به گزارش ندای استان،مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر درخصوص عدم تخصیص نفت سفید به برخی هم استانی ها گفت: قانون، وزارت نفت را مکلف میکند برای مناطقی که گازرسانی نشدهاند و امکان گازرسانی وجود ندارد کپسول گاز و نفت سفید با قیمت یارانهای تأمین و توزیع شود، اما درخصوص خانواری که علمک گاز به درب منزل شان رسیده، این امکان وجود ندارد.
به گزارش خلیج فارس؛ علی اکبر فقیه در نشست خبری پیرامون ناتوانی بسیاری از خانوار از لوله کشی گاز منزل اظهار داشت: قبلا پول فروش گاز به مشترکان در حساب دو بانک استان واریز و از محل گردش این حساب، امکان تسهیلات کم بهره لوله کشی گاز داشتیم، طوری که سال ۹۰ از این محل وام ۵ میلیون تومانی پرداخت می شد درحالی که متوسط هزینه لوله کشی گاز ۳ میلیون تومان بود.
فقیه ادامه داد: اما طی دو سال اخیر که شرکت گاز مشابه سایر ادارات، حساب های بانکی اش در خزانه داری کل متمرکز شده، دیگر امکان تسهیلات از این محل نداشتیم، اما با پیگیری های صورت گرفته، در دولت سیزدهم، پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ۱۵ میلیون تومانی به متقاضیان لوله کشی گاز مصوب شد.
وی با اشاره به عدم استقبال کافی از این میزان تسهیلات یادآور شد: اکنون متوسط هزینه لوله کشی گاز در بوشهر ۶۰ میلیون تومان است، از این رو به استاندار سابق پیشنهاد کردیم تعداد نفرات کاهش و میزان تسهیلات به ۳۰ میلیون تومان برسد که نیازمند پیگیری بیشتر استانداری و نمایندگان برای تصویب در دولت می باشد.
فقیه با بیان اینکه گازرسانی به بخش خانگی و صنعت در استان تمام شده است خاطرنشان کرد: همه شهرهای جز شهر خارگ و همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار جز ۶ روستای صعبالعبور به آنها گازرسانی شده است. درخصوص خارگ همچنان منتظر طرح توسعه پتروشیمی جزیره و ایجاد خط لوله گاز از بوشهر به خارگ هستیم تا از آن برای شهر انشعاب اختصاص یابد.
وی اظهار داشت: درباره روستاهای باقی مانده هم باید گفت درخصوص برخی از آنها هزینه حدود ۱۵ میلیاردی برای لوله کشی نیاز دارد که سرانه هر نفر تا ۵۰۰ میلیون تومان هم می شود. شاید اگر سیلندرگاز به طور رایگان به این روستاها اختصاص داد توجیه اقتصادی اش از لوله کشی بیشتر است.
محدودیت های گازی بوشهر
مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر با اشاره به محدودیتهای پیش آمده به دلیل ناترازی گاز گفت: برای حفظ تامین گاز پایدار کشور، محدودیتهایی برای پتروشیمیها اعمال شده، اما پتروشیمیهایی مانند پردیس که کود شیمیایی تولید میکنند، از این محدودیتها مستثنی هستند.
فقیه ادامه داد: مصرف گاز استان از ۶۵ میلیون مترمکعب در روز طی مهرماه به ۲۵ میلیون متر مکعب در دیماه کاهش یافته که بخش عمده این کاهش مصرف به دلیل محدودیت تامین گاز برای پتروشیمیها و کارخانجات سیمان بوده است.
مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر تاکید کرد: بر خلاف بسیاری از استانها، گاز ویلاها، باغها، شهرکهای صنعتی و صنایع کوچک در استان بوشهر قطع نشده است.
وی همچنین به پویش کاهش ۲ درجهای که بهمنظور صرفهجویی در مصرف گاز راهاندازی شده اشاره کرد و افزود: با این کاهش دما، محدودیت ۴۰ میلیون متر مکعب تامین گاز به پتروشیمیها رفع خواهد شد و صنایع ارزآور با تمام توان به فعالیت خود ادامه خواهند داد.