آغاز فعالیت ۲۲ دادگاه صلح در بوشهر/ آرای آن قطعی است
آغاز فعالیت ۲۲ دادگاه صلح در بوشهر/ آرای آن قطعی است
ندای استان:عیسی نوشاد گفت:دادگاه‌های صلح هم عرض با سایر دادگاه‌های بدوی بوده و برای احراز سمت قضایی در این دادگاه‌ها، قانون گذار بر بکارگیری افراد با تجربه تاکید دارد.

به گزارش ندای استان،رییس شورای حل اختلاف دادگستری استان بوشهر از فعالیت ۲۲ دادگاه صلح در این استان خبر داد و گفت: این دادگاه رویکرد جدید دستگاه قضایی برای حل و فصل پرونده های خرد و محلی است و آرای صادره نیز جز یک مرحله ای و قطعی می باشد.

عیسی نوشاد در نشست خبری اظهار کرد:اکنون همه شهرستان های استان دارای دادگاه صلح شده و تا پایان سال در چند بخش استان هم این دادگاهها فعال می شوند.

نوشاد افزود: در دادگاه صلح دعاوی تا سقف ۱۰۰ میلیون و همچنین موارد نفقه، مهریه و جهیزیه و…. بررسی می‌شود، البته اصل تمرکز این دادگاه‌ها بر این است که قبل از صدور رأی بتوانند بین طرفین دعوا سازش برقرار کنند.

وی با اشاره به اینکه ٢٢ عنوان حقوقی و کیفری در صلاحیت این دادگاه می باشد، یادآور شد: انحصار وراثت، تحریر ترکه، فهرست کردن ارثیه، مهر و موم و یا رفع مهر و موم، تأمین دلیل و یا جمع‌آوری مدارک مانند اسناد رسمی، شهادت شهود، نظریه کارشناسی یا گزارش بازدید از محل وقوع موضوع پرونده، تقاضای سازش موضوع ماده ١٨۶ قانون آئین دادرسی دادگاه‌های عمومی انقلاب، جرایم غیرعمدی مربوط به تصادفات رانندگی یا حادثه در محل کار و همه جرایم تعزیری که مجازات آنها درجه ٧ و ٨ است. و در آخر دعاوی مربوط به اصلاح شناسنامه، استرداد شناسنامه، اصلاح مدرک تحصیلی الزام به اخذ پایان کار، اثبات رشد، تصحیح و تغییر نام از پرونده‌هایی است که دادگاه صلح به آن‌ها رسیدگی می‌کند.

این مقام قضایی اظهار کرد: برخی تصورات براین است که دادگاه‌های صلح، جایگزین شوراهای حل اختلاف شده، اما در واقع این چنین نیست. در قانون جدید، اختیارات شوراهای حل اختلاف محدود به صلح و سازش شده و به همان ماموریت اولیه بازگشته و صدور رای به دادگاه‌های صلح واگذار شده است.

وی اعلام کرد: دادگاه‌های صلح هم عرض با سایر دادگاه‌های بدوی بوده و برای احراز سمت قضایی در این دادگاه‌ها، قانون گذار بر بکارگیری افراد با تجربه تاکید دارد.

دادگاه‌های صلح مانند دادگاه‌های دادگستری با حضور رئیس دادگاه و یک دادرس علی‌البدل رسمیت می‌یابد اما نکته‌ای که وجود دارد این است که در کنار این دادگاه‌ها برخی اعضای شوراهای حل اختلاف مستقر می‌شوند و برای میانجیگری، صلح و سازش تلاش می کنند.

Visited 2 times, 2 visit(s) today