ندای استان:معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با وجود رعایت موارد ایمنی اما به دلیل فشار بالای کار و افزایش شمار بیماران بستری در این مدت بیش از ۳۵۰ نفر از کارکنان درمان استان با وجود دریافت ۲ دُز واکسن دوباره مبتلا به کرونا شدند.
به گزارش ندای استان،معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با وجود رعایت موارد ایمنی اما به دلیل فشار بالای کار و افزایش شمار بیماران بستری در این مدت بیش از ۳۵۰ نفر از کارکنان درمان استان با وجود دریافت ۲ دُز واکسن دوباره مبتلا به کرونا شدند.
جعفر زارعی زاده درگفت وگو با ایرنا افزود: ۲موج شدید شیوع ویروس کرونا از اول سال تاکنون کادر درمان را با مشکلات جدی روبرو کرده به گونهای که کمبود شدید نیرو بدلیل حجم بالای ورودی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ از جمله مهمترین مشکل بیمارستانهای این استان به شمار میرود.
وی با بیان اینکه کمبود شدید نیروی انسانی در بیمارستانها یک مشکل کشوری است اضافه کرد: برای جذب نیرو به صورت شرکتی، شبه پیمانی و قرارداد ۸۹ روزه در بخش پرستار، کمک پرستار و ماما اقداماتی در حال انجام است.
زارعی زاده ادامه داد: برای جبران کمبود نیرو افزن بر انجام فراخوان استفاده از خدمات همکاران بازنشسته بخش درمان از ظرفیت اساتید و دانشجویان سال آخر دانشکده پیراپزشکی و پرستاری نیز استفاده شده است.
همه ظرفیت بیمارستان اصلی بوشهر در اختیار کرونا
وی یادآورشد: از هزار و ۵۰۰ تخت بستری عادی و ویژه در بیمارستانهای استان ۸۵۰ تخت به بیماران کووید۱۹ اختصاص یافته است و این آمار بیانگر افزایش بار مراجعه بیماران مبتلا به کرونا در استان بوشهر است.
زراعی زاده اظهار کرد: براین اساس ۱۰۰ درصد ظرفیت بیمارستان شهدای خلیج فارس بعنوان بیمارستان رفرال و ۵۰ تا ۷۰ درصد ظرفیت بیمارستانهای سایر شهرستانها در اختیار بیماران مبتلا به کرونا قرار گرفته شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: همچنین با توجه به نیاز، تلاش شده تعدادی از بخشهای بیمارستانهای استان بوشهر برای ارائه خدمات به بیماران مبتلا به کرونا تغییر کاربری یابند.
زارعی زاده اضافه کرد: بررسیها نشان میدهد ۲۵ درصد بیمارانی که بستری هستند نیاز به بستری ندارند و به صورت سرپایی و با مراجعههای روزانه به درمانگاهها، کلینیکها و درمانگاههای حاد تنفسی میتوانند درمان خود را دریافت کنند. درهمین راستا با هدف کاهش بار بیمارستانها تلاش شده بیمارانی که داروی تزریقی دارند، بد حال نیستند، اکسیژن خون آنها پایین نیست و تنگی نفس شدید ندارند به صورت سرپایی تحت درمان قرار گیرند و بیمارانی که نیازمند اکسیژن و دارای مشکلات تنفسی حاد هستند بستری شوند.
زارعی زاده یادآور شد: همچنین برای کمک به مجموعه بهداشت و درمان استان بیمارستانهای نیروهای مسلح علاوه بر خدمات رسانی به موارد سرپایی ۳۰ تخت در بیمارستان نیروی هوایی و ۱۰ تخت در بیمارستان نیروی دریایی و بیمارستان تامین اجتماعی با ۱۰۰ تخت بستری و سرپایی در کنار مجموعه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر قرار گرفتهاند.
کمبود جدی نیرو داریم
وی کمبود نیروی خدماتی را از دیگر مشکلات بیمارستانهای استان بوشهر عنوان کرد و گفت: در این راستا انتظار میرود در قالب نیروهای جهادگر برای کمک به بیماران نیازمند استفاده شود.
زارعی زاده گفت: برای تامین نیروی انسانی برای مبارزه با کرونا نیاز است شورای شهر و خیران در خصوص نقدینگی به دانشگاه برای پشتیبانی از نیروهای موردنیاز کمک کنند.
وی در خصوص افزایش تخت بستری اضافه کرد: فضای لازم برای افزایش تخت در استان وجود دارد اما با توجه به کمبود نیرو و محدودیت ظرفیت اکسیژن این امکان وجود ندارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در خصوص تامین دارو ادامه داد: با وجود قیمت بالای داروهای بیماران مبتلا به کرونا؛ تیم مدیریتی این دانشگاه تمام توان خود را به کار گرفته و کمبودها را تا حد زیادی حل کرده است.
زارعی زاده یادآورشد: پیشرفت سوش دلتا خیلی سریع است و در این سویه بیشتر ابتلا و مرگ و میرها متوجه جوانان است که این امر زنگ خطری برای جامعه به شمار میرود.
وی تاکید کرد: در صورت رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی افزایش موارد بستری و مرگ و میر در استان همچنان ادامه خواهد داشت به همین دلیل میطلبد مردم با حساسیت بیشتری پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و به این وسیله به کادر درمان که دیگر رمقی برای آنها باقی نمانده کمک کنند.
زارعی زاده گفت: مردم باید بدانند ظرفیت بیمارستانها و مراکز درمانی محدود است و نباید اجازه داد شرایط به نحوی پیش برود که مجموعه درمانی استان نتواند جوابگوی نیاز مردم باشد.
براساس گزارش سامانه ماسک متعلق به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استان بوشهر در وضعیت قرمز خیلی پرخطر قرار دارد.