ندای استان:دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: مجموعه خدمات فرهنگی هنری و خدمات اجتماعی اعم از گروههای خاص نابینایان، ناشنوایان، خدمات شغل و کاریابی، اتاق علم و مشاورههای روانشناسی و جمعا حدود ۶۰ خدمت، امکان ارائه در کتابخانه عمومی را دارد.
به گزارش ندای استان،مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در گفتگو با خبرنگار فارس در بوشهر اظهار داشت: مهمترین مسئله، حضور مردم و اعضای کتابخانههای عمومی است و هر چقدر در توسعه کتابخانه ها گام برداریم به نتیجه نمیرسیم مگر آنکه حضور مردم را داشته باشیم.
وی به اهمیت قشر کودک و نوجوان اشاره کرد و گفت: تمامی کتابخانه ها در سراسر کشور، بخش کودک و نوجوان دارند و ارتباط پایدار بین کتابخانه و مدرسه در دستور کار این نهاد قرار دارد.
رمضانی با اشاره به اینکه نسل جدید کتابخانهها در دنیا فراتر از یک سالن مطالعه و یا مخزن کتاب است عنوان کرد: مجموعه خدمات فرهنگی هنری و خدمات اجتماعی اعم از گروههای خاص نابینایان، ناشنوایان، خدمات شغل و کاریابی، اتاق علم و مشاورههای روانشناسی و جمعا حدود ۶۰ خدمت، امکان ارائه در کتابخانه عمومی را دارد.
وی افزود: از نظر توزیع منابع، تفاوتی بین استان بوشهر و سایر استانها قائل نیستیم ولی به لحاظ تعداد کتابخانه که همان چرخه دسترسی به کتاب است با استاندارد و فضای مطلوب فاصله داریم.
رمضانی همچنین پیشنهاد جدید استاندار را مبنی بر استفاده از فضای ساختمان ۹ دی برای کتابخانه، به جهت دسترسی مناسب دانست.
این مقام مسؤول، پرداختن به مسئله نوجوانان را پر اهمیت تر دانست و گفت: نوجوان نه در حوزه کودک میگنجد و نه در فضای بزرگسال جای دارد و باید در حوزه نوجوانان به صورت مستقل کار کرد.
وی عدم وجود محتوا و درنظر نگرفتن همه ذائقهها، را دلیل مهم ترجمه آثار به جای تألیف عنوان کرد.
رمضانی افزود: اگر یک اثر توانایی جذب مخاطب را نداشته باشد قابل ترویج و تبلیغ نخواهد بود.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور افزود: گروه سنی کودک و نوجوان در شهرهای مختلف کشور ۶۰ تا ۸۰ درصد اعضای کتابخانههای عمومی را تشکیل میدهند.
وی با اشاره به چاپ کتاب در کشور تصریح کرد: در یکسال گذشته ۱۱۰ هزار عنوان کتاب با میانگین تیراژ ۵۰۰ نسخه در کشور منتشر شده است و با گذر از کتابهای کمک رسی و تجدید چاپ شده باز هم شمار بالایی است.
رمضانی با بیان اینکه وضعیت این استان از نظر امکانات کتابخانهای مطلوب نیست، اظهار داشت: اکنون چهار شهر استان بوشهر فاقد کتابخانه عمومی هستند و بررسیها نشان میدهد وضعیت استان بوشهر از نظر امکانات کتابخانهای بحرانی نیست.
وی با بیان اینکه به ازای هر ۲۵ هزار نفر در استان بوشهر ۱.۶ کتابخانه عمومی وجود دارد خاطرنشان کرد: سرانه فضای کتابخانهای این استان ۲.۴ متر مربع است و برای هر ۱۰۰ نفر ۹۶.۲ کتاب در کتابخانههای عمومی استان بوشهر موجود است.
رمضانی، پر تیراژترین، پرفروشترین و بیشترین امانت کتاب را در گروه سنی کودک و نوجوان دانست و تصریح کرد: آمار نشر کتاب نشان میدهد که سرانه مطالعه کتاب در کشور ناامید کننده نیست.