احکام سبز در خدمت محیط زیست استان بوشهر
احکام سبز در خدمت محیط زیست استان بوشهر

ندای استان:حکم سبز حداقل ۲ اثر مثبت دارد یکی تخفیف بار مالی برای دولت و دیگری فرهنگسازی محیط زیستی.

به گزارش ندای استان،همراهی با محیط بان‌ها، پاکسازی مناطق آلوده به پسماند، ساخت آبشخور برای حیات وحش، تهیه غذای پرندگان و علوفه برای حیات وحش، کاشت نهال و تهیه کتاب‌های محیط زیستی، برخی از مجازات‌هایی به شمار می آید که سازمان حفاظت محیط زیست به این منظور پیشنهاد کرده است. به عبارت دیگر متخلفان به طبیعت بازگردانده می شوند نه برای اینکه خلاف کنند بلکه به این امید که از کرده خود، احساس شرم کنند و نگرش آنها از خصومت با طبیعت به آشتی بدل شود.

به چنین احکام جایگزینی، “حکم سبز” می گویند که به گفته سیروس کرمی، رییس اداره حقوقی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، حکم سبز حداقل ۲ اثر مثبت دارد یکی تخفیف بار مالی برای دولت و دیگری فرهنگسازی محیط زیستی.

حال که به اظهارات این مقام مسوول در حفاظت محیط زیست استان بوشهر اشاره شد بد نیست از این منطقه جنوبی کشورمان شروع کنیم و ببینیم دستگاه قضا در بوشهر چه حکم های سبزی صادر کرده است؟

پاکسازی اطراف سد رئیسعلی دشتستان و ساخت ۳۰ آبشخور

یکی از متهمان استان بوشهر که جرمش نگهداری اسلحه و مهمات جنگی به صورت غیرمجاز و همچنین شکار و صید در مناطق ممنوع بود و باید ۶ ماه حبس تعزیری را تحمل می کرد و به زندان می افتاد و هزار و یک خلاف دیگر را هم یاد می گرفت، برایش حکم سبز صادر و مکلف شد که طبیعت اطراف سد «رئیسعلی دلواری» را به مدت ۳۰ ساعت آنهم با نظارت و هماهنگی اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دشتستان و شرکت آب منطقه‌ای بوشهر پاکسازی کند.

یک نفر دیگر هم که ۱۰ قطعه تیهو را به صورت غیر مجاز صید کرده بودبه ساخت ۳۰ آبشخور در منطقه گلدشت و میلک شهرستان دشتستان استان بوشهر محکوم شد.

ساخت این شمار آبشخور با هماهنگی و نظارت اداره محیط زیست شهرستان دشتستان و انجمن حیات سبز لیان بوشهر طی مدت ۲ ماه به عنوان جایگزین ۶ ماه حبس تعزیری انجام شد.

احکام سبز ایرانی در خدمت محیط زیست

به گزارش ایرنا و به نقل از کرمی رییس اداره حقوقی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، این استان تا مهر ۱۴۰۱ طی ۲ سال، حدود ۱۵ حکم محیط زیستی جایگزین حبس را به خود دید که بیشتر آنها به شهرستان دشتستان مربوط می شود. کاشت ۷۰ اصله نهال کهور ایرانی در مراتع بخش شبانکاره و نگهداری از آن به مدت یک سال، پاکسازی بلوار شبانکاره دشتستان به گناوه، تهیه مخزن هزار لیتری آب و احداث آبشخور برای حیات وحش در آبپخش دشتستان از جمله دیگر مصادیق احکام سبز بوشهر بود.

دشتستان؛ قطب حکم‌های سبز قضات بوشهر/ افتخار به قضات نگران محیط زیست

دادگاه‌های شهرستان دشتستان بیشترین شمار حکم سبز را برای متخلفان زیست محیطی صادر کرده‌اند و می‌توان گفت این شهرستان به قطب استفاده از این امکان قانونی به نفع محیط زیست در استان بوشهر تبدیل شده است.

به گفته موسوی رییس اداره حفاظت محیط زیست دشتستان، این احکام که شمارشان در این شهرستان به حدود ۱۰ فقره می‌رسد، در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ صادر شده‌است.

موسوی ضمن قدردانی از قاضی سهرابی و قاضی معصومی از قضات این شهرستان برای صدور این نوع حکم، عنوان می کند: ما می‌توانیم به وجود قضاتی در شهرستان افتخار کنیم که با آگاهی نسبت به اهمیت محیط زیست و دغدغه در این زمینه اقدام می‌کنند.

بر اساس این گزارش حکم های دیگر هم در دشتستان بوشهر صادر شده است مثل مطالعه و امتحان دادن کتاب‌هایی با محتوای محیط زیستی، احداث آبشخور، تامین هزینه‌های آبرسانی، خرید تانکر، پاکسازی طبیعت و درختکاری و حفاظت و آبرسانی به آن تا ۲ سال از نمونه حکم‌‎هایی است که به نفع محیط زیست در این شهرستان صادر شده است و هم اکنون نیز برخی حکم ها در حال اجرا از سوی متخلفان است.

Visited 4 times, 1 visit(s) today