قدیمی‌ترین اثر باستانی خارگ، در قزوین نگهداری می شود + عکس
قدیمی‌ترین اثر باستانی خارگ، در قزوین نگهداری می شود + عکس
ندای استان:مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر می گوید: قدیمی‌ترین اثر باستانی یافت شده در محدوده خلیج فارس مربوط به جزیره خارگ است که اکنون در موزه شهر قزوین نگهداری می‌شود.

به گزارش ندای استان؛ نصراله ابراهیمی بیان کرد: این اثر یک سردیس از جنس سنگ سیاه است که احتمال می‌دهند مربوط به دوره سومری‌ها باشد و در زمان جنگ رژیم بعث عراق علیه جمهوری اسلامی ایران در جریان بمباران و موشک باران جزیره خارگ کشف شد و در آن زمان بدلیل نبود موزه و مکان مناسب برای نگهداری این اثر در استان بوشهر، ابتدا به موزه ملی و سپس در جریان افتتاح موزه شهر قزوین به این مکان انتقال یافت.

ابراهیمی که به مناسبت هفته بزرگداشت خارگ (۱۵ تا ۲۲ دی) با ایرنا گفتگو کرده، ادامه داد: بجز موارد معدود کاوش در جزیره خارگ اقدامات باستان شناسان در این منطقه تاریخی محدود و بر همین اساس نمی‌توان به طور متقن اظهار داشت که این اثر مربوط به وجود تمدن سومری‌ها در جزیره خارگ بوده و یکی از گمانه زنی‌ها بر انتقال این سردیس از طریق کشتی‌های تجاری به این منطقه دلالت دارد.

وی بیان کرد: این سردیس که مربوط به سه هزار سال پیش از میلاد است علاوه بر اینکه قدیمی‌ترین اثر مکشوفه در این جزیره است، از حیث قدمت بالای تاریخی در میان جزایر حوزه خلیج فارس نیز در رتبه اول قرار دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر اضافه کرد: اقداماتی برای برگرداندن این اثر به موزه‌های استان بوشهر انجام شده و بر اساس مکاتبه‌هایی که شکل گرفته انتظار می‌رود سردیس سنگی سه هزار ساله بزودی به استان بوشهر بازگردانده در موزه خلیج فارس برای عموم به نمایش گذاشته شود.

وی بیان کرد: باستان شناسان کاوش و جستجو در این جزیره را از سال ۱۹۳۴ میلادی آغاز کردند و تا کنون آثاری از حضور و جریان زندگی دوره‌های هخامنشیان، ساسانیان، عیلامی‌ها وادوار تاریخی متفاوتی در این جزیره یافت شده که مقبره دو دخترون نیز یکی از قدیمی‌ترین آنهاست.

ابراهیم اظهار کرد: این جزیره به دلیل دارا بودن آب شیرین و بواسطه قنات‌های دو طبقه خاص و منحصر بفرد آن ایستگاه و بندری مهم برای تجار و مسافرین محسوب می‌شده اثری که هم اکنون نیز پس از بارش باران و سرریز قنات‌ها استعداد و نبوغ مردم و ساکنان این جزیره در گذشته را به نمایش می‌گذارد.

Visited 4 times, 1 visit(s) today