به گزارش ندای استان،حیدر راهب مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر در نشست با خبرنگاران در آستانه هفته کتاب با شعار «آینده خواندنی است» اظهار داشت: از هفته کتاب سال گذشته تاکنون پنج هزار و ۴٧١ برنامه فرهنگی ترویجی در سطح کتابخانههای عمومی استان برگزار شده است که از این میان یک هزار و ۸۹۰ برنامه در حوزه کودکان و نوجوانان بوده است.
وی افزود: با توجه به اینکه ۶۵ درصد از مخاطبین، کودکان و نوجوانان هستند، تمرکز ما بر ترویج و مطالعه کتاب کودکان و نوجوانان است.
راهب با بیان اینکه بیش از ۴۵۰ برنامه برای هفته امسال کتابخوانی در نظر گرفته شده است عنوان کرد: کلنگزنی چهار باب کتابخانه، کتابت قرآن توسط کودکان و نوجوانان در هفت کتابخانه منتخب، تجلیل از کتابداران و کتابخوانان برتر در سطح استان با حضور امام جمعه و استاندار، برگزاری «کاروان دانایی» شامل بازدید مدیران و کارمندان دستگاهها و دانش آموزان و دانشجویان از کتابخانههای عمومی از برنامههای این هفته است.
این مقام مسؤول ادامه داد: برنامههای نمایش کودک، نشست مطالعاتی دانش آموزی، مسابقه کتابخوانی «من زندهام»، کارگاه مادر و کودک، جمعخوانی کتاب بچههای فلسطین، تقدیر از کودکان کتابخوان، اردوی جهادی امین دانایی، برپایی ایستگاه اهدای کتاب، جلسات مطالعاتی و جشنواره قصهگویی از جمله برنامههای در نظر گرفته شده شهرستانها است.
راهب با بیان اینکه ۷۹ کتابخانه عمومی و مشارکتی در سطح استان وجود دارد عنوان کرد: ۶۷ مورد کتابخانهها، نهادی و ۱۲ مورد مشارکتی با دستگاههای مختلف بوده و از این میان ۵۸ کتابخانه شهری و ۲۱ باب روستایی هستند.
خیرین پایکار کتابخانهسازی
وی با تشکر از شهردار جم برای اهدای زمین و ساخت کتابخانه با زیربنای ۶۵۰ متر مربع و اعتبار ۱۰ میلیارد تومان گفت: سه کتابخانه در روستاهای درودگاه، نظرآقا و بنداروز در دشتستان به دلیل ۵۰ درصد تأمین اعتبار توسط خیرین آن منطقه با زیربنای ٢٨٠ متر و هزینه چهار میلیارد تومان در دست اقدام است.
راهب گفت: سه کتابخانه از سال گذشته تاکنون به مجموعه کتابخانههای استان اضافه شده که شامل کتابخانه شیخ حسین چاکوتاهی در امامزاده و دو کتابخانه مشارکتی دانشگاه فرهنگیان واحد خواهران و برادران است که قابلیت خدمتدهی به عموم را دارد.
تنگستان بیشترین نرخ کتابخوانی را دارد
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر سرانه استان را در حال حاضر به ازای هر ۱۰۰ نفر، ۹۶/۴ نسخه کتاب عنوان کرد و گفت: شهرستان تنگستان با ۸/۴ عضو به ازای هر ۱۰۰ نفر بیشترین و عسلویه و کنگان با ٢/٢، کمترین میزان عضویت را دارد که این پایین بودن ارتباط مستقیمی با زیرساخت دارد چرا که در عسلویه تنها یک کتابخانه و در تنگستان سه کتابخانه وجود دارد.
راهب ادامه داد: در سرانه امانت در شش ماه نخست امسال تنگستان با میزان امانت ۹۳ نفر به ازای هر ۱۰۰ نفر بیشترین میزان و عسلویه با ۱۹/۳ نفر، کمترین میزان امانت را داشتند.
شادابسازی فضا در کتابخانههای استان
وی با بیان اینکه علاوه بر ترویج کتاب و فعالیتهای فرهنگی، زیباسازی و باز طراحی کتابخانهها به لحاظ تجهیزات و بنا از دیگر اولویتهای این اداره کل است بیان کرد: باز طراحی کتابخانه خلیج فارس با هزینه یک میلیارد تومان در فاز اول و دوم، باز طراحی کتابخانه چغادک با هزینه ۵۰۰ میلیون تومان، به روز شدن تجهیزات کتابخانه شیخ حسین چاهکوتاهی، باز طراحی کتابخانه روستای آبطویل با هزینه ۳۰۰ میلیون تومان و کتابخانههای وحدتیه و دهقائد با هزینه ۴۰۰ میلیون تومان از اقدامات صورت گرفته است.
راهب با بیان اینکه در کتابخانه مصلحیان ماهانه بیش از هزار کتاب به امانت داده میشد گفت: با وجود مشکلاتی که وجود داشت این کتابخانه هم اکنون در مدرسه سعادت از هفت صبح تا هفت شب فعال است.
٨ میلیارد تومان اعتبار برای اتمام پروژهها نیاز است
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر با بیان اینکه در حال حاضر ۹ کتابخانه مستقر روستایی و ۶ کتابخانه شهری نیاز است، از سه پروژه احداث کتابخانه در دوراهک، آبدان و دویره خبر داد و گفت: دوراهک با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی با مبلغ مورد نیاز ۴ میلیارد تومان اعتبار، آبدان با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی و مبلغ مورد نیاز ۳ میلیارد تومان، و دویره با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی و یک میلیارد تومان تأمین مالی میتوانند به بهرهبرداری برسند.
وی با گلایه از یک شهرداری در استان عنوان کرد: انتظار میرود شهرداریها نیم درصد از درآمد خود را که متعلق به کتابخانههای عمومی است پرداخت کنند.
انتهای پیام/
- منبع خبر : فارس