خبر استان:روانپزشک دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: ماده مخدر شیشه در آرایشگاههای زنانه به عنوان قرص لاغری توصیه میشود که افراد باید مراقب این ماده خطرناک باشند.
به گزارش خبر استان،دکتر سمیرا یزدانی زاده با اشاره به اینکه این قرصها بهصورت غیرقانونی تجویز میشود افزود: شیشه از دسته آمفتامینها (محرک اعصاب) است که پس از مصرف اشتهای فرد را از بین برده ازاینرو کاهش وزن را به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه مصرف شیشه میتواند تهدیدکننده زندگی فرد باشد تصریح کرد: از عوارض مصرف شیشه، توهم، پرخاشگری و بدبینی نسبت به اطرافیان است که به دلیل ایجاد توهم، فرد ممکن است دستبهکارهایی بزند که منجر به مرگ خود و اطرافیان شود.
خطر مرگ در افراد الکلی بسیار بالا است
روانپزشک دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: الکل جزو دسته مواد اعتیادآور بوده و متأسفانه خطر مرگ در افراد الکلی بسیار بالا است همچنین با توجه به ناخالصیهایی مانند متادون، ترامادول و دیازپام که در آن میریزند ریسک مسمومیت آن را افزایش میدهند.
دکتر یزدانی زاده بیان کرد: افراد وابسته به الکل چنانچه این ماده را مصرف نکنند دچار علایم رفتاری و بیقراری میشوند.
وی افزود: برای تشخیص الکل در بدن میزان مشخصی خون از فرد گرفته و مورد آزمایش قرار میگیرد که میزان سرخوشی در آن مشخص میشود.
داروهای خوابآور در طولانیمدت موجب وابستگی میشوند
روانپزشک دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: داروهایی که در دسته خوابآورها قرار دارند مانند کلونازپام، دیازپام و لورازپام در فاز حاد بیماری باعث کاهش افسردگی و اضطراب میشوند اما مصرف طولانیمدت آنها وابستگی ایجاد میکند.
دکتر یزدانی زاده خاطرنشان کرد: قطع یکباره خوابآورها عوارضی را برای فرد به همراه دارد که حتماً باید با مشورت پزشک در فاز کوتاه و حاد مصرف و پس از دورهای حذف شود.
مصرف سیگار در جامعه شیوع پیداکرده است
روانپزشک دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: سیگار به دلیل ارزان بودن، در دسترس بودن، مصرف آسان و نیز با توجه به اینکه قبح مصرف آن در جامعه از بین رفته بسیار شیوع پیداکرده است.
دکتر یزدانی زاده افزود مصرف سیگار با توجه به اینکه عوارض فیزیولوژیک زیادی در بدن ایجاد نمیکند قطع مصرف آن راحت است اما عوارض روانی را در پی خواهد داشت.
وی تصریح کرد: روشهای درمان در افرادی که دچار وابستگی به مواد اعتیادآور شدهاند متفاوت بوده که نخستین گام برای درمان این افراد وجود انگیزه و تمایل به قطع مصرف هرگونه مواد در آنان است.
دکتر یزدانی زاده اضافه کرد: دومین گام برای درمان مراجعه به مراکز درمانی و تحت مداوا قرار گرفتن است تا متخصصین بتوانند با توجه به نوع مواد مصرفی درمان مناسبی را برای فرد انجام دهند.
روانپزشک دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: باید نگرش جامعه را به سمتی سوق داد که افراد مصرفکننده بهعنوان بیمار و فردی که نیاز به کمک دارد شناخته شود همچنین باید سیستم حمایتی خانواده را بالاتر برده تا فرد در خانواده از حمایت سایر افراد استفاده کرده و در درمان خود جدیتر عمل کند.