ضعف زیرساخت‌های کتاب و کتابخوانی در استان بوشهر
ضعف زیرساخت‌های کتاب و کتابخوانی در استان بوشهر

ندای استان:- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر گفت: با وجود تلاش‌های انجام شده اما این استان از نظر زیرساخت‌های کتاب و کتابخوانی بسیار ضعیف و به نوعی محروم است.

به گزارش ندای استان، فاطمه کرمپور روز سه شنبه درآیین گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی در دبستان دخترانه مصلحیان بوشهر افزود: براین اساس تعداد کتابخانه‌های عمومی و شمار کتاب‌های موجود در کتابخانه‌ها بسیار پائین است و می‌طلبد توجه مسئولان را نسبت به تقویت زیرساخت‌های فرهنگی از جمله کتابخانه و تعداد کتاب‌ها جلب کرد.

وی بیان کرد: با توجه به آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران که بیانگر نرخ و سرانه پائین مطالعه کتاب و کتابخوانی در استان بوشهر است نیاز است توجه مسئولان را در زمینه تامین بودجه لازم برای تقویت زیرساخت‌های کتابخانه‌ای و افزایش تعداد کتاب‌ها جلب کرد.

کرمپور اضافه کرد: در مقابل این آمار، براساس مرکز آمار ایران میزان استفاده مردم استان بوشهر از فضای مجازی بالا است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر گفت: وقتی فرزندان ما به سمت استفاده از فضای مجازی سوق داده می‌شوند با توجه به اینکه سواد رسانه‌ای برای استفاده بهینه از فضای مجازی به کودکان آموزش داده نمی‌شود ممکن است با آسیب‌هایی روبرو شویم.

کرمپور اظهارکرد: در مقابل می‌توان از فضای مجازی با توجه به وجود پادکست‌ها و کتاب‌هایی که به صورت فایل‌های صوتی درآمده است برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی استفاده  کرد.

وی یادآور شد: کتاب خواندن باعث دانایی، توانایی، افزایش خلاقیت، مهارت اجتماعی و تقویت حس کنجکاوری می‌شود به همین دلیل است که باید حس کنجکاوی بچه ها را از طریق علاقه مند کردن آنان به کتاب برطرف کرد.

کرمپور با بیان اینکه نرخ سرانه مطالعه و کتاب یکی از ارکان و شاخصه‌های توسعه یافتگی به شمار می‌رود به نحوی که کشورهای توسعه یافته از نرخ بالای مطالعه برخوردار هستند گفت: کتاب یکی از رکن‌های اصلی فرهنگ و موجب توسعه فرهنگی می‌شود و اگر به دنبال تکامل فرهنگ جامعه هستیم باید در همه زمینه‌ها فرهنگ کتاب و کتابخوانی توسعه یابد.

وی تاکید کرد: در همین راستا باید کتاب خواندن را از خانه‌های خود آغاز کرد و والدین باید رفتار کتاب خواندن را به عادت تبدیل کنند و ساعت‌هایی از روز را به مطالعه اختصاص دهند همچنین اولیای مدرسه نیز باید برای تربیت دانش آموزان کتابخوان برنامه ریزی داشته باشند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر گفت: این استان به عنوان سومین پایتخت کتاب در سال ۹۶ معرفی و در سال ۱۴۰۰ نیز به عنوان نخستین پایتخت قرآنی کشور معرفی شده است.

به گفته کرمپور امسال روستای گورک سادات شهرستان تنگستان به عنوان روستای دوستدار و شهر گناوه نیز به عنوان کاندید پایتخت کتاب معرفی شده است؛ این حرکت‌های فرهنگی تنها با همکاری مسئولان و خانواده‌ها تکمیل می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: در زمان حاضر ۸۰۰ کتابخانه آموزشگاهی در مدرسه‌های استان بوشهر وجود دارد که تاکنون ۱۰ هزار جلد کتاب در این کتابخانه‌ها توزیع شده است.

علی موحدی اضافه کرد: کمبودهایی در بخش کتاب و کتابخوانی در مدرسه‌ها وجود دارد که باید برطرف شود.

وی تاکید کرد: برای تربیت نسلی پویا و خلاق باید فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه تقویت شود.

موحدی ادامه داد: مانوس شدن دانش‌آموزان با کتاب و کتابخوانی یکی از بهترین راهکارها برای تربیت نسلی انقلابی و آینده‌ساز است که این مهم را می توان از رسالت‌های اصلی آموزش و پرورش دانست.

وی افزود: هر چند فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی دارای فواید و محاسن هستند اما نمی‌توانند جایگزین کتاب برای یادگیری تعمیق یافته شوند.

۲۴ آبانماه با عنوان روز کتاب و کتابخوانی نام‌گذاری شده است که سرآغاز بیست‌وهشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران به‌شمار می‌رود.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
  • منبع خبر : ایرنا