تعطیلی کشتارگاه‌های سنتی بوشهر باعث گرانی گوشت نمی‌شود
تعطیلی کشتارگاه‌های سنتی بوشهر باعث گرانی گوشت نمی‌شود
ندای استان:رهنما گفت:دامپزشکی مسئول تنظیم بازار و قیمت نیست و اولویت ما صرفاً سلامت مردم است

به گزارش ندای استان،مدیر کل دامپزشکی استان بوشهر با اشاره به نگرانی‌ها درباره افزایش قیمت گوشت گفت: دامپزشکی مسئول تنظیم بازار و قیمت نیست و اولویت ما صرفاً سلامت مردم است؛ با این حال، در مصوبه استانداری، مالک کشتارگاه صنعتی متعهد شده که تعطیلی کشتارگاه‌های سنتی منجر به افزایش قیمت گوشت برای مصرف‌کننده نشود. همچنین تمهیداتی از جمله حمل رایگان گوشت از کشتارگاه تا واحدهای قصابی برای جلوگیری از افزایش قیمت پیش‌بینی شده است.

محمدحسن رهنما در نشست خبری با موضوع شفاف سازی تعطیلی کشتارگاه‌های سنتی و الزامی شدن کشتار تنها در گشتارگاه صنعتی استان تصریح کرد: هدف اصلی این نشست، شفاف‌سازی درباره روند ساماندهی کشتارگاه‌های سنتی و راه‌اندازی کشتارگاه صنعتی بوده و دامپزشکی در این مسیر تنها به‌دنبال تأمین سلامت، بهداشت عمومی، الزامات زیست‌محیطی و ملاحظات شرعی است.

انحصاری در کشتار دام وجود ندارد

وی با رد هرگونه شائبه انحصار در حوزه کشتار دام افزود: دامپزشکی از هر سرمایه‌گذاری که بتواند استانداردهای بهداشتی، زیست‌محیطی و شرعی را تأمین کند، حمایت می‌کند و هیچ‌گونه منع یا انحصاری در این زمینه وجود ندارد. هم‌اکنون نیز مجوز ساخت کشتارگاه صنعتی در سایر نقاط از جمله شهر جم و بندریگ داده شده است.

رهنما با اشاره به نگرانی‌ها درباره افزایش قیمت گوشت به دلیل انحصار در یک کشارگاه صنعتی اظهار کرد: دامپزشکی مسئول تنظیم بازار و قیمت نیست و اولویت ما صرفاً سلامت مردم است؛ با این حال، در مصوبه استانداری، مالک کشتارگاه صنعتی متعهد شده است که تعطیلی کشتارگاه‌های سنتی منجر به افزایش قیمت گوشت برای مصرف‌کننده نشود. همچنین تمهیداتی از جمله حمل رایگان گوشت از کشتارگاه تا واحدهای قصابی برای جلوگیری از افزایش قیمت پیش‌بینی شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر با بیان اینکه ظرفیت کشتارگاه صنعتی بیش از نیاز فعلی استان است، گفت: ظرفیت یک شیفت کاری این کشتارگاه حدود ۲۵۰ تا ۲۶۰ رأس دام سبک و ۷۰ رأس دام سنگین است و قابلیت افزایش تا دو برابر این میزان را نیز دارد. از نظر خط کشتار، سردخانه و زیرساخت‌های فنی، هیچ محدودیتی برای تأمین نیاز استان وجود ندارد.

قصابان حذف نمی شوند

وی در پاسخ به دغدغه قصابان تأکید کرد: قصابی‌ها حذف نخواهند شد و همچنان حلقه اصلی توزیع گوشت در سطح شهر هستند. کشتارگاه تنها محل ذبح دام است و شغل قصابی نه‌تنها از بین نمی‌رود بلکه با تفکیک وظایف، ساماندهی و ارتقای بهداشت، پایدارتر خواهد شد. همچنین سلاخ‌های حرفه‌ای نیز با توجه به اعلام نیاز کشتارگاه صنعتی، می توانند در این مجموعه با حقوق و شرایط مناسب به‌کارگیری شوند.

رهنما با اشاره به اینکه ۵ کشتکارگاه صنعتی در استان فعال بوده تصریح کرد: در کشتارگاه‌های سنتی تنها حداقل‌های بهداشتی قابل اعمال است، اما در ساختار صنعتی امکان نظارت کامل، تشخیص دقیق و پیشگیری مؤثر از بیماری‌هایی نظیر تب کریمه‌کنگو، کیست هیداتید و سایر بیماری‌های خطرناک وجود دارد؛ بیماری‌هایی که آثار آن‌ها ممکن است سال‌ها بعد در بدن انسان بروز کند.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر در پایان تأکید کرد: هر مجموعه دولتی یا خصوصی که بتواند استانداردهای بهداشتی، زیست‌محیطی و شرعی را رعایت کند، مورد حمایت دامپزشکی قرار می‌گیرد، اما تا رسیدن به این شرایط، سلامت مردم قابل تعلیق نیست. دامپزشکی استان با تمام توان برای حفظ سلامت شهروندان و ارتقای بهداشت عمومی ایستاده و از اجرای ساختارهای استاندارد حمایت خواهد کرد.

Visited 1 times, 1 visit(s) today