خبر استان:رئیس مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس بوشهر گفت: نخستین کشتی تحقیقاتی اقیانوس پیما کشور که توسط متخصصان داخلی طراحی و ساخته شده، تا اواخر شهریور راهاندازی و در بوشهر مستقر میشود.
به گزارش خبر استان احسان عابدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم دربوشهر با بیان اینکه مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس بوشهر از سال ۱۳۸۹ آغاز بکار کرد اظهار داشت: این مرکز که تابعه پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی است به عنوان مرکز تخصصی مطالعات خلیج فارس فعالیت میکند و طرحهای مطالعاتی و پایش منظم بخش ساحلی و دریایی خلیج فارس بر عهده دارد.
وی با اشاره به اینکه نخستین کشتی تحقیقی اقیانوس پیما در بوشهر فعالیت خود را آغاز میکند افزود: پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در راستای توسعه دانش میدانی کشور در دریاها و اقیانوسها و ارتقا تحقیقات علمی در این زمینه، نخستین ناوگان تحقیقاتی اقیانوس پیما کشور که توسط متخصصان داخلی طراحی و ساخته شده، اواخر شهریور امسال به آب میاندازد.
رئیس مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس بوشهر ماموریت این ناوگان تحقیقاتی را انجام گشتهای میدانی در آبهای سرزمینی و بینالمللی دانست و خاطر نشان کرد: واحد عملیات این ناوگان اقیانوس پیما در پژوهشکده فناوری و مهندسی دریا پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی مستقر است که وظایف اصلی آن شامل ساخت، تهیه و توسعه ناوگان تحقیقاتی و تهیه مشخصات فنی شناورهای جدید و اصلاحی، مدیریت و نظارت بر ساخت، تحویل و راهاندازی شناورهای تحقیقاتی و برنامهریزی برای تامین کارکنان فنی و نوع آموزشهای مورد نیاز و تهیه دستورالعملهای فنی بهرهبرداری است.
عابدی با اشاره به مشخصات فنی نخستین کشتی تحقیقاتی اقیانوسپیما تصریح کرد: این کشتی به طول ۴۹٫۹۸ متر، عرض ۱۰ متر و ارتفاع ۴٫۵متر است.
وی توانمندی این کشتی تحقیقاتی را مورد اشاره قرار داد و افزود: با راهاندازی این شناور ضمن انجام عملیات سونار با دقت بالا، استقرار و سرویس بویههای آب عمیق و ساحلی قادر است ضمن پیمایش عملیات زیست شناختی و فیزیکی در مناطق فلات قاره و شیب قاره انجام دهد.
رئیس مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس بوشهر نقشه برداری دریا، هواشناسی، ژئو فیزیک و زمین شناسی دریایی و مطالعات و بررسی برهمکنش هوا و دریا را از دیگر ویژگیهای کشتی پژوهشی اقیانوسپیمای پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی کشور دانست.
عابدی از استقرار نخستین کشتی پژوهشی اقیانوس پیمای کشور در آبهای بوشهر خبرداد و خاطر نشان کرد: با انعقاد تفاهمنامه میان پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی کشور و استانداری بوشهر این کشتی تحقیقاتی اقیانوس پیما در استان بوشهر مستقر میشود
وی تصریح کرد: استان بوشهر با داشتن بیشترین مرز دریایی با خلیج فارس جایگاه ویژه و ممتازی در این آبراه مهم و استراتژیک دارد و مطابق تفاهم نامه مذکور محل اصلی استقرار کشتی پژوهشی اقیانوس پیما آبهای استان بوشهر تعیین شده است.