خبر استان: استاندار بوشهر گفت: تأمین منابع آب و جلوگیری از هدررفت آب وظیفه دولت و اصلاح الگوی مصرف هم وظیفه مردم و فعالان این حوزه است.
به گزارش خبر استان، مصطفی سالاری ظهر امروز در نشست هماندیشی توسعه استان بوشهر با موضوع آب شرب، اظهار داشت: هدف از نشست هماندیشی توسعه حوزه آب، این است که از صحبت و نظرات مردمی بهره ببریم و دغدغهها و انتقادات ایشان را بشنویم.
وی بیان کرد: آب تحویلی به مردم استان بوشهر در سال ۸۶، ۲۴۵ هزار متر مکعب بوده و این رقم در سال ۹۵ به ۳۳۷ هزار متر مکعب رسید، با این وجود رشد مصرف آب در استان بوشهر بیشتر از تولید بوده و همین امر مشکلاتی در حوزه آب ایجاد کرد.
استاندار بوشهر خاطرنشان کرد: وزارت نیرو مجوز تخصیص ۱۰۰ هزار متر مکعب آب از تأسیسات آب شیرین کن برای استان بوشهر صادر کرده است که از ۱۰۰ هزار متر مکعب مجوز صادر شده، ۲۰ هزار متر مکعب به تولید رسیده است.
سالاری ادامه داد: تأمین منابع آب و جلوگیری از هدررفت آب وظیفه دولت و اصلاح الگوی مصرف هم وظیفه مردم و فعالان این حوزه است.
وی با بیان اینکه با اجرای چند طرح عمرانی در حوزه آب، منابع تأمین آب استان ۱٫۵ برابر شده و به میزان ۱۶۶ هزار متر مکعب میرسد.، اظهار داشت: در ابتدای دولت ظرفیت مخازن آب شهری استان ۱۸۰ هزار و ۷۰۰ متر مکعب بوده اما در سه سال گذشته ۱۰۶ هزار متر مکعب به مخازن آب شهری اضافه شده است.
استاندار بوشهر اضافه کرد: در دولت دهم ۱۸۳ میلیارد تومان اعتبار به بخش آب اختصاص یافت در حالی که در دولت یازدهم ۳۹۱ میلیارد تومان به بخش آب اختصاص یافته است.
سالاری در جمعبندی نشست هماندیشی آب عنوان کرد: حل مشکلات فرسودگی لولههای آب در دو سال امکانپذیر نیست اما بخش عمدهای از افزایش ۲ برابری اعتبارات مربوط به نوسازی مخازن و لولههای آب است.
وی ادامه داد: آب تصفیه خانه فاضلاب بوشهر برای مصرف آب شرب مناسب نیست، سد خائیز از تعهدات دولت است و اعتبار آن ابلاغ میشود، سدهای دشت پلنگ و باغان بعد از ۱۰ سال در فهرست سرمایه گذار خارجی وزارت نیرو قرار گرفته است.
استاندار بوشهر با بیان اینکه در فازهای جدید نیروگاههای بوشهر ۲۰۰ هزار متر مکعب آب تولید خواهد شد، تصریح کرد: مدیرانی که در ساخت خانه باغ غیرمجاز ساخت و ساز داشته و انشعابات غیرمجاز آب هم داشته باشند ابتدا خانه تخریب و در مرحله بعد مدیر عزل میشود.
سالاری گفت: در مورد آبشیرین کن آنچه مورد نیاز بود مجوز گرفتیم و به صلاح نیست بیش از ۲۵ درصد آب مورد نیاز را از دریا بگیریم، مجموعه وزارت نفت اجرای خط انتقال آب از سیراف به جم با حجم ۵۱ هزار متر مکعب تعهد کرده است.
استاندار بوشهر بیان کرد: دهکده گردشگری بوشهر از نظر زیست محیطی و آب مشکلی ندارد و امکانات بی نظیری آنجا مستقر میشود، دهکده گردشگری بوشهر اولین اقدام جدی کشور برای گردشگری دریایی است و تا یکسال دیگر ۲ هزار شغل آبرومند در دهکده گردشگری بوشهر ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه در تولید و تأمین آب استان قدمهای جدی برداشته شده است، اظهار داشت: مصرف جمعی و سرانه آب توسط مشتریان روستایی به صورت ماهانه مشخص و دلایل اضافه مصرف آسیب شناسایی شود./فارس