ندای استان:رویترز اعلام کرد با وجود تحریمهای آمریکا، میزان صادرات نفت خام ایران در دو ماه گذشته بی سابقه بوده است.
به گزارش ندای استان،به گفته شرکتهایی که جریان خرید و فروش نفت را دنبال میکنند، ایران صادرات نفت خود را در ماههای نوامبر و دسامبر افزایش داده و میتواند در سال جاری میلادی به این روند ادامه دهد.
طبق گزارش رویترز، محمولههای نفت خام ایران در دو ماه آخر سال ۲۰۲۲ به بالاترین حد خود رسید و امسال شروع قدرتمندی داشت. این دستاوردها علیرغم تحریمهای آمریکا علیه شرکتهایی که متهم به کمک به صادرات نفت ایران، عمدتاً به چین و ونزوئلا هستند، به دست میآید.
پیشتر، خبرگزاری سیانبیسی در جدیدترین گزارش تحلیلی خود در ارزیابی صادرات نفت ایران با استناد به شرکتهایی که جریان نفت را ردیابی میکنند، نوشت: در سال گذشته میلادی این میزان به بالاترین حد خود رسیده و علیرغم تحریمهای واشنگتن، تهران سال جدید میلادی را با محمولههای بیشتری برای ونزوئلا و چین آغاز میکند.
از سال ۲۰۱۸ که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور پیشین آمریکا، از توافق هستهای خارج شد و بعد از آن تحریمهایی را با هدف کاهش صادرات نفت اعمال کرد، میزان صادرات نفت ایران روندی کاهشی داشت. اکنون در زمان جو بایدن دوباره میزان صادرات نفت ایران افزایش داشته است. اکنون در برخی از آمارها صادرات نفت ایران رکورد خود را از سال ۲۰۱۹ زده است و این باوجود مسائل مختلفی مانند متوقف شدن مذاکرات و رقابت با نفت روسیه ادامه دارد.
یک شرکت آمریکای فعال در زمینه انرژی (SVB International) در ارزیابی خود نوشت: «صادرات نفت خام ایران در دسامبر به طور متوسط ۱.۱۳۷ میلیون بشکه در روز بود که ۴۲ هزار بشکه در روز نسبت به نوامبر افزایش داشت و این بالاترین رقمی است که شرکت در سال ۲۰۲۲ گزارش کرده است. میبینیم که برخلاف دوران ترامپ، اکنون هیچ مخالفت و منع جدی در برابر صادرات نفت ایران نیست. البته تقاضای کمتر چین و ارسال بیشتر نفت روسیه به چین چالش آنهاست، ایران همچنان تامینکننده اصلی نفت ونزوئلاست.»
شرکت آمریکایی دیگری (Petro-Logistics) هم در ارزیابی خود آورده است که شاهد یک روند صعودی در صادرات نفت خام ایران بود و این میزان در دسامبر به بالاترین سطح خود از مارس ۲۰۱۹ رسید.
شرکت اطلاعاتی کپلر (Kpler) صادرات نفت خام ایران را در نوامبر ۱.۲۳ میلیون بشکه در روز اعلام کرد که بالاترین میزان از اوت ۲۰۲۲ و تقریباً برابر با نرخ ۱.۲۷ میلیون بشکه در آوریل ۲۰۱۹ بود.