مستاجران بوشهری در طرح مسکن حمایتی ثبت نام کنند؛ قطعا سود خواهند کرد
مستاجران بوشهری در طرح مسکن حمایتی ثبت نام کنند؛ قطعا سود خواهند کرد

ندای استان: سهم استان بوشهر از این میزان هم ۵۰ هزار واحد در دولت سیزدهم است که برای سال نخست ۱۳ هزار واحد پیش بینی شده است.

به گزارش ندای استان،در همین خصوص مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر به همراه مدیر شرکت عمران شهر جدید عالیشهر و مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در نشست خبری به تشریح جزییات طرح دولت در این خصوص پرداخته و خواستار نام نویسی مستاجران در آن شدند تا صاحب سرپناه شوند.

سهم بوشهریها از طرح جهش تولید مسکن ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی است

مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر با اشاره به سهم استان برای احداث ۵۰ هزار واحد احداث مسکن طی دولت سیزدهم اظهار کرد: تاکنون برای ۱۲ هزار و ۵۶۹ واحد در این طرح زمین تامین شده است.

فرزاد رستمی بیان کرد: با احتساب دیگر بخش‌ها نظیر زمین هایی که از منابع طبیعی تغییر کاربری خواهد یافت، پروژه های خودمالکی و اراضی دولتی که به این طرح اضافه می شوند، زمین برای ساخت ۴۸ هزار واحد مسکونی امکان‌پذیر است.

وی خاطرنشان کرد: تنها شهرهایی که مشکل تامین زمین دارند گناوه و جم است که در شهر گناوه تا حدودی مشکل تامین زمین برطرف و تلاش شده زمین بیشتری به این طرح اختصاص یابد، هرچند افراد گناوه ای اگر تمایل به ساخت مسکن در شهر ریگ داشته باشند، امکان استفاده از تسهیلات این طرح دارند. در جم نیز با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر با تغییر و تحول زمین مورد نیاز تامین می شود و بزودی سایت برای ثبت نام ساکنان گناوه و جم باز می شود. ۴ شهر زیر ده هزار نفری استان هم هنوز زمین در آنها تامین نشده که فعلا اولویت در آنجا براساس طرح های خودمالکی است که زمین توسط افراد تامین می شود.

رستمی با اشاره به فرصت نام نویسی از متقاضیان این طرح تا ۱۵ آذر در سایت SAMAN.MRUD.IR اضافه کرد: آورده متقاضی در طرح جهش تولید مسکن ۴۰ میلیون تومان تعیین شده که برای برخی دهک‌ها امکان تقسیط آن وجود دارد.

رستمی به تسهیلات بانکی در طرح جهش تولید مسکن پرداخت و افزود: تسهیلات این طرح در مرکز استان ۳۵۰ میلیون تومان، سایر شهرها ۳۰۰ میلیون تومان و روستاها ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود.

به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر، تاکنون ۱۵ هزار و ۴۶۲ متقاضی طرح مسکن حمایتی در استان نام نویسی کرده اند که پس از اتمام مهلت در ۱۵ آذر، کار پالایش متقاضیان انجام می‌شود.

وی درباره شرایط نام نویسی در این طرح گفت: برخورداری از فرم جیم سبز یا به عبارتی عدم دریافت زمین دولتی یا وام یارانه مسکن توسط فرد یا افراد تحت تکفل از ابتدای انقلاب، عدم برخورداری از املاک مسکونی (زمین و واحد مسکونی) بعد از سال ۸۴ ، تاهل و پنج سال سابقه سکونت در محل مورد تقاضا (برای نیرو‌های مسلح و کارمندان انتقالی این شرط مستثنی است) جزو شرایط متقاضیان است. البته درباره شرط دوم پیگیر هستیم افرادی که بعد از سال ۸۴ مسکن داشته و اکنون به هر دلیلی مستاجرند هم شامل طرح شوند که منتظر تصمیم کشور هستیم.

رستمی درباره شرط تاهل متقاضیان هم اضافه کرد: برای خانم‌های مجرد بالای ۳۵ سال و مردان مجرد بالای ۴۵ سال و بیماران خاص، بدون شرایط تاهل، امکان ثبت‌نام وجود دارد.

مستاجران ثبت نام کنند، قطعا به سودشان خواهد بود

وی با بیان اینکه از مستاجران واجد شرایط تقاضا داریم نام نویسی کنند تا از مزایای این طرح برخوردار شوند، اظهار کرد: براساس مصوبه دولت زیرساخت‌های مورد نیاز مناطق اجرای طرح‌های جهش تولید مسکن از طرف وزارتخانه‌های نیرو و نفت و خدمات روبنایی نظیر مدرسه، درمانگاه و… نیز با تملک زمین از سوی دستگاه‌های مسئول ارائه می‌شود. همچنین پروانه ساختمانی در شهرهای استان با تخفیف ۵۰ درصدی و در بافت های فرسوده نیز ۸۰ تا ۱۰۰ درصد تخفیف می باشد، علاوه بر آن زمین رایگان و زیرسازی هم توسط دولت انجام می شود و با کاهش نرخ مالیات و بیمه، بسیاری از هزینه های بالاسری ساخت مسکن کاهش می یابد و افراد با آورده ۱۰۰ میلیون تومانی، می توانند صاحب خانه شوند.

رستمی درباره سوالی پیرامون اقساط این طرح که گفته شده بین ۴ تا ۷ میلیون تومان است، بیان کرد: سود تسهیلات این طرح بین ۱۲ تا ۱۸ درصد با توجه به دهک متقاضیان متفاوت است، ولی پیش بینی می شود این میزان کمتر و حتی مشابه طرح مسکن مهر به ۴ درصد برسد، از این رو میزان اقساط هنوز قطعی نیست، ولی عملا قسط تسهیلات طی دو سال احداث پروژه دریافت نمی شود و پس از تحویل خانه باید پرداخت گردد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر زیربنا این واحدهای مسکونی را بین ۷۵ تا ۱۰۰ متر مربع دانست و بیان کرد: در طرح جهش تولید مسکن در مرکز استان بوشهر، واحدهای مسکونی در شهر جدید عالی‌شهر و یا شهر چغادک در نظر گرفته شده است. اگر زمینی در بوشهر مربوط به اراضی مازاد ادارات یا پایگاههای نظامی به دست آمد، می توان با اولویت پرسنل مشمول همان مجموعه ها، مسکن حمایتی در شهر بوشهر را هم اجرایی کرد.

وی درباره مشکل افرادی که آورده اولیه شان کمتر از مبلع اشاره شده است، اظهار کرد: این افراد می توانند بصورت دو و سه نفره در سایت نام نویسی کرده و پروژه را جلو ببرند تا مشکل کمتری داشته باشند، زمین هم در اختیارشان می گذاریم. البته اولویت ما در این طرح به صورت پروژه های خودمالکی است که سرعت بیشتری دارد. مثلا افراد زمین یا حیاط بزرگی دارند که امکان ساخت دارد و می توانیم این تسهیلات و امکانات طرح جهش مسکن را در اختیارشان بگذاریم.

۸۱۰۰ واحد مسکونی در شهرهای جدید عالیشهر و نایبند بوشهر ساخته می‌شود

مدیرعامل شرکت عمران عالیشهر بوشهر نیز در این نشست گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده قرار است در قالب طرح جهش تولید مسکن ۶ هزار واحد در عالیشهر و ۲۱۰۰ واحد هم در شهر جدید نایبند عسلویه (حدفاصل بستانو تا چاه مبارک) احداث شود.

علی مقاتلی با بیان اینکه برای متقاضیان شهرهای بوشهر و عالیشهر زمین در عالیشهر پیش بینی می شود و در نایبند هم شهرهای نخل تقی و عسلویه که فاقد زمین هستند پوشش می دهیم، افزود: در همین راستا تاکنون ۲ هزار واحد زمین در شهر جدید عالی شهر و هزار واحد زمین در نایبند آماده سازی شده و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

مقاتلی اضافه کرد: تاکنون حدود ۶۷۰۰ نفر متقاضی مسکن حمایتی برای شهر جدید عالیشهر ثبت نام کرده اند که کمتر از ۱۰۰ نفر مدارک خود را بارگذاری و امکان پایش آنهاست، برای نایبند عسلویه نیز ۲۴۰ نفر نیز ثبت نام کرده اند که یکی از مشکلات عدم بارگذاری سایر مشخصات سرپرست خانوار و همسر است، چرا که صرفا با کد ملی ارائه شده در سایت فعلا امکان پالایش نیست و این موضوع طرح را معطل نگه داشته، از این رو تقاضا داریم افراد اطلاعات درخواستی را در سایت تکمیل کنند.

۶۷۴ پروژه جهش تولید مسکن در روستاهای استان بوشهر

مدیرکل بنیاد مسکن استان بوشهر هم در این نشست خبری با اشاره به سپردن امور طرح جهش مسکن در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر به این مجموعه گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده ۶۷۴ واحد مسکونی در این شهرها و روستاهای استان در حال ساخت یا برنامه ریزی است که برخی در مرحله آماده‌سازی و فراهم شدن بستر و برخی هم پیشرفت بین ۲ تا ۴۸ درصدی دارند.

علیرضا مقدم در خصوص مقاوم سازی مسکن روستایی اضافه کرد: با وجود کارهای انجام شده تاکنون ۵۸ درصد واحدهای مسکونی روستایی استان بوشهر مقاوم‌سازی شده که انتظار می رود از فرصت به وجود آمده در این طرح و تسهیلات موجود استفاده شود.

Visited 4 times, 1 visit(s) today