ندای استان:عملیات اجرایی مجتمع تکثیر و نرسری ماهی پرورشی در کلات تنگستان با ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و ظرفیت تولید ۵ میلیون قطعه بچه ماهی با حضور استاندار بوشهر آغاز شد.

به گزارش ندای استان،احمد محمدی‌زاده عصر امروز در آیین آغاز عملیات اجرایی مجتمع تکثیر و نرسری ماهی پرورشی در کلات تنگستان با بیان اینکه این طرح‌ها زمینه توسعه و پیشرفت استان را بیش از پیش فراهم می‌کند اظهار داشت: رویکرد انقلاب اسلامی یک اقتصاد محلی و ملی مبتنی بر مزیت‌های یک کشور، امنیت غذایی، استقلال اقتصادی است و تمام کشور در این مسیر حرکت و استان بوشهر در این جهت تلاش می‌کند.

وی پرورش ماهی در قفس و آبزی‌پروری را یکی از مزیت‌های استان بوشهر دانست و بیان کرد: باید در این جهت تمام زنجیره‌های ارزش آن ایجاد کنیم.

استاندار بوشهر اضافه کرد: خوشبختانه زنجیره صنعت پرورش میگو در حال تکمیل شدن است و از مرحله مولد تا تولید بچه میگو در استان فراهم و اکنون این استان تولیدکننده مولد میگو عاری از بیماری است.

محمدی‌زاده  از تولید لارو میگو در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: پس از تولید بچه میگو، در استخرها پرورش داده می‌شود و پس از برداشت، فرآوری و صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه خوراک میگو پرورشی در کارخانه‌های داخلی استان بوشهر تولید می‌شود خاطر نشان کرد: در این صنعت و زنجیره ارزش کمبودهایی وجود دارد که در حال جبران شدن است.

استاندار بوشهر با بیان اینکه بخشی از خوراک میگو پرورشی استان بوشهر از دیگر استان‌ها وارد می‌شود تصریح کرد: صنعت پرورش ماهی در قفس یک صنعت جدید است که باید زنجیره ارزش آن تکمیل شود.

محمدی‌زاده نخستین زنجیره ماهی پرورشی را تولید بچه ماهی دانست و ادامه داد: نخستین برداشت ماهی پرورشی سی‌باس در قفس در شهرستان تنگستان انجام و م محصول آن صادر شد.

وی مزارع پرورش ماهی را متنوع دانست و بیان کرد: در این زمینه پرورش ماهی در قفس در خلیج‌فارس ۶۵ هزار تن در استان بوشهر هدف‌گذاری شده است.

استاندار بوشهر با تاکید بر طراحی قفس‌های پرورش ماهی در خلیج فارس با ظرفیت کوچک‌تر گفت: تولید پرورش ماهی در قفس با ظرفیت ۱۰ تا ۱۵ هزار تن طراحی و اجرایی شود چراکه این طرح فرصت اشتغال در روستاهای ساحلی استان بوشهر فراهم می‌کند.

محمدی‌زاده طراحی و ساخت قفس پرورش ماهی ۱۰ تا ۱۵ هزار تنی در استان را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: در استان بوشهر ۴۴ روستای ساحلی وجود دارد که قفس یا سایز کوچک می‌تواند زمینه تولید پرورش ماهی در قفس در اعماق ۸ تا ۹ متری دریا را فراهم کند.

وی پرورش ماهی در حوضچه‌های ساحلی را از دیگر ظرفیت‌های استان بوشهر دانست و خاطر نشان کرد: اجرایی شدن طرح پرورش ماهی در اراضی ساحلی به مساحت ۲۰۰ تا ۳۰۰ هکتار در  دستور کار قرار دارد که این اراضی برای تولید و سرمایه‌گذاری به مردم واگذار می‌شود.

استاندار بوشهر از ایجاد شهرهای مولد ساحلی با رویکرد آبزیپروری خبر داد و افزود: نخستین شهر مولد در سفر استانی رئیس جمهور بین دلوار تا بوشهر وارد برنامه عملیاتی شد اکنون مشاور در این اراضی در حال طراحی است.

محمدی‌زاده اجرایی شدن شهرهای مولد را از سیاست دولت دانست و اضافه کرد: چند شهر مولد در استان بوشهر طراحی و اجرایی می‌شود که رویکرد این شهرها آبزیپروری، پرورش ماهی و میگو است که این فرصت‌ها نیاز به تولید بچه ماهی افزایش داده و باید ظرفیت تولید بچه ماهی پرورشی در استان بوشهر بیش از این توسعه یابد.

سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد تومانی در آغاز مجتمع تکثیر ماهی

مدیرکل شیلات استان بوشهر هم با اشاره به آغاز ساخت مجتمع تکثیر و نرسری ماهی پرورشی در کلات تنگستان اظهار داشت: این طرح با ۷۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ثابت و ۳۰ میلیارد تومان جاری آغاز شده است.

عقیل امینی مساحت اجرا این طرح را ۲ هکتار دانست و بیان کرد: مجتمع تکثیر و نرسری ماهی پرورشی در کلات تنگستان دارای ظرفیت تولید ۵ میلیون قطعه بچه ماهی برای پرورش است.

وی ادامه داد: زیر بنا این مجتمع ۱۰ هزار متر مربع است که اشتغال ۳۰ نفر را فراهم کرده است.