به گزارش ندای استان،مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر با بیان اینکه سه سال پیش در زمان شروع به کارش فکر نمی کرد تا این اندازه منطقه ویژه گرفتار فساد و تبانی شده باشد، می گوید: تخلفات پیگیری شده و امروز آرامش نسبی در این مجموعه حاکم است.
به گزارش خلیج فارس؛ احمد دشتی زاده با اشاره به اینکه گاهی در بیرون وی را فردی بازنشسته و ناتوان می نامند، از این رو به درخواست برخی دوستان در بیرون منطقه، خبرنگاران را دعوت کرده تا به بیان شرایط منطقه ویژه در زمان تحویل گرفتن مدیریت آن در بهمن ۱۴۰۰ و وضعیت امروز آن بپردازد.
وی در مقابل خود تابلو نوشته «در این مکان از کلمان نمی دانم، نمی توانم، فکر نکنم، نمی شود استفاده نکنید» پیش روی خود گذاشته بود، بیان کرد: طی مدت مسئولیت تلاش کردم با این رویه به گره گشایی و حل مشکلات در منطقه اقدام کنم.
پیگیری پرونده آهن آلات و جلوگیری از زیان هزار میلیاردی
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر در تشریح شرایط منطقه در ابتدای حضورش گفت: در پرونده آهن آلات قراضه، بابت جریمه تاخیر آن، منطقه ویژه به بیش از هزار میلیارد تومان محکوم شده بود. این درحالی بود که مدیریت وقت منطقه در سال ۱۳۹۰ اسناد مربوط به تحویل اجناس را روی پرونده قضایی نگذاشته بودند. از این رو، با پیگیری ویژه و همراهی رئیسکل دادگستری، از طریق اعمال ماده ۴۷۷ این حکم در دیوان عالی شکسته و مانع از زیان به منطقه ویژه شد.
وی درباره ماجرای این آهن آلات اظهار داشت: در زمان ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی و سفر وی به بوشهر، استاندار وقت خواستار دریافت آهن آلات قراضه جزیره خارگ برای کمک به استانداری شد که چون استانداری ماهیت تجاری نداشت، این اجناس در اختیار شرکت عمران و توسعه بوشهر قرار گرفت که سازمان مسئول منطقه ویژه اقتصادی است. خوشبختانه در این پرونده از زیان هزارمیلیاردی به منطقه ویژه جلوگیری شد.
بازپس گیری ۱۰۳ هکتار از زمین خوار بزرگ
احمد دشتیزاده یکی دیگر از پیگیری های دوران مدیریتش را بازپس گیری اراضی منطقه ویژه از زمین خوار بزرگ اعلام کرد و گفت: با پیگیریهای قضایی در سه سال اخیر، ۱۰۳ هکتار از زمینهای منطقه ویژه اقتصادی بوشهر به ارزش ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از چنگ یک زمینخوار بیرون کشیده شد و به منطقه ویژه بازگشت.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر ادامه داد: در سال ۱۳۹۰، با رانت و فسادی که توسط مدیریت وقت منطقه شکل گرفته بود، ۱۳۴ هکتار زمینهای منطقه ویژه اقتصادی بوشهر به یک نفر واگذار شد، آن هم تنها با پرداخت ۹ درصد قیمت زمینها و برای این زمین ها سند تک برگ گرفته شد، درحالی که طبق قانون مناطق ویژه و آزاد، صدور سند تک برگ منوط به اجرای ساختمان است که این موضوع عملی نشد.
دشتی زاده تصریح کرد: با تخلف صورت گرفته در مدیریت منطقه ویژه، آن فرد سندهای تک برگ منطقه ویژه را به ۹۲۹ سند دیگر تبدیل کرد و به عنوان شهرک گردشگری به فروش آن پرداخت. این درحالی است که در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر چنین کارکردی وجود نداشت. ضمن اینکه این فرد با ضمانت این سندها توانست در سال ۱۳۹۰ از بانک ملی در تهران ۳۵ میلیارد تومان وام بگیرد، درحالی که با یک بررسی از بانک ملی بوشهر، واقعیت این سندها مشخص بود. نهایتا همین فرد در لیست چندوقت پیش ابربدهکاران بانک ملی قرار گرفت.
او ادامه داد: از سه سال گذشته تا کنون با همت مدیران سیاسی، قضایی، امنیتی و بازرسی استان بوشهر توانستیم در دادگاه سند ۶۰ هکتار از این زمینها را باطل کرده و بهنام منطقه ویژه بگیریم.
دشتی زاده افزود: همچنین برای ۴۳ هکتار دیگر از زمینهای منطقه ویژه در دادگاه بدوی رای بهنفع منطقه صادر شده که جمع ارزش روز این ۱۰۳ هکتار زمین دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است و بهزودی زمینهای پسگرفتهشده در اختیار سرمایهگذار جدید و توانمند برای تولید و اشتغال قرار خواهد گرفت.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر درباره ۳۱ هکتار زمین بازمانده هم گفت: یک پرونده برای ۱۶ هکتار و پرونده دیگری برای ۱۵ هکتار دیگر در دادگاه تشکیل شده تا این زمینها نیز از دست این زمینخوار بیرون کشیده و به منطقه ویژه بازگردانده شود.
دشتیزاده بیان کرد: این فرد که دارای نفوذ گسنرده و از ابربدهکاران بانک ملی است، با وجود آنکه فقط ۹ درصد بهای زمین ها از وی در قالب چک گرفته شد و آن هم نقد نشده بود، باز از سوی مدیریت وقت منطقه ویژه برای صدور سند تک برگ برای وی مجوزهای لازم صادر شد تا شاهد مجموعه ای از فسادها و تبانی ها در این خصوص باشیم. البته این فرد هنوز دستگیر نشده و امیدواریم پس از بازگشت زمین ها از وی، دراین خصوص هم پیگیری قضایی صورت بگیرد.
وی درخصوص سرنوشت مدیرعامل وقت منطقه ویژه اقتصادی که تخلفات در دوره وی رخ داده اظهار داشت: در دوره مدیریت غلامرضا مختاری بر منطقه ویژه اقتصادی، وی متوجه این اتفاقات شده و به بازرسی استان شکایت کرده، اما در بازرسی حکم تبرئه مدیرعامل صادر شده و مدیریت وقت هم نسبت به این رای اعتراضی نکرده و منجر به برائت وی شد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر با بیان اینکه بهمن ۱۴۰۰ در جریان ورود به منطقه ویژه درجریان مشکلات بودم ولی نمی دانستم چنین باتلاقی است، تصریح کرد: در شروع کار، ۶ ماه حقوق نیروهای اداری منطقه ویژه عقب افتاده بود و به همراه مطالبات تامین اجتماعی، مالیات، خریدها در بازار و… ۱۶ میلیارد تومان بدهی داشت. حساب های بانکی منطقه مسدود و حتی آب هم به دلیل بدهی قطع کردند. خوشبختانه امروز مطالبات تسویه، حقوق ها به روز و آرامش بر منطقه حاکم شده است.
به گفته وی، درخصوص زمین هایی که سالهای متمادی در منطقه ویژه رها یا نیمه کاره گذاشته شده، ۱۴ پرونده قضایی رای به نقع ما صادر شده، همچنین ۱۷ پرونده دیگر از چنین زمین هایی هم آماده ارسال به مرجع قضایی است. ارزش ریالی این زمین ها ۱۰ همت می باشد که درصورت آزادسازی، فضایی برای سرمایه گذاران واقعی فراهم می شود.
دشتی زاده از پذیرش ۲۴ طرح سرمایه گذاری طی مدت مسئولیتش در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر خبر داد و ادامه داد: اکنون ۳۷ واحد تولیدی و ۳۶ واحد خدماتی و آزمایشگاهی در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر فعالیت دارند و جمعا ۷۲۴ نفر در این منطقه مشغول بهکار هستند.
«بوشهر مال» طبق روال قانونی اجرا شده است
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر در پاسخ به پرسشی درباره سرنوشت پروژه «بوشهر مال» که در محدوده منطقه ویژه اجرا شده، اظهار داشت: ۳٫۲ هکتار زمین با قیمت ۳ میلیارد تومان به سرمایه گذار فروخته شده که قیمت روز بوده، بعدها برخی دستگاههای نظارتی روی قیمت آن ایراداتی وارد کردند و ۱۱ میلیارد دیگر هم بابت زمین از سرمایه گذار دریافت شد. در این پرونده مشکل خاصی دیده نشده و درصورت بهره برداری، زمینه اشتغال ۲۵۰۰ نفر را فراهم می کند که دو برابر اشتغال فعلی منطقه ویژه اقتصادی می باشد.
وی درباره لغو مراسم تحویل واحدهای تجاری بوشهر مال در شهریورماه اظهار داشت: یکی از دستگاههای نظارتی عقیده داشت باید دور بوشهر مال فنس کشیده شود که به ۵ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد و ما فعلا چنین اعتباری در اختیار نداریم. البته براساس استعلام صورت گرفته از دبیرخانه مناطق آزاد و ویژه، چون این مجموعه از امتیاز منطقه آزاد و ویژه برای واردات استفاده ای نکرده و کالاهایش از بازار داخلی استفاده کرده، اگر هم بخواهد از منطقه وارد کند تشریفات گمرکی آن طی می شود، بنابراین بدون فنس هم مشکلی برای فعالیت ندارد. به هرحال فعالیت های ساختمانی بوشهرمال فعال است و انتظار می رود تا پایان سال روند واگذاری های آن تعیین تکلیف شود.
مصوبه دولت قبل درباره انتقال کالا به منطقه ویژه اجرا نشد
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر در پاسخ به سوالی پیرامون عدماجرای مصوبه هیاتدولت قبل برای انتقال کالا بهصورت رویه اداری از بندر به منطقه ویژه اقتصادی بوشهر گفت: از سوی بنادر و دریانوردی برای اجرای این مصوبه همراهی لازم صورت نگرفت که این موارد به اطلاع استانداری رسانده شده و امیدواریم گره گشایی شود.
ادغام منطقه ویژه در منطقه آزاد
دشتی زاده در پاسخ به سوالی پیرامون بیانیه چندی پیش مدیر اجرایی منطقه آزاد بوشهر علیه استاندار و منطقه ویژه اقتصادی بوشهر بیان کرد: برخلاف آنچه در آن بیانیه عنوان شد، ما مشکلی با منطقه آزاد نداشته و با توجه به اینکه قرار است تا آخر سال منطقه آزاد شروع به کار کند، منطقه ویژه در آن ادغام خواهد شد.