گول این پیامک جعلی را نخورید
گول این پیامک جعلی را نخورید

ندای استان:یکی از تازه‌ترین روش‌ های کلاهبرداری، پیامک های جعلی مبنی بر ابلاغ شکایت از افراد است که به عنوان سامانه ابلاغ الکترونیکی قوه‌قضائیه (ثنا) به شهروندان ارسال می شود و حساب بانکی مخاطبان را خالی می کند.

به گزارش ندای استان؛ یک شهروند مالباخته که با این ترفند طعمه سارقان اینترنتی شده می‌ گوید: پیامکی با این مضمون دریافت کردم که ابلاغیه شما در سامانه ابلاغ الکترونیک ثنا ثبت شد. با اینکه پرونده جاری در دادگاه نداشتم، حساس شدم که بدانم چه ابلاغیه‌ای برایم ارسال شده است. پیامک خارج از ساعت اداری برایم ارسال شده بود. به همین دلیل امکان پرس‌ و‌ جو از مجتمع‌های قضایی را نداشتم. از طرف دیگر پیامک دیگری حاوی کد رهگیری و لینک دریافت ابلاغیه دریافت کردم که کنجکاوی و حساسیتم را جدی‌ تر کرد. از طریق لینک ارسالی به گوشی، به سایتی وصل شدم که ادعا شده بود سامانه ثناست و زمانی که خواستم ابلاغیه را از این سایت دریافت کنم، با این توضیح سایت که «مبلغ دریافت خدمات ۵ هزار تومان می‌باشد»، به درگاه بانکی هدایت شدم. آن‌قدر روی موضوع حساس شده بودم که به‌راحتی زیر بار پرداخت ۵ هزار تومان رفتم، اما دسترسی به ابلاغیه میسر نشد و تازه چنددقیقه بعد متوجه شدم با استفاده از اطلاعاتی که در آن درگاه بانکی جعلی ثبت کرده بودم، همه موجودی کارت بانکی‌ ام را خالی کرده‌ اند.

هشدار به شهروندان گناوه درباره پیامک های جعلی

یکی از تازه ترین موارد این پیامک ها در گناوه رخ داده که منجر به هشدار برای عدم توجه شهروندان به آن شده است.

روابط عمومی دفتر خدمات الکترونیک  قضایی  دادگستری گناوه در اطلاعیه‌ای نسبت به کلاهبرداری با پیامک جعلی سامانه قضایی (ثنا) هشدار داد و از شهروندان خواست برای اطمینان از صحت موضوع پیامک به محل این دفتر مراجعه کنند.

در این اطلاعیه آمده: مجرمان سایبری با ارسال پیامکی حاوی ابلاغ الکترونیک قضایی (ثنا) و هدایت کاربران به لینکی جعلی از شهروندان کلاهبرداری و به آنها اعلام می‌کنند به آدرس اینترنتی و جزییات بیشتر در آن مراجعه کنند. شهروندان به دلیل استرس و کنجکاوی به آدرس لینک جعلی مراجعه و به محض این اقدام ، مجرمان کل حساب بانکی شخصی آنها را خالی می‌کنند.

در پایان این اطلاعیه با یادآوری اینکه پیامک ارسالی از سوی قوه قضاییه فاقد لینک است، تاکید شده: این پیامک‌ ها هیچ ارتباطی با قوه قضائیه ندارد و مجرمان سایبری از این طریق اطلاعات شخصی و بانکی افراد اعم از رمز دوم، شماره کارت و CVV2 را به سرقت می برند.

Visited 1 times, 1 visit(s) today