ندای استان:مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب بوشهر گفت: تحت هر شرایطی باید حقابه این استان از سد کوثر و منابع آب کازرون حفظ شود و نباید این حقابه را به بهانه دریا و احداث آب شیرین کن از دست بدهیم.
به گزارش ندای استان،عبدالحمید حمزه پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر عنوان کرد: هرچند تلاش شده است با استفاده از ظرفیت دریا مشکل کمبود آب آشامیدنی در استان برطرف شود، اما تحت هر شرایطی باید حقابه استان بوشهر از سد کوثر و منابع آب کازرون حفظ شود و نباید این حقابه را به بهانه دریا و احداث آب شیرین کنها از دست بدهیم.
او افزود: ممکن است این حقابهها در اثر کم بارشی کاهش یابد، اما باید به عنوان یک ضرورت برای پشتیبانی این استان حفظ شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب بوشهر ادامه داد: برای حل مشکل کمبود آب آشامیدنی ۹۶ هزار مترمکعب آبشیرین کن در این استان در دست اجرا است و براساس برنامه ریزی انجام شده تلاش میشود ۳۰هزار مترمکعب از این آب شیرینکنها تا پایان امسال و بقیه نیز تا سال آینده وارد مدار تولید شوند.
حمزهپور عنوان کرد: با این برنامهریزی انجام شده میزان تامین آب استان بوشهر از طریق آب شیرینکنها به ۴۰ تا ۴۵ درصد میرسد.
او گفت: با فعالیت ۲ واحد آب شیرینکنهای بوشهر و کنگان، ۴۰هزار مترمکعب شیرین سازی آب دریا در این استان انجام میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر افزود: بیش از هزار و ۲۰۰ تا هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در بخش تاسیس آب شیرینکنها از سوی بخش خصوصی در این استان در حال سرمایه گذاری است و افزون براین قرار است دولت نیز برای خرید این آب به صورت تضمینی سرمایه گذاری عظیمی داشته باشد بنابراین آب تولیدی حاصل از شیرین سازی بسیار گران است.
حمزه پور بیان کرد: اگر قیمت آب سد و یا چاه ۲ تا سه هزار تومان باشد آب به دست آمده از آب شیرین کنها ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان است، اما با این وجود دولت این همت را دارد که برای برطرف کردن مشکل و تامین نیاز اساسی مردم به آب آشامیدنی این هزینه را بکند.
او افزود: استان بوشهر جزو محدود استانهای کشور است که در سرزمین مادری خود چیزی به عنوان منابع آب آشامیدنی شیرین قابل دسترسی در سطح و زیر زمین ندارد هر چند یکسری سدهایی در دست احداث است، اما به دلیل EC بالای آبی که از حوضهها وارد سدها میشود این آبها هرگز قابل آشامیدن نیست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب بوشهر ادامه داد: منابع آبهای زیرزمینی چاهها را به طور کامل از دست داده است و ۸۰ درصد از آب آشامیدنی مورد نیاز استان هم از استانهای همجوار از جمله کهگیلویه و بویر احمد و فارس تامین میشود.
حمزهپور گفت: کاهش وابستگی استان بوشهر از نظر منابع آب به استانهای همجوار با توجه به وجود ۹۰۰ کیلومتر مرز دریایی با خلیج فارس از رویکردهای مهم استان در بخش تامین آب است.
او بیان کرد: هرچند در بخش احداث آب شیرین کنها دیر اقدام شده، اما خوب شروع کردهایم. با توجه به نگاه رئیس جمهور در زمینه تامین آب به عنوان نخستین مساله استان بوشهر این یک فرصت برای استان است که از این نگاه رئیس جمهوری استفاده کند و یک بار برای همیشه مساله کمبود آب در این استان برطرف شود.