۴۸۳ نفر آلوده به ایدز در استان بوشهر/ قشر جوان بیشترین مبتلا شده
۴۸۳ نفر آلوده به ایدز در استان بوشهر/ قشر جوان بیشترین مبتلا شده

خبر استان:عبدالمحمد خواجه‌ئیان گفت:در استان بوشهر بر اساس آمارهای گزارش شده تا تاریخ اول مهرماه امسال مجموعاَ ۴۸۳ نفر آلوده به اچ آی وی شناسایی شده‌اند که بشتر آنان مردان تشکیل می‌دهند.

به گزارش خبر استان، عبدالمحمد خواجه‌ئیان پیش از ظهر امروز در نشست بسیج اطلاع‌رسانی ایدز در خصوص وضعیت کنونی بیماری ایدز در کشور و استان بوشهر گفت: بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تا اول تیرماه امسال مجموعا ۳۲ هزار و ۶۸۵ نفر آلوده به ویروس اچ آی وی در کشور شناسایی شده‌اند که ۸۴ درصد آنان را مردان و ۱۶ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

وی بیان کرد: بررسی موارد جدید ابتلا در کشور در سال ۱۳۹۴ نشان می‌دهد که ۳۹ درصد از طریق اعتیاد تزریقی و ۴۱ درصد از طریق برقراری روابط جنسی نامطمئن و آلوده بوده است، همچنین بیش از ۳  درصد موارد را راه انتقال از مادر آلوده به کودک تشکیل می‌دهد.

معاون دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: حدود ۴۵٫۶ درصد از مبتلایان به اچ آی وی که سن زمان شناسایی آنان مشخص بوده در گروه سنی ۳۴-۲۵ سال قرار داشته‌اند که بالاترین نسبت در بین گروه‌های سنی را به خود اختصاص می‌دهند.

وی افزود: در استان بوشهر بر اساس آمارهای  گزارش شده تا تاریخ اول مهرماه امسال  مجموعاَ ۴۸۳ نفر آلوده به اچ آی وی شناسایی شده‌اند که ۸۷٫۸ درصد آنان را مردان و ۱۲٫۲ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

خواجه‌ئیان بیان کرد: در استان بوشهر نیز بیشترین گروه سنی درگیر ۳۴-۲۵ سال است، بررسی موارد نشان می‌دهد که اعتیاد تزریقی ۷۸٫۲ درصد، برقراری روابط جنسی ۱۳٫۲ درصد و انتقال از مادر به کودک یک درصد را تشکیل می‌دهد و در ۷٫۵ درصد موارد راه انتقال نامشخص بوده و هیچ مورد ابتلا از راه خون و فرآورده‌های خونی گزارش نشده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با یادآوری این نکته که ایدز یک بیماری مزمن عفونی است اضافه کرد: امروزه مهم‌ترین استراتژای کنترل اپیدمی اچ آی وی مراقبت و درمان مبتلایان به بیماری است، درصورتی که افراد مبتلا به اچ آی وی تحت درمان استاندارد ضدرترو ویروسی قرارگیرند، با کاهش تعداد ویروس در خون و ترشحاتشان عوارض بیماری بسیار کاهش می‌یابد و می‌توانند زندگی سالمتری داشته باشند و همچنین احتمال ا نتقال بیماری به سایرین به حداقل ممکن می‌رسد.

وی بیان داشت: درمان مبتلایان به ایدز در استان کاملا رایگان و از طریق مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری توسط پزشک متخصص بیماری‌های عفونی با همکاری تیم مشاوره و درمان مجرب با  رعایت اصول رازداری و محرمانه بودن اطلاعات مراجعین انجام می‌شود.

معاون دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: یکی از نکات قابل توجه در نظام تحول سلامت ادغام برنامه پیشگیری وکنترل ایدز در خدمات بهداشتی حاشیه شهرها است، این بدان معنی است که همه افراد می‌توانند در مراکز جامع خدمات سلامت تحت آموزش، مشاوره و انجام آزمایش اچ آی وی قرار گیرند. خواجه‌ئیان ادامه داد: این آزمایش تنها با یک قطره خون از انگشت دست صورت می‌گیرد و در کمتر از ۲۰ دقیقه جواب اولیه به فرد داده می‌شود، درصورت مثبت بودن تست اولیه، مشاوره‌های تخصصی وتست تائیدی در مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری و یا پایگاه های مشاوره ( مراکزجامع سلامت منتخب ) انجام می‌شود.

وی گفت: در هفته بسیج اطلاع‌رسانی امسال شاهد چند فعالیت مشترک و جدید با ادارات بهزیستی و آموزش و پرورش هستیم، یکی از این فعالیت‎های موثر جامعه محور استفاده از ماشین‌هایی اورژانس ۱۲۳ به منظور استقرار در محله‌های آسیب‌خیز و انجام آموزش، مشاوره و تست اچ آی وی برای مراجعین است، باتوجه به این نکته که جوانان و نوجوانان بیشترین آسیب‌پذیری را در بین اقشار جامعه دارند در فعالیت مشترک با آموزش و پرورش مقرر شده با راه‌اندازی کارناوال دانش‌آموزی سفیران سلامت در این خصوص حساس‌سازی دربین مردم انجام شود.

خواجه‌ئیان درخصوص خطرات مواجهه شغلی با وسایل آلوده و موضوع کنترل عفونت بیمارستانی گفت: کارکنان بهداشتی و درمانی همواره در خطر مواجهات شغلی هستند لذا به منظور پیشگیری از انتقال اچ آی وی به آنان از ابتدای سال ۱۳۹۱ داروهای ضدرتروویروسی دراختیار  برخی از بیمارستان‌های منتخب گذارده شده تا با ارزیابی انجام شده توسط تیم آموزشی شامل پزشک فوکال پونیت کنترل عفونت و سوپر وایزر کنترل عفونت آن بیمارستان در صورت نیاز فرد مصدوم ظرف مدت حداکثر ۷۲ ساعت پس از تماس تحت درمان رژیم دارویی مناسب قرار گرفته و برای پیگیری‌های بعدی در اولین فرصت به مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری ارجاع شود./فارس

 

Visited 1 times, 1 visit(s) today