ندای استان:هرچند مسئولان استان اعلام میکنند برای جراحیهای عمومی از متخصصان جراحی بزرگسالان کمک میگیرند، اما جراحیهای تخصصی و فوقتخصصی کودکان بهویژه در موارد اورژانسی بدو تولد، کار را کمی پیچیده کرده است.
به گزارش ندای استان،ایران در ۱۰رشته جراحی جزو کشورهای برتر در حوزه پزشکی محسوب میشود و آوازه جراحی کشورمان در رشتههای فکوصورت، پلاستیک، مغز و اعصاب، اندومتریوز، ایمپلنتولوژی، کمتهاجمی، لاپاراسکوپی، پوست، چشم و قوز قرنیه در دنیا پیچیده است؛ اما همه این آوازه در حوزه جراحی تخصصی کودکان به محرومیت بسیاری از شهرها و استانها ختم میشود.
طبق اعلام رئیس انجمن جراحان کودکان ایران، ۱۰استان ایلام، هرمزگان، بوشهر، اردبیل، کهگیلویه و بویراحمد، کردستان، خراسان جنوبی و شمالی، سیستان و بلوچستان و سمنان فاقد پزشک جراح کودکان هستند و مردم این مناطق متحمل سختیهای زیادی در این زمینه میشوند.
هرچند مسئولان این استانها اعلام میکنند برای جراحیهای عمومی از متخصصان جراحی بزرگسالان کمک میگیرند، اما جراحیهای تخصصی و فوقتخصصی کودکان بهویژه در موارد اورژانسی بدو تولد، کار را کمی پیچیده کرده است.
فعالیت ۱۵روزه پزشک جراح در بوشهر
بوشهر یکی از استانهایی است که طبق اعلام احمد خالقنژاد طبری، رئیس انجمن جراحان کودک ایران پزشک جراح کودک ندارد. رئیس علوم پزشکی بوشهر هم این موضوع را تأیید، اما اعلام میکند که یک پزشک متخصص جراحی کودکان بهصورت مشترک بین این استان و استان فارس فعالیت میکند و ۱۵روز از ماه در بوشهر مستقر است. سعید کشمیری، به همشهری میگوید: «بقیه متخصصان جراحی کارهای جراحی اطفال را انجام میدهند، اما به هر حال وجود یک متخصص جراح اطفال برای مرکز استان واجب است تا بتواند همه عملهای تخصصی را انجام دهد.» وی آنومالی کودکان، مشکلات ریوی، ورود محتویات شکم از دیافراگم وارد محوطه سینه در بدو تولد یا موارد مادرزادی اینچنینی را از عملهای اورژانسی کودکان میداند که تأخیر در انجام آنها میتواند حیات کودکان را تهدید کند.
کشمیری البته تأکید میکند که در کنار حضور پزشک جراح کودکان در نیمی از ماه، تشخیص زودهنگام بیماریهای مادرزادی در ایام بارداری هم توانسته بسیاری از این موارد را حل کند، زیرا در صورت شناسایی، این مادران باردار برای زایمان به شهرهایی اعزام میشوند که پزشک متخصص مورد نیاز را داشته باشد. رئیس علوم پزشکی بوشهر با اشاره به فعالیت ۶تخت پیآیسییو (بخش مراقبتهای ویژه کودکان) و ۶۰تخت انآیسییو (بخش مراقبتهای ویژه نوزادان) توضیح میدهد: «پیآیسییو در استان بوشهر طی ۳سال اخیر راه افتاده و با توجه به حجم مراجعان و بیماران کمبودهایی بهویژه در زمینه دستگاههای تنفسی داریم که کمکم رفع میشود. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اینباره به ما قول مساعد داده است.»