خبر استان:عبدالحمید خواجهئیان گفت:انتقال آلودگی از خانه به مدرسه و بالعکس توسط دانشآموزان، یکی از مهمترین عوامل بروز همهگیری در سطح جامعه و تهدید بزرگی برای بهداشت عمومی است.
به گزارش خبر استان، عبدالحمید خواجهئیان در آیین آغاز طرح مبارزه با آلودگی پدیکلوزیس (شپش) در مدارس گفت: شپش یکی از شایعترین بیماریهای کودکان دبستانی بوده که ضروری است والدین دانشآموزان در درمان این بیماری همکاریهای لازم را انجام دهند.
وی جدا شدن موها و بروز آلرژی را از عوارض این بیماری دانست و اضافه کرد: افسردگی، تحریکات روانی، افت تحصیلی، بیخوابی، از دست رفتن پایگاه اجتماعی فرد، ایجاد عفونتهای ثانوی از عوارض دیگر ابتلا به شپش است.
رئیس مرکز بهداشت استان بوشهر افزود: انتقال آلودگی از خانه به مدرسه و بالعکس توسط دانشآموزان، یکی از مهمترین عوامل بروز همهگیری در سطح جامعه و تهدید بزرگی برای بهداشت عمومی است.
وی گفت: علیرغم ارتقای سطح بهداشت و پیشرفت علوم پزشکی، آلودگی به انگلهای خارجی هنوز بهعنوان یک معضل بهداشت جهانی مطرح است.
خواجهئیان اظهار کرد: انتقال شپش سر عمدتاً در اثر تماس با اشیای آلوده نظیر حوله، شانه، برس سر، کلاه، روسری، متکا و لباسهای خواب که بهطور مشترک مورداستفاده قرار گرفته و یا اینکه در یکجا به رویهم قرار داده شوند صورت میگیرد.
وی با تأکید بر اینکه درمان فرد آلوده به شپش حتی اگر با بهترین روشها انجام شود بهتنهایی در روند کنترل آلودگی به شپش تأثیرگذار نیست، گفت: مهمترین اصل در مبارزه با شپش، انجام درمان رفع آلودگی از کلیه لوازمات و وسایل مورد استفاده افراد بهصورت همزمان است.
خواجهئیان تصریح کرد: درمان صحیح (بر اساس دستورالعمل) افراد آلوده، بررسی اعضای خانواده آنها و پیگیری یک هفته بعد توصیه میشود و در صورت ادامه آلودگی تکرار درمان برای افراد آلوده در خانواده ضروری است.
بر اساس این گزارش، طرح بیماریابی پدیکلوزیس (شپش) در تمام مدارس استان بوشهر با همکاری آموزش و پرورش از اول آبانماه سال جاری شروع شده است.
در این طرح تمام دانشآموزان هر سه مقطع با اولویت مدارس دخترانه در منطقه شهری و روستایی بیماریابی انجام میشود و موارد آلوده برای بررسی خانواده دانشآموز و درمان مبتلایان از سوی مدارس به مراکز خدمات جامع سلامتی که دانشآموز پرونده الکترونیک دارد ارجاع داده میشود./وبدا