خبر استان:رایزنی فرهنگی ایران در آلمان شب فرهنگی «میراث علوی» را در آستانه روز مباهله پیامبر(ص) با مسیحیان نجران، در کلیسای «پاسیون» منطقه «نئوکلن» برلین برگزار کرد.
به گزارش خبر استان، رایزنی فرهنگی ایران در آلمان در گزارشی برای ایکنا اعلام کرد: همزمان با ایام مبارک عید غدیر خم و در آستانه روز مباهله پیامبر اسلام(ص) با مسیحیان نجران در ۲۴ ذی حجه سال دهم هجرت، شب گذشته، سوم مهرماه، از ساعت ۱۸ تا ۲۱ به وقت محلی برنامهای فرهنگی با هدف ایجاد ارتباط بین ادیان تحت عنوان «شب فرهنگی میراث علوی» در برلین برگزار شد.
طی این برنامه که در کلیسای پاسیون منطقه نئوکلن، محل تجمع و اسکان جمعیتهای مسلمان مقیم این شهر برگزار شد، گروههای متنوعی از جامعه مسلمانان و شیعیان مقیم آلمان همچنین شخصیتهای علمی و دانشگاهی، چندین هنرمند و روزنامهنگار و نیز نمایندگانی از جماعتهای طریقتی صوفیان علوی و بکتاشی مشارکت کردند.
در ابتدای برنامه سید علی موجانی، رایزن فرهنگی ایران در آلمان، با قرائت سوره کوثر و اشاره به آیه مبارکه مباهله(۶۱ آل عمران) «فَمَنْ حَاجَّکَ فِیهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْکَاذِبِینَ: پس هر که در این [باره] پس از دانشى که تو را [حاصل] آمده با تو محاجه کند بگو بیایید پسرانمان و پسرانتان و زنانمان و زنانتان و ما خویشان نزدیک و شما خویشان نزدیک خود را فرا خوانیم سپس مباهله کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم»، به تشریح دلایل و انگیزههای لازم برای معرفی میراث غنی اسلامی ایران با محوریت تأثیر عمیق تشیع بر فرهنگ و باورهای عمومی ایرانیان مسلمان پرداخت.
محمد عامر با اشاره به برگزاری این برنامه در کلیسا در آستانه با روز مباهله، ضمن ستودن این ابتکار گفت: «امروز ما در این مکان نغماتی را میشنویم که برای ما لذتبخش است همچنانکه وقتی یک راهب مسیحی صحیفه سجادیه را به لاتین ترجمه و در کلیسای واتیکان آن را به عنوان یک موعظه مذهبی قرائت کرد».
برنامه بزرگداشت عید غدیر و روز مباهله سرانجام با اجرای قطعاتی در وصف مولای متقیان علی(ع) از سوی گروه موسیقی شالو استان بوشهر اعزامی اداره کل فرهنگی ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه یافت. آثار ارائهشده در این برنامه با نعت پیامبر اسلام(ص) و تکریم حضرت امیر(ع) آغاز شد و سپس به عرضه جنبههای متنوع موسیقی نواحی سنتی ایران در استان بوشهر که با توضیحات سرپرست گروه استاد مقاتلی همراه بود، ادامه یافت. اجرای مراسم سوگواری حسینی در شکل بوشهری آن و نواختن سنج و دمام و بوق در آستانه ورود به ایام محرم حسینی که پایان بخش برنامه گروه اعزامی «شالو» نیز بود هم بر لطافت و ظرافت معنایی این نشست افزود./ایکنا