ندای استان:کارشناس بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در خصوص استفاده از سموم آفتکشهای کشاورزی و سموم خانگی جهت درمان شپش سر هشدار داد.
به گزارش ندای استان،رهام یوسفنژاد در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه آلودگی به شپش سر یک معضل بهداشتی با سابقه طولانی در سطح جهان است، اظهار کرد: شپش از اولین بیماریهای خارجی بدن انسان بوده که از عصر سنگها تا کنون وجود داشته است و در کانونهای تجمعی مثل کمپها، مدارس، زندانها و … دیده میشود.
وی اضافه کرد: طرح استانی “بیماریابی شپش” با آغاز بازگشایی مدارس در سطح مدارس استان بوشهر به منظور بهبود رفتارهای پیشگیری کننده از شپش سر جهت والدین، دانش آموزان و کارکنان مدارس و با همکاری آموزش و پرروش اجرا میشود. امسال نیز این طرح با حضور نیروهای علوم پزشکی و مراقبین سلامت آموزش و پرورش آغاز شده و فرد به فرد دانش آموزان بازرسی و اگر موردی از شپش یا رِشک (تخم شپش) مشاهده شود، آموزش و درمان را رایگان آغاز میشود.
کارشناس بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه اجرای طرح “بیماریابی شپش” اکنون در مدارس استان بوشهر در حال اجرا است و تا پایان آبان ادامه دارد، تصریح کرد: هر ساله شامپو مورد نیاز مقابله با شپش برای اجرای این طرح در فصل تابستان تامین میشود تا در فصل مدارس با مشکلی روبهرو نشویم.
یوسفنژاد با بیان اینکه درمان در دو مرحله انجام میگیرد، عنوان کرد: مرحله اول بلافاصله بعد از شناسایی و مرحله دوم نیز تکرار است تا از حصول نتیجه اطمینان پیدا کرد.
این مقام مسئول بابیان اینکه شپش ممنوعیت حضور در مدرسه را برای دانشآموزان ندارد، افزود: شپش در مقاطع مختلف با آمارهای کمی کم و زیاد همواره وجود دارد، اما به طور معمول شیوع آلودگی به شپش سر در بین دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی بیشتر است.
کارشناس بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با تاکید بر اینکه رعایت بهداشت فردی در پیشگیری از انتقال شپش بسیار موثر است، گفت: انتقال از یک فرد به فرد دیگر میتواند از طریق تماس مستقیم (تماس سر افراد با هم) یا استفاده از وسایل شخصی دیگران مثل شانه، کلاه، شال، حوله و روسری صورت گیرد. همچنین انتقال در افراد خانواده به سرعت و سهولت رخ میدهد.
یوسفنژاد با بیان اینکه شیوع شپش در فصلهای زمستان و پاییز بیشتر است، اظهار کرد: در راستای پیشگیری از انتقال شپش توصیه میشود به طور مرتب در این فصل لباسهای زیر با آب گرم شستوشو شود.
وی در خصوص استفاده از سموم آفتکشهای کشاورزی و سموم خانگی جهت درمان شپش سر هشدار داد، بیان کرد: بر اساس گزارشهای دریافتی متاسفانه مسمومیت حاد و حتی مرگ ناشی از استفاده موضعی سموم بهمنظور درمان شپش سر کودکان مشاهده شده است.
کارشناس بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان این که برای رشکزدایی نیز استفاده از مخلوط آب و سرکه موثر است، تصریح کرد: در صورت برخورد با افراد مبتلا به شپش، بهخصوص کودکان که این آلودگی در آنها شایعتر است، ضمن مراجعه به پزشک و تهیه شامپوها موجود در داروخانهها و استفاده بر اساس توصیههای اعلام شده، به هیچ عنوان از سموم دفع آفات و حشرات مانند سموم کشاورزی و یا سموم خانگی، برای دفع شپش استفاده نکنید.