانشجو در کل استان ۱ به ۷۱ است این نسبت در دانشگاه آزاد اسلامی ۱ به ۶۰ است. همچنین پیشبینی میشود در سال ۹۶، (۳۰) عضو هیات علمی جدید جذب دانشگاه آزاد اسلامی شوند.»
به گفته او دانشجویان و استادان دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر از ابتدای فعالیت این دانشگاه در استان تاکنون هزار و ۱۱۸ مقاله ISI منتشر کردهاند. قیصری گفت: «در بخش اقتصاد دانشبنیان در حوزه دریایی با توجه به در اختیار داشتن نیروهای متخصص، داشتن مرکز تحقیقاتی آبزیان گرمسیری، کسب مقام اول پرورش میگو در کشور و صادرات محصولات دریایی و پرورشی، تقاضا دارم که دانشگاه آزاد اسلامی قطب آبزیپروری و صنایع دریایی جنوب کشور را به استان بوشهر اختصاص دهد.»
او به مراکز رشد هم اشاره کرد و افزود: «در حال حاضر ۷ شرکت در قالب واحدهای فناور در این استان فعالیت میکنند و ۳ هسته فناور هم در مرحله ثبت هستند. همچنین پیشبینی میشود ۴ واحد فناور دیگر هم در سال ۹۶ اسقرار یابند.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در ادامه گفت: «واحد بوشهر با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (واحد خوراسگان) در حال راهاندازی و تجهیز آزمایشگاه پیشرفته در صنایع غذایی، صنایع شیمیایی، سموم و گرایشهای مهندسی عمران است که در صورت نهایی شدن مجوزهای لازم، پیشبینی میشود در سال ۹۶، دانشگاه درآمدی به میزان ۶ تا ۱۰ میلیارد ریال داشته باشد.»
براساس گزارش رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر طرح شفای این استان در حال حاضر مکانیابی شده است و برای انجام مراحل بعدی به سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی ارسال شده است. قیصری گفت: «از سال ۹۲ تاکنون، ۷ پروژه عمرانی با متراژ ۱۰۱ هزار و ۶۵۱ به اتمام رسیده است و هتل گردشگری واحد بوشهر، کتابخانه مرکزی واحد دشتستان و کارگاه آموزشی واحد دلوار هم از طرحهای نیمهتمام عمرانی هستند که ترتیب ۷۴، ۳۱ و ۸۵درصد پیشرفت داشتهاند.»
او در پایان گفت: «چاپ قرآن رمزدار معتقد اهرمی، رهاورد هدایت، ایجاد سرای گفتوگو و جشنواره فیلم استانی تعدادی از طرحهای ماندگار فرهنگی اجراشده در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر است و پیشبینی میشود در سال آینده ۱۵ طرح دیگر انجام شود.»